Tijdens een reis naar Jordanië kom je de meest indrukwekkende plekken tegen. De vijf meest bijzondere bezienswaardigheden die je niet mag missen, staan ook nog eens op de UNESCO Werelderfgoedlijst en heb ik voor je op een rijtje gezet!

 

Jordanie - Rob's reiscolomn

 

WADI RUM
Wadi Rum is een prachtig gevarieerd woestijnlandschap met enorme bergen van zandsteen en graniet op ten minste 1700 meter hoogte. Het is echt uniek en bijzonder omdat het doet denken aan een maanlandschap.

 

PETRA
Petra is misschien wel één van de meest mysterieuze plekken van Jordanië. Het begint al bij de ingang: een smal, kronkelend pad van acht kilometer dwars door een smalle kloof. Aan het einde is een betoverend uitzicht. Geloof me, je bent meteen verkocht!

 

 

BAPTISM SITE
De Baptism site, ofwel de doopplek van Jezus, is een belangrijke religieuze plek voor de Christenen. Het is een bijzondere, niet te missen bezienswaardigheid in Jordanië.

 

QUSEIR AMRA
Quseir Amra is een historisch badhuis dat deel uitmaakte van een jachtslot. Het badhuis behoort tot de ‘woestijnkastelen’ bouwwerken die gebouwd zijn in de 7e en 8e eeuw met verschillende functies. Een leuk kijkje in het leven van toen!

 

 

UM ER-RASAS
Um er-Rasas is een archeologische opgraving in Jordanië. De plek werd gesticht als een Romeins legerkamp, waarna het is uitgegroeid tot een stad. Het meeste is er nog niet opgegraven, maar het heeft wel gebouwen en ruïnes van de 3e tot de 9e eeuw.

 

Tip: meer wereldwonderen zien? Maak een combinatiereis Jordanië en Egypte. Tijdens deze reis maak je kennis met de Egyptische oudheid in Caïro en reis je daarna langs alle hoogtepunten van Jordanië.

 

 

Rob van Helvoort

De wereld rondvliegen om de mooiste bestemmingen te ontdekken en dit met andere mensen te delen is echt mijn grootste passie. Van deze passie heb ik mijn werk gemaakt en daardoor breng ik bijna net zoveel tijd door buiten Nederland als op kantoor.

OFFICIAL TRAVEL COMPANY
073 61 40 996
www.officialtravelcompany.com

Tekst & Fotografie: Official Travel Company