Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

PAASPRET: 8 X PATISSERIEËN IN ZUID

Gepubliceerd op: 18 april 2019

 

Het is weer bijna Pasen en dat betekent dat we met ons allen een gewéldig excuus hebben om eens een bezoekje te brengen aan de patisserieën die Zuid te bieden heeft. Gelukkig is de keuze reuze: Zuid heeft namelijk nogal een flink assortiment beschikbaar als het gaat om zaakjes die een goed stukje chocolade en ander lekkers kunnen creëren. Hier moet je zijn!

 

HUIZE VAN WELY – GELDERLANDPLEIN 173

Huize van Wely

Beeld: Huize van Wely

De mooiste lekkernijen gemaakt van de meest pure ingrediënten, dat is waar Patisserie Huize van Wely voor staat. De prachtige chocolaatjes en bonbonnetjes hier zijn om óp te eten. Bij Huize van Wely heb je de keuze uit maar liefst 500 verschillende heerlijkheden, stuk voor stuk handgemaakt.

 

LE FOURNIL DE SÉBASTIEN – OLYMPIAPLEIN 119

Beeld: Le Fournil de Sébastien

Niet alleen heeft Le Fournil de Sebastien de allerlekkerste croissants in huis, ook maken ze hier heerlijke taartjes, cakejes en macarons. Wat deze patisserie zo bijzonder maakt? Ambachtelijk werk staat bovenaan. Veel handwerk, weinig machines. Dat mag dan misschien wel wat meer tijd kosten, maar des te lekkerder de heerlijkheden worden!

 

PATISSERIE LINNICK – AMSTELVEENSEWEG 75

Linnick

Beeld: Linnick

Het water loopt ons al in de mond bij enkel de gedachte aan de heerlijke creaties van Patisserie Linnick. Geniet van de lekkerste taartjes, macarons en chocolade! Leuk om te weten: bij Linnick kun je ook deelnemen aan een workshop bonbons of macarons maken! Hmm…

 

ARTICHOC – KONINGINNEWEG 104

Beeld: Artichoc

Ook bij Artichoc wordt Pasen uitgebreid gevierd!  Bij het zien van de reuzenpaashazen, vogelhuisjes met kuikentjes en paaseieren in alle smaken wil je het liefst meteen op je fiets springen om hierheen te gaan. Als dit geen feest is, dan weten wij het ook niet meer..;-) 

 

PATISSERIE TOUT – MAASSTRAAT 77

Patisserie Tout

Beeld: Patisserie Tout

Mjammie, de macarons en paaseieren van Tout zijn onze ultieme guilty pleasure. Deze giga gevulde en kleurrijke, prachtige kunstwerkjes zorgen voor een sensationele smaakexplosie in je mond. Verkrijgbaar in 24 verschillende smaken, dus jouw lievelings zit er vast ook tussen! Ook erg leuk en feestelijk om cadeau te geven.

 

VAN AVEZAATH-BEUNE – JOHANNES VERHULSTSTRAAT 98

Van Avezaath-Beune

Beeld: Van Avezaath-Beune

Zo nu en dan mag je best een beetje lief zijn voor jezelf! Loop eens Van Avezaath-Beune binnen en laat je verwennen met de lekkerste hazelnoot-slagroom taart, een zakje truffelchocolade of ander zoets! Deze patisserie is al meer dan honderd jaar een waar begrip onder de bewoners van Oud-Zuid!

 

KWEKKEBOOM BANKETBAKKERIJ ZUID – FERDINAND BOLSTRAAT 119

Kwekkeboom

Beeld: Kwekkeboom

Op de Ferdinand Bolstraat ter hoogte van het kruispunt Ceintuurbaan Banketbakkerij Kwekkeboom gevestigd. Hier kunt heerlijke gebakjes en taarten uitzoeken voor thuis of even lekker zitten met een verse koffie in de tearoom na een dagje slenteren over de Albert Cuypmarkt in de Pijp. Van heerlijk roomijs tot geweldige chocolade-specialiteiten: hier vind je alleen maar lekkers!

 

BAKKEN MET PASSIE – ALBERT CUYPSTRAAT 53

Bakken met Passie

Beeld: Bakken met Passie

De naam zegt het al: bij Bakken met Passie steken ze veel tijd en liefde in de baksels. Naast dat je hier heerlijk brood kunt scoren voor bij het paas-ontbijt, is hier ook een ware patisserie-afdeling. Hier vind je overheerlijke gebakjes en cakes. Om mee te nemen naar huis of lekker op te eten in de zaak: het kan allemaal. Maar dat je geniet, staat vast.

 

 

Tekst: Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen

HET TERRAS OP IN: DE PIJP

Wat is er fijner dan lekker tot middernacht van je drankje kunnen genieten in de buitenlucht? Om ervoor te zorgen dat jij de fijnste plekjes weet te vinden, lichten wij op ZUID.nl per wijk de terrassen uit. Vandaag gaan we lekker een paar biertjes doen in De Pijp

HET TERRAS OP IN: DE PIJP

Wat is er fijner dan lekker tot middernacht van je drankje kunnen genieten in de buitenlucht? Om ervoor te zorgen dat jij de fijnste plekjes weet te vinden, lichten wij op ZUID.nl per wijk de terrassen uit. Vandaag gaan we lekker een paar biertjes doen in De Pijp