Het is de plek waar je jezelf kunt zijn, nieuwe mensen ontmoet, talenten ontwikkelt en kennis deelt. Rabobank weet hoe belangrijk het is om betrokken te zijn bij een club of vereniging. Daarom ondersteunen zij met Rabo ClubSupport al jaren diverse clubs en verenigingen in Amsterdam; van toneel- en muziekverenigingen tot musea en sportclubs. Zodat jouw club of vereniging het clubhuis kan verduurzamen, een uitbouw realiseren of de vrijwilligersbasis vergroten. Velen gingen je voor; vorig jaar namen zo’n 600 verenigingen deel, waaronder BeterBuren.

 

Rabo ClubSupport - Busje

 

Investeren in buurtbemiddeling

BeterBuren is in 2004 opgericht om hulp te bieden aan buren die burenoverlast met elkaar willen oplossen. “Jaarlijks krijgen we gemiddeld 2.500 aanmeldingen, waarvan we 70% oplossen”, vertelt directeur Bente London. Dankzij Rabo ClubSupport kan het investeren in de kwaliteit van de buurtbemiddeling.

 

Online conflictbemiddeling

BeterBuren doet dit jaar voor de derde keer mee aan Rabo ClubSupport. “Wij worden gefinancierd door woningcorporaties en gemeente Amsterdam. Met Rabo ClubSupport kunnen we net even dat beetje extra doen. In coronatijd moesten we halsoverkop online cursussen ontwikkelen om onze bemiddelaars te trainen in online conflictbemiddeling. We moesten afstand houden in ons werk. Toen konden we de donatie van de Rabobank goed gebruiken.”

 

Een diverser bestand bemiddelaars

Dit keer denkt Bente London aan een andere bestemming. Zij wil meer diversiteit brengen in haar bestand van bemiddelaars. “Amsterdam is een stad waarin 270 culturen samenleven. Wij moeten een afspiegeling worden van die kleurrijke gemeenschap. Bij de werving van bemiddelaars gaan we ons daar meer op richten.”

 

Rabo ClubSupport regio Amsterdam

 

Meld je nu aan

Een stichting of vereniging is er voor iedereen. Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt. Deze stichtingen maken de wereld op hun manier een stukje mooier. Daarom kun je rekenen op Rabo ClubSupport. De investering bepaal je helemaal zelf, het enige wat jij hoeft te doen is jouw club of vereniging aanmelden vóór dinsdag 14 juni.