Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

STRAAT IN DE SPOTLIGHT: SCHELDEPLEIN

Gepubliceerd op: 10 mei 2019

Scheldeplein

Het Scheldeplein is een van de meest levendige stukjes van Amsterdam Zuid. Gelegen midden in de Rivierenbuurt, tegen RAI  Amsterdam aan, is iedereen wel eens over dit plein heen gefietst. Niet iedereen neemt hier echter plaats, wat best wel een beetje zonde is. Wij nemen je mee naar het Scheldeplein en al het moois wat er te beleven is.

 

PISA IJS – SCHELDEPLEIN 22

Op de eerste warme dag van het jaar staat bij Pisa IJs een rij waar je u tegen zegt. Begrijpelijk wel, want Pisa IJs is een begrip in Amsterdam Zuid. Al sinds 1935 verkoopt deze ijssalon de heerlijkste bolletjes in ruim 60 verschillende wisselende smaken. En zeg eens eerlijk; wat is er nou lekkerder dan een ijsje in zomers Amsterdam?

 

DJAGO – SCHELDEPLEIN 18

Djago

Beeld: Djago

Als je ons ergens vrolijk mee kan krijgen dan is het wel Indonesisch eten. Afhalen bij een toko kan natuurlijk altijd, maar bij restaurant Djago wordt het pas echt leuk. Schuif hier aan en waan jezelf helemaal op Sumatra. Vooral de rijststafel voor twee personen is een absolute aanrader.

 

THE ROAST ROOM – EUROPAPLEIN 2

The Roast Room

Beeld: The Roast Room

Op het Europaplein vind je één van de beste vleesrestaurants die Nederland rijk is! Kies jij bij The Roast Room met het hele tafelgezelschap voor de overheerlijke bavette? Of laat je je verrassen door de chef? Je zult er zeker geen spijt van krijgen, want bij deze zaak kan je de plank niet misslaan!

 

KNIJN – SCHELDEPLEIN 3

Knijn

Beeld: Kijn

Iedereen gaat wel eens gezellig bowlen met een groep vrienden of tijdens een bedrijfsuitje. Op het Scheldeplein zit Knijn, waar je wel een kegeltje kan omwerpen. Je kunt hier iedere dag van de week een baantje reserveren. Zondag kun je zelfs een uur disco bowlen met onbeperkt spareribs, veel mooier wordt het niet.

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> vervolg artikel <<

 

VIS AAN DE SCHELDE – SCHELDEPLEIN 4

Vis Aan de Schelde

Beeld: Visaandeschelde

Dit heerlijke restaurant zit inmiddels al ruim 20 jaar in Amsterdam. Op het net geopende terras Visaandeschelde eet je de heerlijkste visgerechten. De seizoensgebonden kaart is onderverdeeld in oester, kreeft, klassiek en Vis & Seizoen. Liever vlees of vegetarisch? Ook hierin is de keukenbrigade flexibel.

 

BROODJESZAAK DE NIEUWE RAI – EUROPAPLEIN 1

Broodjeszaak De Nieuwe RAI

Beeld: Broodjeszaak de Nieuwe RAI

Dit familiebedrijf serveert scala aan vers belegde broodjes, salades, soepen, ossenhaas, saté en befaamde patat. Je kunt beter vragen; wat hebben ze niet bij Broodjeszaak de Nieuwe RAI?  Neem plaats op het terras voor lunch, diner of gewoon een drankje en smelt weg in de Amsterdamse zon.

 

HAKATA SENPACHI – WIELINGENSTRAAT 16

Hakata Senpachi

Beeld: Hakata Senpachi

Er zijn heel wat Japanse restaurants in Zuid, maar Hakata Senpachi is niet de meest bekenden. Onterecht volgens ons, want je kunt hier verrukkelijk eten voor een uitstekende prijs. Neem er een Japanse biertje of een glaasje saké bij en een topavond staat garant.

 

D’ OVERKANT – SCHELDESTRAAT 101

d' Overkant

Beeld: d’ Overkant

Met aan twee kanten een terras heeft d’ Overkant de luxe van de hele dag zon. Dat wordt dus lekker meedraaien om de stralen van onze goudgele vriend te blijven vangen. Vanaf ongeveer 11.00 uur pak je het zonnetje bijna de hele dag totdat hij onder gaat. Behalve de zon heeft d’ Overkant een uitgebreid menu met ontbijt, lunch en diner. Vis, vlees of bier? Doe eens gek en bestel het gewoon alledrie!

Veel plezier aan het Scheldeplein! Welke spot ga jij als eerst bezoeken?

 

Tekst: Bas Beekman

Gedeeld

verder lezen

5x AWARD WINNENDE HOTSPOTS IN ZUID

5x AWARD WINNENDE HOTSPOTS IN ZUID

Of je er nu woont of juist komt voor een gezellig avondje uit in Zuid, voor lekker eten ben je in Amsterdam-Zuid op de juiste plek. Deze vijf hotspots hebben recent een award gewonnen en zijn zeker een bezoekje waard!

5x AWARD WINNENDE HOTSPOTS IN ZUID

5x AWARD WINNENDE HOTSPOTS IN ZUID

Of je er nu woont of juist komt voor een gezellig avondje uit in Zuid, voor lekker eten ben je in Amsterdam-Zuid op de juiste plek. Deze vijf hotspots hebben recent een award gewonnen en zijn zeker een bezoekje waard!