Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

SNEL, HEALTHY EN HEERLIJK

MAAK ZELF DE LEKKERSTE SMOOTHIES

Gepubliceerd: 8 juni 2018 16:18

Ben jij ook een smoothie-fan en zou je graag enkele nieuwe sapjes willen uitproberen? Dat is eigenlijk helemaal zo moeilijk niet! Wij zetten een paar basisstappen op een rijtje, waarmee je binnen no time een zelfgecreëerde, gezonde smoothie op tafel zet. 

STAP 1: PICK AND MIX
De basis van een heerlijke smoothie bestaat uit fruit. Kies tenminste 2 soorten waar je gek op bent. Smaken die het heel goed doen zijn bijvoorbeeld: banaan, peer, kiwi, kersen, ananas en bessen. Voor een verfrissend effect (perfect op hete zomerdagen!) kun je het fruit het best bevroren kopen of nog een kwartiertje in de vriezer stoppen. Maak je sapje nog een tikkeltje gezonder door groentes toe te voegen, zoals spinazie, avocado of rode biet.

STAP 2: HET BEGINT BIJ DE BASIS
Het is belangrijk om ook nog een vloeibare basis aan je smoothie toe te voegen, zodat je creatie ook daadwerkelijk drinkbaar is. Kies een basis die qua smaak goed past bij de gekozen fruitsoorten en groenten. Voorbeelden van een basis die je kunt gebruiken zijn melk, jus, water, kokosmelk of ijskoffie. Voeg een flinke scheut van de gekozen vloeistof toe. 

STAP 3: AANDIKKEN
Om de smoothie precies de juiste substantie te geven, kun je nog een ingrediënt toevoegen om de boel een beetje aan te dikken. Kies uit yoghurt (eventueel met een smaakje), ijsblokjes, chiazaadjes, havermout, kokosrasp of pindakaas. 

STAP 4: SMAAKERVARING
Extra smaak toevoegen – zonder extra calorieën – doe je met een beetje kaneel, nootmuskaat, munt of basilicum. Tot slot kom je aan bij het echte werk: de laatste ingrediënten die je smoothie een ware powerboost geven. Schep nog wat proteïnepoeder, visolie of vitaminepoeder erbij en dan….

STAP 5: BLENDEN MAARRR
Stop alle ingrediënten in de blender en zet het apparaat aan. Meng net zolang door totdat alles vermengd is tot een gladde substantie. Tijd om te proeven! 

En… Heb jij je droom-smoothie-recept ontdekt?

Tekst: Lisa Kroesen 

Gedeeld

verder lezen

PLTS – BURN. SWEAT. SCULPT. LOVE. in Zuid

PLTS – BURN. SWEAT. SCULPT. LOVE. in Zuid

Als werkende moeder van twee dochters weet Renée Vervoorn, oprichtster en co-owner van PLTS, als geen ander hoe makkelijk een workout er tijdens de hectiek van het dagelijks leven erbij inschiet. Wanneer je dan eindelijk tijd hebt om te sporten, is het wel zo fijn als...

ZONDIG ZWETEN BIJ SIN CITY BOXING

ZONDIG ZWETEN BIJ SIN CITY BOXING

You want to sweat out your sins? Kom dan naar Sin City Boxing! Deze high-end boutique studio aan de Rijnstraat richt zich op het aanbieden van de beste workout ervaring op het gebied van boksen en kickboksen. In de luxe boutique studio kun je indivudeel met een personal trainer of in groepsverband aan de slag. Ook vind je er een heuse merchandise cor- ner waar jij een complete Sin City-outfit scoort om je sportieve ervaring compleet te maken.

DE STRIJD AANGAAN TEGEN OVERGEWICHT

DE STRIJD AANGAAN TEGEN OVERGEWICHT

De Nederlandse Obesitas Kliniek is een gevestigde naam in de strijd tegen overgewicht. Dat de mogelijkheden en begeleiding vanuit de kliniek een ware kick-start kunnen vormen in de strijd tegen overtollige kilo’s, ondervond ook free- lance business analist Moniek. Bij haar werd recentelijk een maagballon geplaatst.

TERUGBLIK: ZUIDAS RUN

TERUGBLIK: ZUIDAS RUN

TERUGBLIK: ZUIDAS RUN Gepubliceerd op: Afgelopen vrijdag vond de tiende editie van de Zuidas Run plaats. Heb je om de een of andere reden dit moeten missen of wil je gewoon nog even nagenieten van dit sportieve spektakel, bij...