Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

8X SFEERVOLLE CAFÉS OM AJAX TE KIJKEN

Gepubliceerd op: 10 april 2019

AFC AJAX

Beeld: AFC AJAX

 

Het is een tijd geleden dat Ajax zo lekker draaide als dit seizoen. Vandaag staat de tweede wedstrijd tegen Juventus op het programma voor de kwartfinale van de Champions League. De Amsterdammers moeten in Turijn zien te scoren om de halve finale te kunnen bereiken. Natuurlijk zit je het liefst in het stadion, maar er kunnen helaas maar zo’n 3000 supporters mee naar Turijn en bijna iedereen moet gewoon werken de volgende dag. Gelukkig zijn er in onze gezellige wijk genoeg cafés die de wedstrijd op het grote scherm uitzenden. Wij lichten een paar gezellige plekken voor je uit!

 

TAPMARIN – VAN WOUSTRAAT 130

Tapmarin

Beeld: Tapmarin

In dit modern bruine café zenden ze alle topwedstrijden van onze Amsterdamse club uit. Bij Tapmarin komen vooral studenten en jong werkende, wat zorgt voor een gezellig sfeer tijdens de wedstrijd. Of Ajax nu wint of verliest; iedereen blijft 90 minuten lang, voor onze Amsterdamse clubbie en en leeft hartstochtelijk mee bij iedere inworp. 

 

CAFÉ HERMES – CEINTUURBAAN 55

Café Hermes

Beeld: Café Hermes

Een biljarttafel, een sjoelbak en het hele jaar door slingers aan de muur. Bij Café Hermes is het altijd een feestje. Of je er nu komt om Ajax te kijken of om je verjaardag te vieren, pret gegarandeerd! Tijdens de wedstrijd kun je genieten van de authentieke Amsterdamse sfeer die nog heerst in dit oude café. Kijk samen met de buurtbewoners op het scherm en support Ajax naar de halve finale.

 

IL CAFFE – UILENSTEDE 346

Il Caffe

Beeld: Il Caffe

Op de grens van Amsterdam en Amstelveen ligt de bruisende Campus Uilenstede. Hoewel de flats er in de winter weinig sprekend uitzien, komen in de zomer de studenten naar buiten en verandert de campus in een plek waar gezelligheid de boventoon voert. Bij het moderne Il Caffe, gelegen in het hart van campus, hangt altijd een fijne sfeer en staat iedere wedstrijd van Ajax aan. Kom een goed geprijsde burger eten op Burger Wednesday en kijk op het grote scherm hoe Ajax de strijd aangaat tegen Juventus.

 

CAFÉ SCHINKELHAVEN – AMSTELVEENSEWEG 126

Schinkelhaven

Beeld: Schinkelhaven

Café Schinkelhaven is een gezellige buurtkroeg, die normaal vooral bekend staat om het gezellige terras. Maar wist je dat ze hier ook bijna alle wedstrijden van Ajax uitzenden? Bestel een biertje aan de bar en kijk met je vrienden de hele pot live. Een paar lekkere bitterballen zijn in Turijn niet zo gemakkelijk verkrijgbaar, dus dat is nog eens extra genieten bij Schinkelhaven!

 

 

DE GROENE VLINDER – ALBERT CUYPSTRAAT 130

De Groene Vlinder

Beeld: De Groene Vlinder

Bij De Groene Vlinder zit je altijd goed voor een fijne borrel. Ajax mag natuurlijk niet ontbreken bij dit eigentijdse café in De Pijp! Iedere Champions League wedstrijd van Ajax wordt op twee schermen uitgezonden. Kijk je liever staand op het grote scherm of liever zittend naar de televisie? De keuze is aan jou, maar wees op tijd want De Vlinder is uiteindelijk vrijwel altijd volledig gevuld.

 

BAR LEIJTEN – SLUISSTRAAT 66

Bar Leijten

Beeld: Bar Leijten

Gelegen op de hoek van de Schinkelkade zit je bij Bar Leijten altijd goed. Alleen zit je er nog net even iets beter als je ook Ajax kunt kijken.  In dit gezellige café zorgen ze dat er altijd genoeg bier is, zodat je onder alle spanning, toch ontspannen naar de wedstrijd kunt kijken. Met goed weer willen ze het scherm nog wel eens op het terras neerzetten. Met een fijn avondzonnetje erbij is dat natuurlijk helemaal fantastisch!

 

CAFÉ HANS – AMSTELVEENSEWEG 69

Café Hans

Beeld: Café Hans

Bij Hans kan je een lekker potje biljarten en een spelletje klaverjassen. Allemaal natuurlijk onder het genot van een biertje. Ook zendt deze bruine kroeg alle wedstrijden van zowel Ajax als het Nederlands Elftal uit. Deze belangrijke wedstrijd tegen Juventus mag je dan ook absoluut niet missen. Bij Hans ben je van harte welkom om gezamenlijk de lokale FC naar de overwinning te supporten!

 

O’DONNELLS – FERDINAND BOLSTRAAT 5

O'donnels

Beeld: O’donnells

Deze Ierse pub aan de rand van de centrum-ring komt het dichtst in de buurt van een sportsbar in Zuid. O’donnells zendt iedere Champions League wedstrijd uit, of Ajax nu speelt of niet. Maar als er een Amsterdamse club een keer zo ver komt in het toernooi dan is het uiteraard één groot feest!

 

Tekst: Bas Beekman

Gedeeld

verder lezen