Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

SNEL, HEALTHY EN HEERLIJK

MAAK ZELF DE LEKKERSTE SMOOTHIES

Gepubliceerd: 8 juni 2018 16:18

Ben jij ook een smoothie-fan en zou je graag enkele nieuwe sapjes willen uitproberen? Dat is eigenlijk helemaal zo moeilijk niet! Wij zetten een paar basisstappen op een rijtje, waarmee je binnen no time een zelfgecreëerde, gezonde smoothie op tafel zet. 

STAP 1: PICK AND MIX
De basis van een heerlijke smoothie bestaat uit fruit. Kies tenminste 2 soorten waar je gek op bent. Smaken die het heel goed doen zijn bijvoorbeeld: banaan, peer, kiwi, kersen, ananas en bessen. Voor een verfrissend effect (perfect op hete zomerdagen!) kun je het fruit het best bevroren kopen of nog een kwartiertje in de vriezer stoppen. Maak je sapje nog een tikkeltje gezonder door groentes toe te voegen, zoals spinazie, avocado of rode biet.

STAP 2: HET BEGINT BIJ DE BASIS
Het is belangrijk om ook nog een vloeibare basis aan je smoothie toe te voegen, zodat je creatie ook daadwerkelijk drinkbaar is. Kies een basis die qua smaak goed past bij de gekozen fruitsoorten en groenten. Voorbeelden van een basis die je kunt gebruiken zijn melk, jus, water, kokosmelk of ijskoffie. Voeg een flinke scheut van de gekozen vloeistof toe. 

STAP 3: AANDIKKEN
Om de smoothie precies de juiste substantie te geven, kun je nog een ingrediënt toevoegen om de boel een beetje aan te dikken. Kies uit yoghurt (eventueel met een smaakje), ijsblokjes, chiazaadjes, havermout, kokosrasp of pindakaas. 

STAP 4: SMAAKERVARING
Extra smaak toevoegen – zonder extra calorieën – doe je met een beetje kaneel, nootmuskaat, munt of basilicum. Tot slot kom je aan bij het echte werk: de laatste ingrediënten die je smoothie een ware powerboost geven. Schep nog wat proteïnepoeder, visolie of vitaminepoeder erbij en dan….

STAP 5: BLENDEN MAARRR
Stop alle ingrediënten in de blender en zet het apparaat aan. Meng net zolang door totdat alles vermengd is tot een gladde substantie. Tijd om te proeven! 

En… Heb jij je droom-smoothie-recept ontdekt?

Tekst: Lisa Kroesen 

Gedeeld

verder lezen

TERUGBLIK: ZUIDAS RUN

TERUGBLIK: ZUIDAS RUN

TERUGBLIK: ZUIDAS RUN Gepubliceerd op: Afgelopen vrijdag vond de tiende editie van de Zuidas Run plaats. Heb je om de een of andere reden dit moeten missen of wil je gewoon nog even nagenieten van dit sportieve spektakel, bij...