ROB’S REISCOLUMN: EMIRAAT VOL ARABISCHE SCHOONHEID

4 sep 23

Rob's reiscolumn emiraat vol Arabische schoonheid

EMIRAAT VOL ARABISCHE SCHOONHEID

Veel mensen denken bij een reis naar de Verenigde Arabische Emiraten gelijk aan Dubai, maar het bijzondere Abu Dhabi heeft misschien nog wel veel meer te bieden! Het is de hoofdstad van het land en ligt op amper twee uur rijden van zijn bekende buur. Abu Dhabi is een stad vol contrasten en biedt een mix van moderne, indrukwekkende architectuur en traditionele cultuur. Ik neem je mee langs de hotspots en niet te missen plekken van deze bruisende stad.

De meeste luxe hotels liggen net als in Dubai direct aan het azuurblauwe water van de Perzische Golf. Toch spant Abu Dhabi de kroon als het aankomt op de meest indrukwekkende hotels ter wereld. Het Emirates Palace Mandarin Oriental kostte maar liefst twee miljard euro om te bouwen en daar is het resultaat dan ook naar. Je waant je hier volledig in een Arabisch paleis, met veel goud en marmer, grote balustrades, enorme balzalen en een zeer hoog blingbling-gehalte. Een must see!

Een andere eyecatcher is de iconische Sheikh Zayed Grand Mosque. Dit is één van de grootste en mooiste moskeeën ter wereld. Insider tip: bezoek de moskee in de avondrond zonsondergang, want dan is het prachtig verlicht. Let er wel dat er specifieke kledingvoorschriften gelden voor het betreden van het gebouw. Wil je nog meer cultuur snuiven? Dan zijn het presidentiële paleis Qasr Al Watan en het Louvre een absolute must!

Abu Dhabi staat verder ook bekend om het Yas Marina Circuit. Als je gek bent op de Formule 1, weet je dat hier traditiegetrouw de laatste race van het seizoen wordt gereden. Bij deze race aanwezig zijn is een ultieme ervaring, maar je kunt ook zelf over het circuit scheuren in een supercar. De ultieme adrenaline rush!

Ook is het een aanrader om een woestijnsafari net buiten de stad te maken. Hiermee ga je met een 4WD de Grote Arabische Woestijn in en onder andere dune bashen. Dat houdt in dat je op hoge snelheid door de zandduinen crost. Na deze onvergetelijke ervaring kun je hier ook blijven overnachten. Vanuit jouw kamer in bijvoorbeeld het Jumeirah Al Wathba Desert Resort geniet je dan van een schitterende heldere sterrenhemel..

Advertentie
Emiraat vol Arabische schoonheid

De wereld rondvliegen om de mooiste bestemmingen te ontdekken en dit met andere mensen te delen is de grote passie van columnist en reisspecialist Rob van Helvoort. Van deze passie heeft hij zijn werk gemaakt en daardoor brengt hij bijna net zoveel tijd door buiten Nederland als op kantoor. In Rob’s Reiscolumns neemt hij ons mee over de wereld.