Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

STRAAT UITGELICHT: PAULUS POTTERSTRAAT

Gepubliceerd op: 9 augustus 2019

Paulus Potterstraat

Amsterdam-Zuid zit bomvol prachtige straten die het de moeite waard zijn om te ontdekken. Dit keer duiken we het Museumkwartier in: welke hotspots treffen we in de Paulus Potterstraat? Je vindt ze hieronder!

 

 

 

TAIKO – VAN BAERLESTRAAT 27

Taiko Restaurant

Beeld: Taiko, Rinze Vegelien

Restaurant Taiko zit verstopt in Het Conservatorium Hotel en is daardoor een beetje een hidden gem. Het restaurant onder leiding van chef Schilo van Coevorden serveert zeer smakelijke Aziatische gerechten. Dit jaar vormt de sojaboon de hoofdrolspeler op het jaarlijks veranderende menu. Lees hier onze ervaring met the year of soy.

 

 

AKASHA HOLISTIC WELLBEING – PAULUS POTTERSTRAAT 50

Bij Akasha Holistic Wellbeing kun je heerlijk ontspannen in de wellnessruimte. Helemaal zen worden na een vermoeiende week óf na een intense workout in de in-house fitnessruimte doe je hier!

 

BLUSHING AMSTERDAM – PAULUS POTTERSTRAAT 30A

Blushiung

Beeld: Blushing

Hoewel zanger en presentator Gordon natuurlijk vaak op de voorgrond staat, is dat alles behalve het geval in zijn eigen koffiezaak Blushing. In deze flashy venue zijn de gasten namelijk het belangrijkst. Bovendien scoor je hier gezonde snacks bij de koffie. Een fijne plek als je op de calorieën wil letten, maar toch van de gezelligheid houdt.

 

STEDELIJK MUSEUM – MUSEUMPLEIN 10

Liefhebbers van moderne en hedendaagse kunst kunnen hun hart ophalen aan de Paulus Potterstraat. Tijdens een bezoek aan het Stedelijk Museum ontdek en ervaar je de collectie aan moderne kunst en de wisselende tentoonstellingen.

 

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie << 

>> Vervolg artikel << 

 

THE BURGER ROOM – PAULUS POTTERSTRAAT 30

The Burger Room

Beeld: The Burger Room

Maken die extra calorieën je niet zoveel uit? Dan ga je toch gewoon lekker naar de buren! In het voorjaar opende restaurant The Burger Room. Het restaurant inclusief de vele (burger)gerechten zijn geheel in het thema van The Wizard of Oz. En ook dit concept kwam uit de hoge hoed van Gordon!

 

 

HOUSE OF BOLS COCKTAIL & GENEVER EXPERIENCE – PAULUS POTTERSTRAAT 14

House of Bols

Beeld: House of Bols

Drink jij graag cocktails, maar wil je de kneepjes van het shaken en stirren zelf ook onder de knie krijgen? Dan is een workshop bij House of Bols zo’n gek idee nog niet! Naast leuke workshops, kun je hier ook tours doen om meer te weten te komen over cocktails en jenever.

 

 

VAN GOGH MUSEUM – MUSEUMPLEIN 6

 

Wanneer je het Van Gogh Museum binnenstapt, kom je terecht in de wereld van deze Nederlandse grootheid op schildergebied. Ontdek zijn indrukwekkende werken en leer de meester kennen aan de hand van de collectie en de verhalen.

 

 

MOCO MUSEUM – HONTHORSTSTRAAT 20

Moco Museum weekendtips

Beeld: Moco Museum

Ook bij het Moco Museum ben je aan het juiste adres voor jouw portie hedendaagse en moderne kunst. Liefhebber van Banksy? Dan is dit jouw place to be: een aantal geredde werken van Banksy zijn hier te bewonderen!

 

 Wist je dat?

Paulus Potter was een Nederlandse kunstschilder uit de Gouden Eeuw. Helaas is er maar weinig doeken van hem verschenen, omdat hij slechts 28 jaar oud is geworden. Toch is zijn werk erg invloedrijk geweest binnen de schilderkunst.

 

 

Tekst: Jeffrey Struijk

Gedeeld

verder lezen