Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

KOMEND WEEKEND TIJD VOOR TASTE OF AMSTERDAM!

Gepubliceerd op: 27 mei 2019

Komend weekend vindt alweer de elfde editie van Taste of Amsterdam plaats! Hét culinaire restaurantfestival voor de echte fijnproevers vindt van 31 mei tot en met 3 juni plaats in het Amstelpark. Verschillende topkeukens uit Amsterdam en omstreken zullen hier de lekkerste gerechten klaarmaken. De overige zintuigen zullen worden geprikkeld met muziek, kookshows en nog veel meer! Wij verklappen vast een aantal nieuwtjes rondom het evenement! 

 

DE RESTAURANTS

Een groot aantal Amsterdamse chefs komen dit weekend hun kookkunsten showen. Ron Gastrobar, Bar Fisk, La Rive en Sjefietshe zijn een paar namen van de meer dan twintig restaurants die dit jaar de beste gerechten op tafel gaan zetten. Kijk op de site van Taste of Amsterdam om alle deelnemende restaurants te zien. Zo kun je alvast je 12 gangen menu helemaal tot op de zesde aperitief  uitstippelen.

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> vervolg artikel <<

 

NEFF CHEF’S TABLE

Een primeur deze editie is NEFF Chef’s Table. Jij kunt aan tafel aanschuiven, terwijl topchefs live voor jou de lekkerste gerechten bereiden. Zittend rondom de open keuken, kunnen bezoekers meegenieten van kookspektakels van tientallen sterren. Een uniek kijkje in de keuken van een toprestaurant. Bovendien zullen de chefs jouw meest prangende kookvragen beantwoorden! 

 

 

DUURZAMER DAN OOIT

Ook Taste of Amsterdam denkt aan de planeet en daarom is deze elfde editie duurzamer dan ooit. Taste zegt doei tegen plastic! Dit jaar is besloten om de disposables van Natural Tableware te gebruiken. Dat betekent dat alle borden, bestek, servetten, bekers én rietjes worden gemaakt van palmbladeren. In theorie zou je deze in principe in je achtertuin kunnen gooien en het verteringsproces zijn gang kunnen laten gaan! Ook wordt er dit jaar geen voedsel verspild tijdens het foodfestival. Al dat eten is toch véél te lekker om weg te gooien? Daarom wordt al het overgebleven voedsel aan de voedselbanken van Amsterdam gedoneerd. 

 

De weersvoorspellingen zijn vooralsnog goed, dus dat belooft een prachtig – én smaakvol! – weekend te worden in het Amstelpark!

 

Tekst: Bas Beekman

Beeld: Taste of Amsterdam

Gedeeld

verder lezen