Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

9 X THAIS ETEN IN ZUID

Gepubliceerd op: 12 april 2019

De jaarwisseling hebben we inmiddels alweer een tijdje achter de rug, maar niet overal hanteren ze dezelfde jaartelling. Zo wordt er in Thailand naast de Gregoriaanse kalender ook een andere kalender aangehouden. Het ouderwetse Thaise nieuwjaar uit de Siamese tijd wordt zelfs drie dagen lang gevierd en wel van 13 tot en met 16 april. Tijdens deze dagen vinden er door heel Thailand allerlei feesten en speciale tradities plaats. Nu krijgen we daar in ons Amsterdam-Zuid nauwelijks iets van mee, maar dit betekent niet dat je niet genieten kunt van de Thaise cultuur! In Zuid zitten bijvoorbeeld zat leuke Thaise restaurants. Eten bij één van deze top restaurants is al een feestje op zich.

 

SOI74 – VAN WOUSTRAAT 74

Soi74

Beeld: Soi74

Voor het ultieme vakantiegevoel kun je gewoon naar de Van Woustraat fietsen. Hier zit het Thai food café Soi74, waar je met een biertje en de vele Thaise hapjes helemaal tot rust komt. Het café is vrij klein en knus, waardoor het met de gezellige sfeer wel goed zit. Met een ruim gevulde kaart aan drank en Thaise gerechten, is het hier iedere dag van de week goed vertoeven.

 

CHUTIMA’S THAI FOOD HOUSE – SCHELDESTRAAT 112

Chutima's

Beeld: Chutima’s

Chutima’s is een authentiek Thais restaurant, waar het interieur je gelijk in Oost-Aziatische sferen brengt. Wie een blik werpt op de kaart ziet een brede variatie aan Thaise gerechten, waartussen vele bekende, maar ook onbekende gerechten pronken. Wat dacht je van een Neua Phad Krapau? Deze biefstuk met peper en basilicum is zeker het proberen waard!

 

PHEUN THAI – HOBBEMAKADE 71

Pheun Thai

Beeld: Pheun Thai

Voor heerlijke Thaise schotels met kip, rund, varken en vischotels kun je bij Pheun Thai aan de Hobbemakade goed terecht! Ook de vegetariër wordt hier op zijn wenken bediend. Schuif jij aan voor een portie authentieke Thaise keuken bij deze knusse venue?

 

 

PINTO’S MAMA THAI CUISINE – AMSTELVEENSWEG 172

Pinto's

Beeld: Pinto’s Mama Thai Cuisine

Wie van pittig eten houdt, is bij Pinto’s Mama Thai Cuisine aan het juiste adres. Dit moderne Thaise restaurant neemt de originele Aziatisch kruiden en maakt daar de meest smaakvolle gerechten mee. Op de kaart staat aangegeven hoe pikant alle geerchten zijn. Overschat jezelf zeker niet, want van de meest pittige gerechten staat de mond van menig mens nog wel even na te branden. Gelukkig zijn er ook mildere varianten beschikbaar en is er genoeg kokoswater aanwezig om de mond te blussen! 

 

YUM YUM THAI FOOD – CEINTUURBAAN 326

Yum Yum

Beeld: Yum Yum Thai Food

Wie denkt al het Thaise voedsel wel een keertje te hebben geproefd, moet eens aanschuiven bij Yum Yum Thai Food. Dit moderne Thaise restaurant maakt het eten net iets anders klaar dan dat je gewend bent. Dit ruime restaurant is iedere dag van de week geopend, dus stap eens binnen en laat je verrassen door de smaken van de chef.

 

 

KRUA BUPPHA – VAN WOUSTRAAT 241

Krua Buppha

Beeld: Krua Buppha

Al sinds 2006 zit Krua Buppha gevestigd aan de Van Woustraat en er is eigenlijk niets veranderd. Dit kleine restaurantje op de grens van De Pijp en de Rivierenbuurt wordt geprezen om zijn geweldige eten voor een fijn prijsje. Wie hier aanschuift weet wat ‘ie kan verwachten; goede bediening, heerlijk eten en een spontaan gevoel van blijdschap. Wat wil een mens nog meer?

 

SIRIPHON – EERSTE JACOB VAN CAMPENSTRAAT

Siriphon

Beeld: Siriphon

Veel groter dan de gemiddelde huiskamer zal dit mooie restaurantje niet zijn, maar dit doet de sfeer alleen maar ten goede. Siriphon is een van de verborgen parels van De Pijp, waarbij de klant duidelijk nog koning is. Wie hier komt eten, kan altijd rekenen op een vriendelijke ontvangst. Tel daar de overheerlijke klassieke Thaise gerechten bij op en je snapt gelijk waarom dit restaurant zo populair is bij de buurtbewoners.

 

BUSABA – AMSTELVEENSEWEG 155

Busaba

Beeld: Busaba

Als je erlangs fietst zal Busaba je misschien ontgaan, maar dit Thaise afhaalrestaurant zit al ruim 25 jaar aan de Amstelveenseweg! Veel publiciteit heeft deze topzaak ook niet nodig, want iedere dag stappen er wel buurtbewoners naar binnen voor een goed oosterse maaltje. Ze koken hier uitsluitend met traditionele kruiden, zodat de echte Thaise smaak terug te proeven is. 

 

THAI DEUM – CEINTUURBAAN 210

Thai Deum

Beeld: Thai Deum

Het lichtgevende bord overhellend over de stoep van de Ceintuurbaan is een teken van de lange historie die Thai Deum kent. Toen De Pijp nog een arbeidersbuurt was, zonder de vele horeca die er nu zit, was dit Thaise restaurant al op volle toeren aan het draaien. Dit doen ze bijna twintig jaar later nog steeds en je kunt er nog altijd even lekker eten. De producten waarmee wordt gekookt door chef Untrukal worden nog wekelijks vanuit Thailand overgevlogen. Altijd alles vers, dat proef je gelijk.

 

Tekst: Bas Beekman

Gedeeld

verder lezen