Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

STRAAT IN DE SPOTLIGHT: DUSARTSTRAAT

Gepubliceerd op: 28 juni 2019

Dusartstraat

De Pijp in Amsterdam-Zuid is de afgelopen jaren flink gegroeid in populariteit. De fijne ontspannen sfeer en met een gigantisch aanbod aan gezellige horeca is er altijd wat te beleven. Deze week duiken we de Dusartstraat in. Kijk je met ons mee!?

 

EN JAPANESE KITCHEN & SAKE BAR – DUSARTSTRAAT 53H

Sushi Amsterdam Zuid

Beeld: EN Japanese Kitchen

Vorig jaar kwam Cityguys met de top 10 sushirestaurants van Amsterdam. In die lijst sierde EN Amsterdam op het erepodium. Bij deze nummer 1 kun je voor 47 euro een gerecht krijgen, die vervolgens recht voor je gezicht door de oude ervaren chef wordt bereid. Al houd je niet van sushi, dan is zijn manier van koken al een lust voor het oog. De overheerlijke smaken en de fantastische opmaak van de gerechten maken dit restaurant tot een van de pareltjes van Zuid. 

 

WOONTANTE – CEINTUURBAAN 238

Woontante

Beeld: Woontante

Wat zoek je? Stoelen, servies, nieuwe lamp? Bij Woontante hebben ze alles om je appartement een beetje op te fleuren. Veel producten zijn uniek en niet zomaar overal verkrijgbaar. Loop eens langs en kijk waarmee jij je woning net wat extra’s kan geven.

 

CEREAL & CHILL – DUSARTSTRAAT 22

Cereal & Chill

Beeld: Cereal & Chill

Cereal & Chill brengt het typische Amerikaanse ontbijt met cornflakes naar Amsterdam! Hier heb je de keuze uit maar liefst honderd verschillende soorten cornflakes, waar ook vegan opties tussen zitten. Maak het zo gezond – of ongezond – als je zelf wil. Om helemaal in de oud-Amerikaanse sfeer te komen, staan er oude spelletjes zoals Nintendo en Snes om een fijn potje ouderwets te gamen! Zo keer je weer even terug in je tienerjaren.

 

IJZERHANDEL ZUID – CEINTUURBAAN 244

IJzerhandel Zuid

Beeld: IJzerhandel Zuid

IJzerhandel Zuid is een droomwinkel voor alle klussers onder ons. Met geweldige producten voor een prettige prijs vind je hier alles om je gereedschapskist weer op te vullen. Mocht je nou nog geen spijker in de muur kunnen slaan, dan kun je langs komen voor een stukje advies. Het personeel in deze winkel weet duidelijk waar ze het over hebben, zo kan jij gewoon dat leuke schilderijtje aan de muur hangen.

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> vervolg artikel <<

 

MOLLI – VAN OSTADESTRAAT 55

Molli Amsterdam

Beeld: Molli

Kraken gaat door!!! Molli is ziet er van de buitenkant niet echt uit als veel bijzonders, maar het is al sinds 1979 een gekraakt pand. Om kraken een gezicht te geven, is Molli op dinsdag en woensdag een eetcafé. Met een reservering kun je dan binnenstappen voor een heerlijke vegan maaltijd. Eenmaal aan tafel word je omringt door een kleurrijke mix van buurtbewoners, studenten en punkers, die allemaal wel een praatje willen maken. Een keer bijzonder uiteten, dan is Molli zeker de moeite waard.

 

LOKAAL DE PIJP – DUSARTSTRAAT 51

Lokaal De Pijp

Beeld: Lokaal De Pijp

Lokaal De Pijp is een gezellig buurtcafé, waar je ieder moment van de dag binnen kan stappen voor een koud pilsje. De informele sfeer zorgt ervoor dat je je helemaal thuis voelt. Als je honger hebt kun je er gerust een lekkere snack bij bestellen, dat maakt hier drankjes doen alleen maar gezelliger.

 

CAFÉ HERMES – CEINTUURBAAN 55

Café Hermes

Beeld: Café Hermes

Een biljarttafel, een sjoelbak en het hele jaar door slingers aan de muur. Bij Café Hermes is het altijd een feestje. Of je er nu komt om Ajax te kijken of om je verjaardag te vieren, de sfeer bij dit bruine café is altijd hetzelfde. Door de fantastische eigenaresse word je altijd hartelijk ontvangen. Het maakt niet uit of je er voor eerst bent of al 100 jaar aan de bar zit, iedereen is welkom voor een heerlijk koud vaasje.

 

CAFÉ LUST! – CORNELIS TROOSTSTRAAT 49

Café Lust

Beeld: Café Lust

Hapje eten met een heerlijk speciaalbiertje. Bij Café Lust hebben ze een wisselend menu en altijd weer andere bieren, waardoor je hier keer op keer verrast wordt.  Mocht je alleen een drankje doen saai vinden, dan kun je een aantal bordspellen uit de kast trekken, of je met je maten opgeven voor de gezellige pupquiz. Er is altijd wel wat te beleven.

 

 

Tekst: Bas Beekman

Gedeeld

verder lezen