ROB’S REISCOLUMN: ROB’S BUCKETLIST

door | nov 7, 2023

Als eigenaar van de reisorganisatie Travel Legends heb ik ontelbaar veel unieke reiservaringen opgedaan. Avonturen die zo’n diepe indruk hebben achtergelaten, dat ik er nog steeds met een grote glimlach op terugkijk. Hieronder deel ik vijf bucketlistreizen die mij het meest zijn bijgebleven.

 

1. Zwemmen met orka’s

Zwemmen met de grootste dolfijnsoort ter wereld heeft altijd bovenaan op mijn bucketlist gestaan. De enige plek waar dit in het wild kan, is in het noorden van Noorwegen. Tijdens deze zeldzame ervaring sta je direct in contact met de iconische zeezoogdieren, een legendarisch moment!

ZWEMMEN MET ORKA'S
Advertentie
CAVE KAMPEREN

2. Kajakken in Antartica

Ben je net als ik avontuurlijk ingesteld? Dan is kajakken één van de beste manieren om je onder te dompelen in de indrukwekkende wereld van poolzeeën. Peddel langs grote ijsbergen, pinguïns, zeehonden, gletsjers en walvissen, en ontdek de ongerepte natuur van dichtbij.

3. Overnachten in de grootste grot ter wereld

Verborgen in de jungle van Vietnam vind je de Hang Son Doong. Deze immense grot is circa drie miljoen jaar oud en heeft een heel ecosysteem vanbinnen. Overnachten in deze grot is dan ook ontzettend bijzonder. Vooral ’s ochtends kijk je je ogen uit als de eerste zonnestralen tot diep in de grot schijnen.

4. Ballonsafari over de Serengeti

Een ballonvaart vind ik altijd een goed idee, maar een ballonvaart tijdens zonsopgang in Tanzania is next level. Vanaf grote hoogte en op veilige afstand spot je tijdens deze ballonsafari wildlife vanuit de lucht.

5. Helikoptervlucht boven de Iquazu watervallen

Met 275 kleine watervallen zijn de Iguazu watervallen één van de grootste ter wereld. De meest unieke manier om deze watervallen te ontdekken, is met een helikoptervlucht. Zweef over dit grote gebied en zie de rivier veranderen in een immense waterval.

Meer weten over deze en andere bijzondere bucketlistreizen? Van 7 t/m 11 december is Travel Legends in hal 10 te vinden op Masters Expo beurs in RAI Amsterdam!

HELIKOPTER VLUCHT