Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

SPORTEN MET WARM WEER: HET KAN MET DEZE TIPS!

Gepubliceerd: 5 juli 2018 07:00

Sporten Warm Weer Tips

Dat buiten de mussen zowat van het dak vallen wil natuurlijk niet zeggen dat je niet lekker kunt gaan sporten. Maar het is natuurlijk belangrijk om rekening te houden met de hoge temperaturen. Het credo: luister goed naar je lichaam en vooral drinken, drinken, drinken.

GUNSTIG TIJDSTIP

Plan je training zo vroeg of laat mogelijk. Zo pak je de koelste momenten van de dag mee en voorkom je dat je onnodig verhit raakt. Zo kan een rondje hardlopen om zes uur ’s ochtends heerlijk zijn en is een korte work-out in het Vondelpark terwijl de zon langzaam ondergaat ook zeker aan te raden.

HYDRATEREN

Las om de 15 tot 30 minuten een drinkpauze in en probeer net zoveel vocht in te nemen dan je verwacht te kwijt te raken. Tijdens een hete trainingssessie verlies je gemiddeld 1 a 2 % van je lichaamsgewicht aan vocht. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Ga dan voor en na een work-out even op de weegschaal staan. Weeg je na een half uurtje sporten 600 gram minder? Zorg er dan voor dat je minimaal 600 ml water drinkt om je vochtgehalte weer op pijl te brengen.

Sporten Tips water drinken

JUISTE KLEDING

Draag zo min mogelijk kleren en ga voor lichtere kleuren. Die zullen de zonnestralen weerkaatsen, terwijl donkere kleuren ze juist absorberen en je daardoor warmer maken. Ook de stof is belangrijk. Kies voor luchtig en vocht afdrijven materiaal. Katoen is not done, dat neemt vocht op en wordt daardoor snel nat en zwaar.

EFFECTIVITEIT

Laat dat uitgebreide trainingsschema even in de kast liggen en kies voor korte, maar effectieve work-outs. Doe het rustig aan: tijdens warm weer ligt je hartslag 5 tot 15 slagen per minuut hoger dan normaal. Daarnaast is het logisch dat het sporten wat moeizamer zal gaan dan je gewend bent. Raak hierdoor niet gefrustreerd, maar luister goed naar je lichaam en doe een tandje terug waar dat nodig is.

Gedeeld

verder lezen

PLTS – BURN. SWEAT. SCULPT. LOVE. in Zuid

PLTS – BURN. SWEAT. SCULPT. LOVE. in Zuid

Als werkende moeder van twee dochters weet Renée Vervoorn, oprichtster en co-owner van PLTS, als geen ander hoe makkelijk een workout er tijdens de hectiek van het dagelijks leven erbij inschiet. Wanneer je dan eindelijk tijd hebt om te sporten, is het wel zo fijn als...

ZONDIG ZWETEN BIJ SIN CITY BOXING

ZONDIG ZWETEN BIJ SIN CITY BOXING

You want to sweat out your sins? Kom dan naar Sin City Boxing! Deze high-end boutique studio aan de Rijnstraat richt zich op het aanbieden van de beste workout ervaring op het gebied van boksen en kickboksen. In de luxe boutique studio kun je indivudeel met een personal trainer of in groepsverband aan de slag. Ook vind je er een heuse merchandise cor- ner waar jij een complete Sin City-outfit scoort om je sportieve ervaring compleet te maken.

DE STRIJD AANGAAN TEGEN OVERGEWICHT

DE STRIJD AANGAAN TEGEN OVERGEWICHT

De Nederlandse Obesitas Kliniek is een gevestigde naam in de strijd tegen overgewicht. Dat de mogelijkheden en begeleiding vanuit de kliniek een ware kick-start kunnen vormen in de strijd tegen overtollige kilo’s, ondervond ook free- lance business analist Moniek. Bij haar werd recentelijk een maagballon geplaatst.