Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

SAMEN IS ALLES LEUKER: 6 X SHARED DINING IN ZUID

 

Sharing is caring! Steeds vaker kiezen restaurants voor een shared-dining concept en eigenlijk zijn wij er een grote fan van bij Zuid.nl! Niet alleen omdat je hierdoor veel verschillende dingen van de kaart kunt proeven (forever keuzestress), maar ook omdat je zo een middag of avond lekker lang kunt rekken. Hapje hier, plankje daar – wij vinden het wel wat! Probeer het ook eens!

 

BOCA’S – SARPHATIPARK 4

Boca's

Beeld: Boca’s

Met zicht op het Sarphatipark is Boca’s de ultieme stop alvorens je een dansje gaat wagen in de Pijp. De borrel is hier heilig en daarom kun je al vanaf de middag bij Boca’s terecht voor heerlijke plateaus vol borrelhappen. Ideaal met een groep vrienden om van een middagafspraak heel gemakkelijk een avondvullend programma te maken. Enjoy!!

 

PASKAMER – LUTMASTRAAT 132

Paskamer

Beeld: Paskamer

Alleen al voor de vriendelijke service is een avondje Paskamer een verademing. Met veel passie en enthousiasme wordt er verteld over alle verschillende wijnen en bijpassende happen. De hapjes deel je met elkaar en je zit ook nog eens heel gezellig binnen, of buiten!

 

DE TULP – MARIE HEINEKENPLEIN 33

De Tulp

Beeld: Entree Magazine

Bij De Tulp lijkt het alsof je de Amsterdamse Urban Jungle binnenstapt – een gezellig aangeklede zaak met planten, bloemen en veel kleur! Je kunt er terecht voor een borrel, maar ook voor de heerlijke planken. Wij konden bijna niet kiezen; vis, vlees, mix, vega, vegan – alles is lekker!

 

FIVE BROTHERS FAT CHAMPAGÑARIA – HOBBEMAKADE 64

Five Brothers Fat

Beeld: Five Brothers Fat

Net geopend en nu al een hit! Met het aardige personeel en het fijne, grote terras kun je hier eindeloos tapas eten, sangria en natuurlijk cava drinken. Het concept komt over uit Barcelona en de enige echte cava wordt hier ook vandaan gehaald en met liefde geserveerd. Niks gecompliceerds, gewoon lekker cava drinken en tapas eten.

 

DE JAPANNER – ALBERT CUYPSTRAAT 228

De Japanner

Beeld: I Amsterdam

Bij de Japanner schuif je aan voor kleine Japanse hapjes die je combineert met sake, bier of een cocktail. Het concept is gebaseerd op een fenomeen in Japan, waar men, voordat zij na een werkdag aan hun reis huiswaarts begonnen, nog even een klein hapje at in een zogenoemde ‘Izakaya’. Nu rollen wij in Zuid natuurlijk bijna van overal vandaan makkelijk naar huis, maar dat maakt deze hapjes niet minder lekker!

 

HAPPYHAPPYJOYJOY – CEINTUURBAAN (bijna open!)

Happy Happy Joy Joy

Beeld: Happy Happy Joy Joy Oost

Zet dit alvast in je agenda, want over een tijdje opent Happyhappyjoyjoy in Zuid! Yes! Door de aandacht voor alle decoratie waan je je in Azië, inclusief maneki neko (wenkende katjes) en parasolletjes. Eten doe je hier met elkaar en dat is maar goed ook, want zo kun je veel meer van de kaart proeven!

Tekst: Liselot Homburg

Gedeeld

verder lezen

HET TERRAS OP RONDOM: GELDERLANDPLEIN

HET TERRAS OP RONDOM: GELDERLANDPLEIN

In het meest zuidelijke stuk van Amsterdam-Zuid ligt Buitenveldert. Deze prachtige authentieke buurt is nog een beetje onontdekt als we het hebben over hotspots, hoewel er hier in het zonnetje een hoop leuke terrasjes zijn! Rondom Gelderlandplein kun je bijvoorbeeld heerlijk drankjes doen of uitgebreid dineren. Genoeg redenen dus om deze bijzondere buurt eens even in te duiken!

HET TERRAS OP IN: OUD-ZUID

HET TERRAS OP IN: OUD-ZUID

Heerlijk genieten op het terras. Dat is toch Amsterdam op z’n mooist in de zomer? In de rubriek ‘Het terras op’ lichten we de fijne plekjes voor je uit!