Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

TIJD VOOR IJS

3 BRRRILJANTE RECEPTEN

Gepubliceerd: 8 juni 2018 10:45

Wat is er na een lange werkdag nou verfrissender, dan genieten van een lekkere, verkoelende versnapering in het avondzonnetje? Precies, niks! Daarom hebben wij een paar heerlijke ijsrecepten voor je, om álles uit dit genietmomentje te halen!

  1. Hip & Healthy

Een échte topper: waterijsjes van kersen en venkelthee. Het enige wat je extra nodig hebt zijn ijsvormpjes en -stokjes. Ingrediënten (voor 5 stuks): 

  • Zakje venkelthee
  • Handje gehalveerde en ontpitte kersen
  • Takje munt

Doe de kersen en wat (fijngesneden) munt in de vormpjes, wacht tot de venkelthee helemaal is afgekoeld en schenk verder vol met de thee. Voeg tot slot nog een kers en munt toe, steek het stokje erin en voilà: invriezen maar! 

  1. Marrrgarita!

Deze watermeloen margarita-ijsje zijn onwijs leuk om uit te delen, bijvoorbeeld op een vrijdagmiddagborrel. Ingrediënten (voor 10 stuks):

  • Ongeveer een halve watermeloen
  • 180 ml limoensap
  • 100 gram suiker
  • 125 ml tequila
  • 4 limoenen
  • Grof zout (of suiker)

Stop alle ingrediënten in de blender totdat er een gladde massa ontstaat. Pak een zeef en laat het mengsel hier doorheen zakken zodat de pulp verwijderd wordt. Snijd drie plakjes uit het middelste deel van de limoen en schuif deze door de ijsstokjes. Giet de vloeibare mix in de ijsvormpjes en steek de stokjes erin, zodat de limoen de vloeibare massa afsluit. Sprenkel voor het serveren nog wat zout over de ijsjes om het écht af te maken. 

  1. Coffee O’Clock! 

Maak in een mum van tijd het lekkerste koffieschepijs. Ingrediënten (voor één bak ijs):

  • 500 gram ongeklopte slagroom
  • Een lik boter
  • 1 blik gecondenseerde melk  
  • 5 theelepels oploskoffie
  • 2 ½ theelepel warm water
  • 2 theelepels vanille-aroma 

Klop de slagroom, samen met een lik boter, in een grote kom stijf. Los daarna de oploskoffie op in het warme water. Meng dit vervolgens met de gecondenseerde melk en de vanille-aroma door de geklopte slagroom. Stop het mengsel in een luchtdicht bakje en zet dit 5 á 6 uur in de vriezer. 

Tekst: Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen