Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

AAN EEN GOED GLAS CHARDONNAY MET STEPHANIE TENCY

Gepubliceerd op: 6 september 2021

In 2013 werd Stephanie Tency uitgeroepen tot Miss Nederland en daarna werd zij niet alleen het gezicht van ons land, maar ook van diverse televisieprogramma’s. Je kent haar wellicht als de assistente van André Hazes bij Het Rad van Fortuin of als presentatrice van Het Spaanse Leven. Dat de dertigjarige beautyook brainsheeft, bewijst ze door al ruim drie jaar een succesvol eigen bedrijf Tency Productions te runnen.

 

We spreken Stephanie op het terras van Ferilli’s aan de Beethovenstraat. Onder het genot van een goed glas chardonnay, vertelt ze over haar carrière, toekomstplannen én deelt zij haar favoriete plekken in de buurt met ons.

 

Ben je altijd een Zuidvrouw geweest?

“Eigenlijk niet! Ik ben geboren in Amstelveen. Toen ik van de basisschool af kwam, ben ik naar de HAVO gegaan op het Joke Smit College. Ik woonde er dan niet, maar ik trok al vrij snel de buurt in. Iets verderop aan de Roelof Hartstraat zat een theaterschool. Daar heb ik ook een aantal jaar op gezeten.”

 

En toen wilde je Zuid niet meer uit…

“Ik vind het buurtje heel leuk. Ik hou echt van Oud-Zuid. Regelmatig kom ik hier bij Ferilli’s. Ik woon eigenlijk om de hoek en ik kan er bijna rollend heen. Het heeft echt internationale allure. Naast dat het eten en de bediening hier heel fijn zijn, vind ik het ook voor mijn werk interessant om op dit soort plekken te zitten waar je veel bedrijvigheid tegenkomt. Je ontmoet er altijd interessante mensen. Zo ook bij Van Dam. Het is voor mijn business heel belangrijk om te netwerken met interessante personen en bedrijven.”

 

 

Waar kom je verder graag in de buurt?

“Ik vind uiterlijke verzorging heel leuk. Een vaste plek van mij is dan ook in de salon bij mijn beste vriend, By Meedo op de Rustenburgerstraat. Ik laat daar een keer per week mijn haar föhnen. Ook als ik een première heb of een shoot, dan ga ik eerst even langs hem en laat ik mijn haar en make-up doen. Ik vind het heel fijn dat je daar gewoon voor alles terecht kan op één plek en daarna ready to gobent. Voor mij een ideale plek omdat ik negen van de tien keer eigenlijk te druk ben en niet zoveel tijd heb voor dit soort dingen. Ik vind het wel leuk en belangrijk om er goed uit te zien. Mijn schoonvader is bijvoorbeeld ook iemand die er altijd tiptop uitziet. Altijd netjes in pak. Ik hou daarvan. Net als Connie Witteman, altijd goed verzorgd en altijd netjes op hakjes, zelfs wanneer je haar tegenkomt bij de apotheek of de slager. Dat vind ik heerlijk.”

 

Droomde je er als jong meisje al van om later bij de televisie te werken?

“Ik was eigenlijk altijd erg zoekende naar wat ik wilde gaan doen. In die tijd was het programma The Hills heel populair en daardoor had ik net als vele andere meiden zo’n meisjesdroom dat het me helemaal geweldig leek om bij een magazine te werken. Daarom ben ik uiteindelijk media, styling en mode aan de Vogue Akademie gaan studeren in het Centrum. Twee jaar heb ik dat gedaan, totdat ik werd aangesproken om mee te doen met Miss Nederland. Het zou echt iets voor mij zijn, zeiden ze. Ik verbaasde me daar wel over, want ik was eigenlijk best een Tom-boy. Ik trok altijd met de jongens op en dan waren we een beetje aan het ravotten. Ik had nooit bedacht dat ik ook daadwerkelijk Miss Nederland zou worden! Daarna heb ik tien jaar lang modellenwerk gedaan en op een gegeven moment kreeg ik een belletje van iemand die een lifestyleprogramma maakte voor RTL4. Toen dacht ik: ja, leuk! Presenteren voor RTL, wie wil dat nou niet? Dus zo kwam het een beetje op mijn pad.”

 

 

Inmiddels doe je meer dan alleen presenteren…

“Mensen willen zich daar nog wel eens in vergissen. Ze zien mij als die Miss Nederland die nu werkt als presentatrice, maar wat ze niet weten is dat ik mijn programma’s óók van A tot Z produceer. Ik ben wel zichtbaar in het media-/tv-wereldje, maar ik heb tegelijkertijd mijn eigen productiebedrijf draaiende te houden. Ik moet ook gewoon mijn deals binnenhalen. Natuurlijk sta ik daardoor ook zelf vaak voor de camera, maar ik moet wel gewoon mijn deals binnenhalen en produceren. Van het format en de verhaallijnen bedenken tot de muziekkeuze en de definitieve naam van het programma; het hele pakket doe ik allemaal zelf.”

 

>> Artikel gaat verder onder de advertentie << 

>>  Vervolg artikel << 

 

Wat motiveerde je om je eigen business op te zetten?

“Ik was altijd wel een ondernemer. Ik wilde graag dingen zelf doen. Voor iemand werken, daar was ik ook nooit zo goed in, haha! Mijn spanningsboog is best kort en ik houd van uitdagingen, de spanning opzoeken en af en toe een beetje risico’s nemen. Dat vind ik heel leuk. Het brengt je ook veel meer. Soms ook zeker minder leuke dingen, want uiteraard heb je ook met tegenslagen te maken. Dat hoort er gewoon bij. Ik doe het nu drie-en-een-half jaar. Normaal zou mijn spanningsboog nu dus wel al op zijn, maar ik vind het nog steeds leuk!”

 

Met welke producties ben je momenteel bezig?

“Op het moment maak ik format-gerichte programma’s. Ik maak twee reisprogramma’s en een verbouwingsprogramma. Het eerste dat 23 oktober op RTL4 en Videoland verschijnt is Roadtrip Curaçao. Dat presenteer ik samen met Ferry Doedens. Hij is een hele leuke jongen om mee samen te werken. Ik was al bezig met het format en ik zocht nog een cohost die dit samen met mij kon gaan doen. Toen zag ik Ferry op tv en dacht ik: ja, hij is leuk! Ik kende hem nog van vroeger van tijdens feestjes en evenementen en met hem heb ik altijd een leuke klik gehad! Ik belde hem op en hij was direct superenthousiast. Binnen een week was het geregeld met zijn manager. Samen zijn we toen eind mei naar Curaçao afgereisd om de kijkers te laten zien wat het eiland allemaal te bieden heeft. We hebben echt een toptijd samen beleefd. Reizen en werken vind ik toch wel de allerleukste dingen om te doen.”

 

En de andere twee programma’s?

“In september gaan we het tweede seizoen maken van Het Spaanse Leven. Vanaf 28 november komt dat op tv. Het eerste seizoen was een groot succes! En vanaf 15 januari komt er een nieuw programma op de televisie genaamd Hart van Goud. Daarvoor heb ik een bekende influencer benaderd: Dutch Performante. Je moet meegaan met de tijd. Als televisie achterhaald is, betrek je mensen erbij die op dit moment populair zijn van YouTube of Instagram om je programma tot een succes te maken. Het programma is een goodwill programma waarin we mensen in het zonnetje gaan zetten die een rotjaar achter de rug hebben gehad, onder andere door corona. Deze mensen gaan wij blij maken met een compleet nieuwe badkamer, en laat nou net Dutch Performante ook nog een succesvolle tegelboer te zijn! Het verhaal was daardoor meteen compleet. Begin dit jaar kon je je daarvoor aanmelden en we hebben ruim vierduizend aanmeldingen ontvangen! Deze hebben we allemaal gelezen en daaruit hebben we zes hele mooie, maar ook hele heftige verhalen gekozen. Ik vind het belangrijk om iets terug te doen. Met het maken van dat programma heb ik me dat nog meer gerealiseerd. Het voelt echt goed om mensen te helpen.”

 

Je bent pas 30.Wat zijn je ambities voor de volgende 30 levensjaren?

“Mijn vriend Marc en ik runnen samen ook nog een edelmetaalbedrijf en merken de laatste tijd dat we bijna alleen maar aan het werk zijn. Er is weinig vrije tijd. We genieten zeker wel hoor, daar maken we tijd voor in het weekend. We zeggen altijd: ‘eerst het zuur, dan het zoet’. Dus eerst even knallen voor onze toekomst. Uiteindelijk zouden we het zo willen inrichten dat we meer vrije tijd hebben om bijvoorbeeld te reizen. Voordat we aan kinderen beginnen, wil ik wel meer van de wereld gezien hebben. Op zakelijk gebied hoop ik gewoon zo lang mogelijk door te gaan. Het is iets waar ik goed in ben en wat ik heel leuk vind. Het bedenken van formats en uiteindelijk op locatie echt een productie draaien, dat blijf ik mooi vinden. Verder zou ik het ondernemerschap wel willen uitbouwen en ook meer in vastgoed gaan doen. Je wordt vaak onderschat als mensen je als lustobject zien. Ze denken dan al snel dat je niets meer te bieden hebt. Dat je niet capabel genoeg bent om ook nog eens intelligent en een succesvolle ondernemer te zijn.”

 

 

Blijf je voorlopig nog in Zuid?

“We wonen heel fijn in ons appartement met een prachtig dakterras met uitzicht op de Rembrandttoren. Alleen wil ik heel graag aan het water gaan wonen. En ben ik de trappen in Amsterdam ook wel zat, haha! Met een hond en later kinderen is dat geen doen. Ik heb ook wel behoefte aan wat meer natuur om me heen. Ik wil de rust hebben, maar de drukte wel gauw kunnen opzoeken. Dus het zal in de buurt van Amsterdam worden. Als vriendinnen me bellen om een wijntje te doen, wil ik niet een uur hoeven rijden om naar de stad te komen.”

 

Tekst: Jeffrey Struijk

Fotografie: Ashkan Mortezapour

 

 

Gedeeld

verder lezen