ROB’S REISCOLUMN: HET LAND DAT ZICHZELF OPNIEUW UITVINDT

24 okt 22

Rob's reiscolumn

Rob's Reiscolumn

De afgelopen zomer ben ik voor een aantal dagen vertrokken naar het moderne Saoedi-Arabië. Het land is in beweging en bewuster bezig met duurzaamheid dan ooit. Mijn reis begon in het gezellige Riyad. Wanneer je reist naar Saoedi-Arabië, kun je de hoofdstad Riyad niet vermijden. Naast de moderne gebouwen bevindt zich hier ook de Riyad Park Mall, dit is het grootste winkelcentrum van Riyad. Het is nog geen Dubai Mall, maar zeker luxueus.

Tijdens mijn reis ben ik meer te weten gekomen over het duurzame Red Sea Project. Het doel van dit project is om een wereldwijde bestemming te worden voor luxueus toerisme op een milieuvriendelijke en duurzame manier. Met het project willen ze meer toeristen kunnen aantrekken. Zo is het nu ook mogelijk om prachtig te kunnen snorkelen tussen het koraal langs de kust van de Rode Zee. Dit heb ik met mijn eigen ogen kunnen beleven.

 

Het land staat bekend om zijn cultuur en natuur. Dit is onder andere
te vinden in het noorden, hier is de natuur te vergelijken met Jordanië.
Met 200.000 jaar aan onderzoek staat de oude stad Al-`Ula (AlUla), bekend om zijn historie met prachtige canyons en oases. Deze stad ligt
in het noordwesten van het land en is ook onderdeel van het Red Sea Project. Ik heb nog nooit zoveel moderne technieken gezien in combinatie met duurzaamheid. Al met al hebben alle gave projecten en moderne gebouwen mij doen verbazen. Ik zal snel terug keren om het Noorden van Saoedi-Arabië verder te ontdekken.