Als werkende moeder van twee dochters weet Renée Vervoorn, oprichtster en co-owner van PLTS, als geen ander hoe makkelijk een workout er tijdens de hectiek van het dagelijks leven erbij inschiet. Wanneer je dan eindelijk tijd hebt om te sporten, is het wel zo fijn als je dan gelijk je hele lichaam kunt trainen. PLTS biedt een full-body workout die al je spiergroepen meepakt en waarbij je na 50 minuten hijgend, maar wel met een grote glimlach, weer buiten staat. Ideaal voor de drukke Amsterdammer met een overvolle agenda!

PLTS is dé reformer pilates les die jij samen met je vrienden wil doen. De workout waar je niet alleen een prachtig lijf en een killer core van krijgt, maar ook de les die, dankzij de upbeat muziek en enthousiaste instructeurs, vooral erg leuk is om te doen. “Het is een workout die pilates en krachttraining combineert. Een workout waarvan je na nog geen uur naar buiten loopt en denkt, ‘holy shit, wat is de tijd snel gegaan!’ En dat je gewoon een hele efficiënte workout doet voor een gezond, sterk en daarmee ook mooi lichaam,” vertelt de eigenaresse zelf.

Het concept is afkomstig uit L.A., door Renée gefinetuned en vervolgens naar Europa gebracht. “Na de geboorte van mijn jongste dochter volgde ik een tijdje reformer pilates in een privé studio in Amsterdam. Ik vond het echt oersaai, maar ik zag wel dat de oefeningen op een reformer onwijs effectief waren voor mijn lijf. Tijdens een vakantie naar Los Angeles ontdekte ik een hele toffe pilates studio op Venice Beach. De muziek stond hier hard aan en de les was veel leuker en vloog voorbij. Toen ik daarna vol energie weer buiten stond dacht ik: ‘Dit is het. Wat er ook gebeurt, dit ga ik doen. Deze workout wil iedereen in Nederland straks doen!’”

In 2017 werd de eerste PLTS studio geopend in Amsterdam. Inmiddels zijn er vier locaties, waarvan drie in Amsterdam en één in Rotterdam. In Zuid is ook een PLTS gevestigd: midden op het Stadionplein pronkt de studio waar iedere dag opzwepende muziek wordt gespeeld en waar PLTS clients hard trainen voor een sterker en fitter lichaam. Het verschil tussen reguliere reformer pilates en PLTS ligt vooral in de intensiviteit van de workout, waar het bij PLTS op een stuk hoger tempo gaat en je zo dus ook meer calorieën verbrand. Maar de sportieve onderneemster benadrukt wel dat PLTS een concept is voor iedereen. “Naast onze signature classes hebben we ook speciale introductie lessen waarbij de oefeningen langzamer worden uitgevoerd. Zo leer je eerst omgaan met de reformer zelf en werk je aan je houding en postuur voordat het tempo wordt versneld. Je kunt ook kiezen voor een van onze specialty classes, die leggen bijvoorbeeld de focus op de core of juist weer op de glutes.”

Bang om te breed te worden hoef je bij PLTS niet te zijn. De workouts zijn specifiek ontwikkeld voor het creëren van een lean en toned lichaam. De workout zorgt voor muscle tone; meer definitie en een strakker lichaam. Het is niet alleen de workout waar je het mooiste lichaam van krijgt, maar waar je je vooral heel erg lekker van gaat voelen als je weer naar buiten loopt.