Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

QUARANTAINE TIPS: ZO HOUD JE JEZELF BEZIG

Gepubliceerd op: 26 maart 2020

Nu de overheid strenge maatregelen heeft genomen om het Coronavirus in te dammen, is sociale onthouding een feit. We moeten massaal in quarantaine thuisblijven om zo verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Maar wat ga je doen als je de afleveringen van je favoriete Netflix serie al drie keer hebt gezien? Wij hebben een aantal quarantaine tips voor je op een rijtje gezet, zodat je je hopelijk wat minder hoeft te vervelen tijdens deze rare tijd.

 

  • Volg online sportlessen. Om het virus het beste af te weren, is het belangrijk dat je zo gezond mogelijk blijft. Hier hoort natuurlijk voldoende beweging bij. YouTube staat vol met online sportlesjes die je gewoon thuis in de woonkamer kunt volgen. De video’s geven je uitleg over de oefeningen die je zonder sportschoolmateriaal kunt uitvoeren. Met deze online workouts blijf je fit!

 

  • Leer een nieuwe taal. Heb je er al altijd van gedroomd om een andere taal te leren maar had je nooit genoeg tijd? Dan is dit hét moment om eindelijk die droom waar te maken en een online taalcursus te volgen. Super handig, voor als we straks weer veilig naar andere landen mogen reizen.

 

       

 

  • Lees een boek. Met de opkomst van Netflix en Videoland zijn er steeds minder mensen die nog het ene na het andere boek verslinden. Maar we hebben allemaal wel ergens nog een boek liggen dat we eigenlijk al maanden geleden uit wilden lezen. Tijd om dat boek weer eens van de plank te trekken dus!

 

  • Lenteschoonmaak. Je zegt al weken dat je die kledingkast uit gaat mesten, of de zolder eens gaat opruimen, maar toch is er nog weinig van terecht gekomen. Nu je toch tijd zat hebt, kun je eindelijk die lenteschoonmaak realiseren, en zo niet alleen zorgen voor een opgeruimd huis, maar ook een opgeruimd hoofd.

 

  • Speel een bordspel. Niets zo leuk om de sfeer in huis te bevorderen dan een gezellig potje old school Monopoly, schaken, Cluedo of 30 seconds. Heb je geen bordspel in huis? Dan kun je natuurlijk de online variant downloaden.

 

  • Probeer een nieuw recept uit. Ben je niet bepaald een keukenprinses en zou je graag je kookkunsten wel eens willen verbeteren? Haal de inner masterchef naar boven en probeer eens een nieuw recept uit. Wedden dat je indruk maakt op de rest van de familie?   

 

 

TIPS VOOR MET DE KIDS

  • Tekenen – Door te tekenen krijgt een kind alle ruimte om zijn creativiteit en gevoelens te uiten en te spelen met fantasie. Kinderen vinden het heerlijk om creatief bezig te zijn – nu jij nog!

 

  • Samen huiswerk maken ­– Nu de scholen gesloten zijn, is het als ouder belangrijk om zelf verantwoording te nemen om het kennisniveau van de kleintjes op peil te houden. Bovendien is samen huiswerk maken ook nog eens goed voor de bonding time.

 

 

Tekst: Lisa van Leer

Gedeeld

verder lezen

STRAATPRAAT: ZUID-BABY IN AANTOCHT

STRAATPRAAT: ZUID-BABY IN AANTOCHT

Na een zwangerschapsverlof waarin Marleen heeft kunnen genieten van haar pasgeboren dochtertje, vindt ze het toch ook wel weer leuk om terug te keren op de redactie van ZUID.nl!

STRAATPRAAT: ZUID-BABY IN AANTOCHT

STRAATPRAAT: ZUID-BABY IN AANTOCHT

Na een zwangerschapsverlof waarin Marleen heeft kunnen genieten van haar pasgeboren dochtertje, vindt ze het toch ook wel weer leuk om terug te keren op de redactie van ZUID.nl!