Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

SHAKE IT BABY! COCKTAILS DRINKEN IN ZUID

Tunes Bar

Beeld: Tunes Bar

Toen we zochten naar de definitie van ‘Cocktail’ voor dit lijstje, kwamen we uit op ‘een mix van verschillende (vaak alcoholische) drankjes’. De waarheid, natuurlijk, maar wat ons betreft doet dit veeeeel te kort aan waar een cocktail echt voor staat. Een cocktail is een met liefde (en vaak spierkracht) bereid drankje waarbij de aandacht vooral gaat naar de finesse en exacte hoeveelheid van ieder ingrediënt. Een ware kunst! Laten we eens kijken waar we zo’n pareltje kunnen bestellen in Amsterdam Zuid.

 

BARDAK –  FERDINAND BOLSTRAAT 12

Bardak

Beeld: Bardak

Zin in Tel Aviv, maar even geen tijd voor vakantie? Een avondje BARDAK geeft je de full experience. Achter de bar vol worden hier de lekkerste cocktails geshaked met allemaal verse ingrediënten, bijna kunst noemen we het! Deze cocktails zijn supergoed te combineren met de heerlijke happen die hier op de kaart staan. De eigenaar vertelde ons: ‘Het is niet de bedoeling dat jullie hier nuchter de deur uit lopen!’ Dat hebben we geweten.. 🙂

 

LABYRINTH COCKTAILBAR, FOOD AND POETRY – AMSTELVEENSWEG 53

Labyrinth

Beeld: Labyrinth

Als je geluk hebt loop je hier ‘Sam’ tegen het lijf. Sam is de bedenker van Labyrinth en heeft verschillende bartending prijzen op zijn naam staan! Iedere laatste zaterdag van de maand is het ‘Poetry night’ en als je je zangkunsten wilt vertonen kun je iedere maandagavond terecht tijdens #openmicmonday! Dit alles onder het genot van een heerlijke cocktail natuurlijk!

 

THE BUTCHER (BAR) – ALBERT CUYPSTRAAT 129

The Butcher Social Club

Beeld: The Butcher Social Club

Een groot geheim voor hen die het niet weten, maar een parel voor hen die het wachtwoord wel kennen! Op het eerste gezicht is de Butcher een chille burgerjoint, maar met het wachtwoord word je toegelaten tot de geheime bar, die zich achter de bewegende muur bevindt. Niet alleen net dat extra tikkeltje spanning, maar ook zeker de moeite waard voor, je raadt het al, cocktails! (Reservering verplicht)

 

VENSTER 33 – EERSTE VAN DER HELSTSTRAAT 42

Venster 33

Beeld: Venster 33

Gewoon gezellig, heel gezellig! Venster 33 is een fijne plek om te lunchen, dineren en natuurlijk borrelen! Borrelen met een van de legendarische GT’s die het menu rijk is of met een cocktail als de klassieke ‘Espresso Martini’. Heerlijk als vervanger van je dessert 😉

 

TUNES BAR (CONSERVATORIUM HOTEL) – VAN BAERLESTRAAT 27

Tunes Bar

Beeld: Tunes Bar

Een hele relaxte en prachtige cocktailbar in het Conservatorium hotel. Reken op mooie creaties in een mooi met licht bewerkte bar. Overdag vol van daglicht door de lange ramen, maar ’s avonds wat mysterieuzer en donker. De cocktails zijn geïnspireerd door de verschillende werelddelen. Ga jij voor de ‘Scottish Madness’ of ‘From Lebanon with Love’?

 

DE BLAUWE DRAAK – WILLEMSPARKWEG 223

Aan het einde van de Willemsparkweg vind je de Blauwe Draak – een mooie bar, met ook een heel fijn terras! De kaart is Asian Streetfood (de buns en sushi zijn heerlijk), maar ook als je alleen voor een drankje komt zit je hier goed. De open bar vormt het midden van de zaak, waardoor je aan beide kanten de bartenders hun werk zit doen. Cocktails gaan ze dan ook goed af!

 

Met wie plan jij een avondje om (één van) deze spots onveilig te gaan maken?

 

Teks: Liselot Homburg

Gedeeld

verder lezen

COOLSTE WIJNBARREN IN ZUID

COOLSTE WIJNBARREN IN ZUID

Er is altijd wel een reden om een lekker wijntje te drinken. Bij deze coolste wijnbarren in Amsterdam-Zuid kun je meer dan honderden verschillende wijnen proeven.

EEN BLAUWE MAANDAG IN AMSTERDAM-ZUID

EEN BLAUWE MAANDAG IN AMSTERDAM-ZUID

EEN BLAUWE MAANDAG IN AMSTERDAM-ZUID Gepubliceerd op: Het is Blue Monday. ‘I’m blue, daba-di-daba-da’ knalt uit de speakers met en een strakblauwe lucht hangt boven ons Amsterdam-Zuid. De kleur blauw staat voor vertrouwen en...

12 X RESTAURANTS DIE OPEN ZIJN MET KERST

12 X RESTAURANTS DIE OPEN ZIJN MET KERST

12 X RESTAURANTS DIE OPEN ZIJN MET KERST Gepubliceerd op: Misschien moet je er nu nog niet aan denken, maar over precies 42 dagen schuif je op dit moment weer aan bij het kerstdiner. Ben je niet zo’n keukenprins(es) en heb je...