Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

SCHOONMAKEN? ZO DOE JE DAT!

 

Gepubliceerd op: 11 april 2021

Bij de lente denken we natuurlijk aan een grondige voorjaarsschoonmaak! Ben je er liever niet te veel tijd kwijt, maar wil je toch graag genieten van een fris en schoon huis? Wij maken het je een stuk gemakkelijker met de volgende schoonmaak-hacks!

 

 

MEGASCHONE MAGNETRON

Aanslag in de magnetron? Reinig je magnetron grondig zonder chemicaliën en toestanden door een kommetje met 1 liter water en een paar schijfjes citroen in de magnetron te stoppen. Zet de magnetron 5 minuten op de hoogste stand en laat de stoom die ontstaat de magnetron schoonblazen. Neem met een schoon vochtig doekje het overgebleven vuil af et voilà! 

 

BACTERIEVRIJ BED

Niets lekkerder dan een schoon bed, nietwaar? We gaan er voor het gemak vanuit dat je regelmatig je beddengoed wast, maar wist je dat je ook je matras fris kunt houden door er maandelijks soda over te strooien? De zoutachtige korrels absorberen vocht en vieze luchtjes uit het matras. Laat ze zo’n vier uur op het matras liggen en zuig deze – en een groot deel van de bacteriën uit je matras – vervolgens op met de stofzuiger! En je kussen? Plaats deze zo nu en dan in de vriezer, de vrieskou doodt namelijk een groot deel van de bacteriën en mijten!

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie << 

>> Vervolg artikel <<  

 

BLINKENDE BADKAMER

De badkamer is voor velen de grootste uitdaging op schoonmaak gebied. Maar met deze wondercocktail tover je kalkaanslag eenvoudig weg. Meng 135 ml witte azijn met 200 gram baking soda en meg dit in een diepe kom. Het mengsel zal even reageren, maar zodra het niet meer borrelt, kun je het met een spons of doek over de douchetegels wrijven. Eventjes 30 minuten laten intrekken en verwijder het geheel met water. Je badkamer zal lekker blinken!

 

Gedeeld

verder lezen