Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

 

Openhartig, een goed gevoel voor humor en vooral goudeerlijk, zo omschrijf je YouTuber, actrice en presentatrice Nienke Plas (35). Sinds 2016 upload ze wekelijks video’s over haar leven op YouTube, waarmee ze in 2019 in de prijzen viel bij het Gouden Televizier-Ring Gala. Ondertussen heeft ze meegedaan aan programma’s zoals Expeditie Robinson en The Masked Singer. Ook heeft ze haar acteerdebut gemaakt in de Nederlandse romcom F*ck De Liefde, waarvan het tweede deel in begin 2022 verschijnt.

 

Deze creatieve duizendpoot heeft niet alleen een cv waar je u tegen zegt, maar ze is ook nog eens moeder van twee schattige zoontjes die vaak in haar vlogs te zien zijn. Samen met haar man Resley runt zij het Nienke Plas-imperium. We spreken met Nienke in een knus café in de Rivierenbuurt, de buurt waar het voor haar allemaal begon.

 

Je bent opgegroeid in Purmerend. Waarom ben je naar Amsterdam verhuisd?

 

“Op achttien- en negentienjarige leeftijd verhuisden mijn beste vriendinnetje, Jennifer en ik, naar de Jan Pieter Heijenstraat in West. We kregen de kans om iets onder te huren en dat hebben we meteen gedaan. Het was een leuke woning met twee slaapkamers en een woonkamertje. Echt helemaal het einde. En toen waren we ineens Amsterdammers. Het was best een switch om deze stap te maken. Je bent nog jong, het is allemaal nog een beetje spannend en je krijgt ineens veel verantwoordelijkheden. Maar gelukkig ben je dan samen met iemand van dezelfde leeftijd. Zij studeerde en ik werkte al. We waren samen echt een huishouden. Jennifer was heel erg van het koken en ik was juist weer van de financiën. Het was zo leuk en ik zou het zo ook echt voor mijn kinderen willen.”

 

Dat was in Oud-West, hoe ben je dan in Zuid terecht gekomen?

 

“Ik had toen al een vriendje en als je vijftien bent dan denk je vaak: ‘daarmee ga ik trouwen.’ Toen bedacht ik me dat ik eerst op mezelf gewoond wil hebben voordat ik ga samenwonen. Ik was toen negentien en toen zag ik het best wel voor me dat we over een paar jaar samen gingen wonen. Toen ben ik dus gaan zoeken op verschillende verhuursites, maar dat was zelfs toen al onbetaalbaar. Uiteindelijk kwam ik iets tegen op Marktplaats, de Uiterwaardenstraat in Oud- Zuid. Ik heb meteen gereageerd en ik kreeg gelijk een reactie terug. De persoon die het verhuurde kreeg echt de meest gekke aanvragen en hij was blij dat er eindelijk een normaal iemand had gereageerd. Vervolgens hebben we even gebeld en ik met mijn zus en beste vriendin langsgegaan om het te bekijken. Zij stonden daar en zeiden ‘wil je dit echt!’ En ik wist meteen dat ik het moest hebben.

 

Je bent hier op je twintigste gaan wonen, wat vind je van Oud-Zuid?

 

“Oud-West was heel gemêleerd en daar had je veel zaakjes zoals een Turkse slager. Hier in Oud-Zuid heb je juist heel veel Oudhollandse winkels, zoals een kaaswinkeltje. Ik ben echt dol op kaas. Oud-Zuid was een hele nieuwe wereld. Er hing een gemoedelijke sfeer en ik voelde me ook heel veilig. Toen al dacht ik: ‘hier zou ik ook kunnen wonen als ik later groot ben.’”

 

“Er staat eigenlijk maar
één ding bovenaan mijn wishlist: mijn zus zien met kerst..”

 

Nu ben je inmiddels groot, ben je in Zuid gebleven?

“Ik ben hier een paar jaar gebleven totdat ik een relatie kreeg met mijn huidige partner. De studio was wel iets te klein voor ons samen, want de woonkamer was ook de slaapkamer. Dus zijn we gaan zoeken naar iets anders, maar we konden maar niets vinden. We hebben even in mijn moeders huis in Geuzenveld gewoond en toen bij zijn moeder. In de tussentijd hebben we flink lopen sparen en samen uiteindelijk ons eerste huis gekocht in Nieuw-West. Dat is het huis waar we nog steeds wonen en waar ook mijn tweede kindje geboren is.”

 

Wat zijn je favoriete plekjes in Amsterdam-Zuid?

 

“Impero Romano. Daar hebben ze heerlijke truffelpasta met lekker veel kaas. Het is een echte Italiaan, het is gezellig en je krijg ook echt waar voor je geld. Dat is wel echt een van mijn favoriete restaurants. Five Brothers Fat, dat vind ik ook echt een fijne plek om te zitten. Ik vind het ook heerlijk om lekker door Oud-Zuid te struinen, daar bij de Jacob Obrechtkerk, waar mijn zoontje ook gedoopt is. Er zitten leuke boetiekjes, mooie statige herenhuizen en het is echt heel gezellig. Wel een beetje decadent allemaal. Ik weet zeker dat als ik daar kom, dat mensen denken: ‘daar heb je dat viswijf ook weer.’”

 

 

Je bent natuurlijk mega bekend, hoe ga je om met die bekendheid?

 

“Heel nuchter. Ik word wel vaak herkend op straat, maar dat is alleen maar gezellig. Een foto hier, een praatje daar. Ik denk ook dat het anders is als je veel deelt over je persoonlijke leven. Je wordt dan meer als mens gezien en niet per se als een beroemdheid. Een bekende artiest of dj wordt veel meer op een voetstuk gezet.”

 

Vertel eens iets over F*ck De Liefde…

 

“Ik begon met het maken van comedy video’s en vervolgens werd ik gevraagd om auditie te doen voor de comedyfilm fuck de liefde. Ik kreeg de rol van Pam en zo is het avontuur begonnen. Het was een geweldige ervaring, want je maakt samen met de grootste Nederlandse acteurs op Curaçao een film. Echt een zwaar leven hè?! Momenteel is deel twee net opgenomen en is begin 2022 te zien op Netflix. Pam is echt hilarisch om te spelen. En ik kan stiekem al verklappen dat Pam de liefde heeft gevonden.”

 

Je bent super open in je vlogs en op social media, heeft dit je ooit wel een tegengewerkt?

 

“Ik kan altijd wel kritiek verwachten of goedbedoelde adviezen van een andere moeder als het gaat om mijn kids. Ze bedoelen het goed, maar je zit er niet altijd op te wachten. Om eerlijk te zijn heb ik weinig te maken met mensen die echt met een gestrekt been tegen mij in gaan. Dat is echt een blessing. Als je kijkt naar andere influencers, die krijgen soms echt een bak haat over zich heen.”

 

De hele familie doet mee in je vlogs en je werkt ook samen met je man, hoe is dat?

 

“We zijn al vijftien jaar samen en ik vind het heel leuk om met Resley samen te werken. Ik geloof er wel echt heilig in dat je dat moet kunnen, niet alle stellen kunnen zo nauw samenwerken. Het is wel intens: je bent partners, ouders, beste vrienden en dan ook nog eens collega’s. We doen dus alles samen, waardoor je dus wel echt alles goed in balans moet hebben, anders gaat het mis. Tijdens een zakelijke meeting zijn we echt collega’s. Wanneer we vervolgens de laptop dicht- klappen en naar de keuken gaan om te koken, dan zijn we gewoon weer man en vrouw. Die switch gaat bij ons heel natuurlijk.”

 

 

Het klinkt wel echt alsof je je soul mate hebt gevonden!

 

“Oh ja absoluut. Hij is wel echt de perfecte persoon voor mij. We hebben elkaar leren kennen in de Marcanti, dat nu de Marktkantine heet. Ik zag hem en ik was de hele tijd oogcontact aan het maken om vervolgens weer weg te kijken. Maar hij had natuurlijk wel door dat ik ongegeneerd naar hem aan het loeren was. Ik had al bedacht dat ik hem ging aanspreken toen ik langs hem liep, en toen sprak hij mij aan. Hij vroeg mijn nummer en die heb ik ook gegeven. Ik dacht een echte ijskoningin te zijn door mijn naam er niet bij te zetten. Maar het probleem was dus dat daar toentertijd bijna geen taxi’s kwamen, dus een kwartier later stond ik daar nog. Toen hoorde ik achter me: ‘je bent er nog.’ Ja toen dacht ik wel even, fuck daar gaat mijn hele game. Hij vroeg of ik een lift nodig had en toen ik zijn auto zag, zag ik allemaal van die stickers op de ramen. Dus ik dacht al of je bent vader of je hebt een jonger zusje en daardoor vertrouwde ik hem. Niet dat je alle vreemde mannen met stickers op de ramen moet vertrouwen. Maar goed. Hij heeft toen mij en mijn vriendin thuisgebracht, hier bij de Rijnstraat. Een paar dagen later zijn we begonnen met daten.”

 

Heb je al enig idee wat je plannen voor de feestdagen zijn?

 

“We wilden eerst naar Dubai gaan, lekker naar de zon. Maar toen bedachten we om gewoon een huisje te huren in eigen land. We vinden het veel gezelliger om met de hele familie samen kerst te vieren. Dus we gaan met mijn schoonmoeder, schoonzusjes, oma en ons gezin samen de kerstdagen in een vakantiehuisje doorbrengen. Lekker samen eten en spelletjes spelen. En met kerst maakt het ook niet uit waar je bent, als je maar samen bent.”

 

Wat staat er bovenaan op jouw christmas wishlist?

 

“Ik ben echt totaal geen materialistisch persoon. Maar ik kan natuurlijk wel genieten van mooie spullen. Dit hoeft echt niet altijd designer te zijn. Je kunt ook een mooie sjaal van de Zara krijgen en dan ben ik daar ook super blij mee. Maar er staat eigenlijk maar één ding bovenaan mijn wishlist: mijn zus zien met kerst.. Ze woont in Engeland, dus ik zie haar nu heel weinig. Zij is nu net zwanger van haar tweede kindje en ik zou het echt heel fijn vinden om samen te zijn met kerst. Engeland is momenteel heel erg streng met de corona- maatregelen en dat maakt elkaar zien heel moeilijk.