Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

STRAAT IN DE SPOTLIGHT: DE RUSTENBURGERSTRAAT

Gepubliceerd op: 1 juni 2019

De Pijp staat vol met mooie hoge huizen, zoals in Rustenburgerstraat. Als zijstraat van de Ferdinand Bolstraat kun je hier makkelijk van alle drukte in de buurt ontsnappen en genieten van gezellige lokale zaakjes in deze straat. Met een blauwe lucht en de warme Amsterdamse zon, is een kleine wandeling door de Rustenburgerstraat fantastisch. Kijk je met ons mee?

 

GAMRINUS – FERDINAND BOLSTRAAT 180

Gambrinus

Beeld: Gambrinus

Gelegen op de hoek van de Rustenburgerstraat valt er altijd wel wat te beleven in dit moderne bruin café. Bij Gambrinus vind je een mix van studenten, buurtbewoners en toeristen, die gezamenlijk voor een leuke sfeer zorgen in het café. Zomers wordt dit alleen maar beter als het mooie terras weer opent.

 

EN JAPANESE KITCHEN & SAKE BAR – DUSARTSTRAAT 53H

Sushi Amsterdam Zuid

Beeld: EN Japanese Kitchen

Vorig jaar kwam Cityguys met de top 10 sushirestaurants van Amsterdam. In die lijst sierde EN Amsterdam op het erepodium. Bij deze nummer 1 kun je voor 47 euro een gerecht krijgen, die vervolgens recht voor je gezicht door de oude ervaren chef wordt bereid. Al houd je niet van sushi, dan is zijn manier van koken al een lust voor het oog. De unieke smaak van de vis en verschillende sojasauzen maken dit restaurant een van de pareltjes van Zuid. Voor elke fan van lekker eten is EN een ‘must taste’.

 

CTASTE – AMSTELDIJK 55

 

Eten in het donker… Wat? Ja, bij Ctaste kun je ervaren wat het is om te eten zonder iets te zien. Zo schakel een zintuig uit, waardoor je smaakpapillen meer proeven. Of dit echt zo is moet je zelf weten, maar een bijzondere ervaring is het in ieder geval.

 

HET POLDERHUISJE IN DE PIJP – RUSTENBURGERSTRAAT 8

Beeld: Iamsterdam

Een stukje historie in De Pijp. Het Polderhuisje staat er al sinds 1865 en representeert de arbeidsbuurt die De Pijp ooit was. In die tijd heette dit gebied nog Nieuweramstel, en bestond de omgeving voornamelijk uit gras, tuinderijen en luxe buitens aan de Amstel voor de rijke Amsterdammers. Pas later is de rest van de buurt eromheen gebouwd. Het Polderhuisje is echter altijd blijven staan en is inmiddels een gemeentelijk monument. Zeker de moeite waard om hier even naar binnen te kijken dus.

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> vervolg artikel <<

 

BARASTI – FERDINAND BOLSTRAAT 149

Barasti

Beeld: Barasti

Middenin de Pijp vind je Barasti. Bij dit eetcafé zit je lekker rustig op het terras aan de Rustenburgerstraat en kun je de hele dag door genieten van allemaal verrukkelijke gerechten. Ook ‘savonds ben je hier aan het juiste adres voor een borrel tot in de late uurtjes.

 

J.HENDRIKS MEUBELMAKER – RUSTENBURGERSTRAAT 287

Beeld: J. Hendriks

Bij Joeri Hendriks kun je de mooiste handgemaakte houten meubels halen. De Meubelmaker zit met zijn werkplaats al jaren in de Rustenburgerstraat en is gespecialiseerd in het maken van kasten en deuren. Wil je een ander soort meubel laten maken, bel hem gerust eens. Er is van alles mogelijk.

 

SIR HUMMUS – VAN DER HELSTPLEIN 2

Beeld: Sir Hummus

Hummus, hummus, overal hummus. Bij Sir Hummus weten ze het in ieder geval goed te maken. Iedere dag worden er tientallen verschillende soorten hummus ambachtelijk klaargemaakt, naar authentiek recept uit Jeruzalem. Bij deze trendy zaak is er dan ook keuze genoeg!!

 

OBA CINÉTOL – CULLIANAPLEIN 1

Beeld: OBA Cinetol

Een boek kan zoveel met je doen. Toch neemt niet iedereen de tijd om eens een middagje rustig te lezen, wat zonde is. OBA Cinétol is misschien wel de meest relaxte bibliotheek van Amsterdam. Nooit te druk met fluisterende studenten en genoeg boeken om jaren te kunnen lezen. Zeker om een regenachtige middag, is het prima om hier binnen te stappen en even in alle rust een boek open te slaan.

 

 

Tekst: Bas Beekman

Gedeeld

verder lezen