Een goede reisroute langs alle bezienswaardigheden in IJsland samenstellen is een behoorlijke klus. Onlangs besloot ik deze uitdaging aan te gaan en de natuurwonderen van dit land te verkennen. Tijdens mijn reis heb ik een aantal tips verzameld.

 

IJsland

 

1. In de winterperiode in IJsland moet je rekening houden met minder lichturen per dag. Bereken daarom van tevoren hoeveel tijd je per dag hebt om bezienswaardigheden te ontdekken. Tijdens onze reis gingen we uit van zo’n 8 lichturen per dag. Daarentegen vergroot dit de kans op het zien van het noorderlicht!

 

 

2. Buiten de hoofdstad Reykjavik is geen openbaar vervoer en ben je afhankelijk van de tours. Om speciale plekken te bezoeken via de F-wegen is de 4×4 de beste optie. Wij hebben deze auto direct bij aankomst op Keflavik gehuurd en dat was erg prettig gezien de hoeveelheid sneeuw en ijs onderweg. Houd er rekening mee dat in IJsland zowel overdag als ’s avonds met verlichting aan moet worden gereden.

 

 

3. Allerlaatst raad ik je aan om niet alles in één dag te willen zien. IJsland is misschien een klein land, maar het heeft zoveel te bieden. Ga je liever onbezorgd op reis? Bij Official Travel Company worden verschillende rondreizen in IJsland aangeboden; van walvissen spotten in Snæfellsnes en zwemmen in de Blue Lagoon tot een sneeuwscootertocht op de Mýrdalsjökull-gletsjer.

 

 

Rob van Helvoort

De wereld rondvliegen om de mooiste bestemmingen te ontdekken en dit met andere mensen te delen is echt mijn grootste passie. Van deze passie heb ik mijn werk gemaakt en daardoor breng ik bijna net zoveel tijd door buiten Nederland als op kantoor.

OFFICIAL TRAVEL COMPANY
073 61 40 996
www.officialtravelcompany.com

Tekst & Fotografie: Official Travel Company