Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

TIPS VOOR VALENTIJNSDAG: ZO VIER JE DE LIEFDE IN ZUID

Gepubliceerd op: 10 februari 2020

Het is weer zover: Valentijnsdag staat voor de deur. Voor veel singles is dit de meest gevreesde dag van het jaar. Voor stelletjes happy in love is dit juist de perfecte gelegenheid om eens flink uit te pakken. Misschien weet je überhaupt niet eens in welke categorie je behoort en bezorgt alleen het idee van Valentijnsdag je al een lichte paniekaanval. Want eerlijk, wat zijn jullie nou eigenlijk? Zijn jullie alleen friends with benefits, of speelt hier toch meer…? Oké, wat voor relatiestatus je ook hebt- de dag van de liefde moet gevierd worden! En waar kan dat nou beter dan in Zuid? Bij deze restaurants kan je 14 februari terecht, zelfs when things are complicated.

 

SUSHI ETEN BIJ IZAKAYA – ALBERT CUYPSTRAAT 2

Beeld: The Entourage Group

Ben jij of je date helemaal gek van de Japanese keuken? Zorg dan vooral dat je op 14 februari een plekje reserveert bij Izakaya in De Pijp. In deze Japanse pub, ontbreekt het je aan niks. Speciaal voor deze avond heeft de chef van deze populaire hotspot een 7-gangenmenu samengesteld, die je hartje nog meer sneller laat kloppen. Terwijl deze spectaculaire gerechten worden uitgeserveerd, shaken de elegante barmannen de volgende cocktail voor je klaar.

 

PLENTY OF FISH IN THE SEA BIJ BAR FISK – EERSTE SWEELINCKSTRAAT 23

Beeld: Fisk

Misschien ga jij op Valentijnsdag wel op een first date, want there are plenty of Fisk in the sea! Ook bij Bar Fisk, hét restaurant waar je je samen met je date waant in Tel Aviv. Speciaal voor Valentijnsdag serveert Fisk een love menu. De chef verrast jullie met gerechten die jullie dichter naar elkaar brengen. Want bij Fisk draait het om het delen van gerechten met elkaar. Het volume van de muziek gaat naarmate de avond vordert steeds een tikkie harder, dus zeg maar toedeloe tegen die ongemakkelijke stiltes. Komt jullie date dan alsnog maar lastig op gang? Drink jezelf dan wat moed in met een heerlijke cocktails en wie weet wordt dit wel jullie signature cocktail.

 

3 GANGEN-DINER BIJ MAISON FEBO – STADIONPLEIN 132

FEBO

Beeld: FEBO

Hoeft het culinair gezien allemaal niet zo over de top, maar houden jullie wel van kwaliteit?! Dan kunnen jij en je liefje ook een heel romantisch entre-nous-tje beleven bij FEBO op Stadionplein! Ter gelegenheid van Valentijnsdag is deze oudste(!) FEBO-locatie helemaal omgetoverd tot een liefdevolle omgeving en draagt het tijdelijk de naam Maison FEBO. Geheel met live-muziek, bediening en sfeerverlichting kunnen jullie dus heerlijk genieten van een driegangenmenu. Reserveer via Febo.nl voor 15 euro per persoon; er is beperkt plaats voor veertig gasten tussen 17.30 – 19.30 uur en van 20.00 – 22.00 uur.

 

 DEEL EEN ROMANTISCH DESSERT BIJ MOMO – HOBBEMASTRAAT 132

Beeld: The Entourage Group

Ook bij MOMO is echte liefde je eten delen. Bij MOMO Amsterdam is het team druk bezig geweest met het samenstellen van een shared dining menu voor Valentijnsdag, die bestaat uit de signature creaties van dit populaire restauran. Om de avond compleet te maken, bestaat het dessert uit de Valentine Flower Pot. Een zeer romantisch nagerecht die hopelijk de vonk laat overslaan.

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

 

>> Vervolg artikel <<

SLA JE SLAG ALS SINGLE BIJ BARDAK – FERDINAND BOLSTRAAT 12

Beeld: Bardak

Streetfoodbar Bardak is de perfecte plek als je single bent, maar ready to mingle. Dit gezellige restaurant op de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam weet hoe ze overal een feestje van moet maken, dus ook van de liefde. Rijk gedecoreerde en kleurrijke muren, een verrukkelijke bende op je bord en de cocktails…! Bestel een Arak Pink Grapefruit cocktail en laat hiermee weten dat je op zoek bent naar de liefde. Iemand weten te vangen? Waag je dan ook aan de overige 13 cocktails, succes gegarandeerd!

 

LIEFDE GAAT DOOR DE MAAG BIJ TONI LOCO – ALBERT CUYPSTRAAT 59

Beeld: Toni Loco

Dat liefde door de maag gaat, is algemeen bekend. Maar wil je het dit jaar lekker simpel houden en een heerlijke joekel van een Amerikaanse pizza verslinden met z’n tweeën? Dan ben je bij Toni Loco aan het juiste adres. Voor Valentijnsdag kan je namelijk een pizza bestellen in de vorm van een hart. Wie weet helpt het het hart van jouw geliefde te veroveren…

 

TAIKO CONSERVATORIUM HOTEL – PAULUS POTTERSTRAAT 50

Beeld: Taiko

Wil jij op Valentijnsdag liever intiem dineren in een chique setting? Bij het Aziatische restaurant TAIKO in het prachtige Conservatorium is er op Valentijnsdag een love menu samengesteld speciaal voor jou en je liefje. Voed jullie liefde met dit speciale liefdesdiner!

 

 

Tekst: Lisa van Leer

Gedeeld

verder lezen

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT Gepubliceerd op: Als we het over onze favoriete Zuid-straten hebben, kan de Albert Cuypstraat écht niet ontbreken. Hier speelt zich dé dagmarkt van Nederland af, die maar liefst zes dagen in de...

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT Gepubliceerd op: Als we het over onze favoriete Zuid-straten hebben, kan de Albert Cuypstraat écht niet ontbreken. Hier speelt zich dé dagmarkt van Nederland af, die maar liefst zes dagen in de...