OOST WEST, ZUID BEST

GLUREN BIJ DE BUREN

Gepubliceerd: 23 juni 2018 16:00

Dat Amsterdam-Zuid een breed scala aan kunst, cultuur, winkels en horecagelegenheden te bieden heeft, is voor ons geen nieuws. Maar wat speelt zich eigenlijk af in al die prachtige panden die in Zuid te vinden zijn? In onze vaste rubriek Oost West, Zuid Best geven wij je een kijkje achter de deuren van de leukste Zuid-bewoners! Deze keer zijn we op visite bij Kiki en Rein. Zij wonen sinds anderhalf jaar samen in de Rivierenbuurt. 

De Rivierenbuurt dus… Hoe zijn jullie daar terecht gekomen?
K: Rein woonde al in de Rivierenbuurt toen we elkaar leerden kennen. Ik kwam natuurlijk zo nu en dan langs om te daten en raakte daardoor bekend met dit buurtje. Ik was gelijk helemaal verkocht, ik voel me hier echt thuis!

R: Ja, Kiki wist meteen heel zeker dat we hier ooit zouden gaan wonen. Toen ik naar Amsterdam verhuisde, kwam ik via-via in de Rivierenbuurt terecht. Voor mij was het dus eerder toeval, dan een bewuste keuze. 

fotocredits: Lisa Kroesen

Hoe ging het met het inrichten van jullie paleisje, kwamen jullie er een beetje uit samen?
R: Ik kom uit een gezin met een wat strakkere, moderne smaak. Mijn ouders houden wat meer van design. 

K: Ik woon al mijn hele leven in jaren 30-huizen. Daardoor ben ik helemaal weg van de jaren 30-details. Zoals glas-in-lood, dat geeft me meteen een thuisgevoel. Ik denk dat onze stijl gecombineerd een beetje Frans-klassiek is, met een klein modern randje. 

R: Kiki houdt wel echt van rust, van niet te veel spullen. We krijgen ook vaak te horen dat het hier heel opgeruimd is, niet druk. Ikzelf zou wel iets meer aan de muren willen bijvoorbeeld. Of een gekke kleur lijst tussen alle zwarte. Van mij mag het nog wel iets wilder. 

Wat leuk! En euh… Wat is nou echt hét pronkstuk uit dit huis?
R: Ik kan eigenlijk niet echt één ding noemen wat echt ons pronkstuk is. Het is meer de combinatie in het geheel.

K: Al ben ik wel heel blij met de twee schouwen die we hebben. Die zijn echt jaren ‘30, met mooi marmer. Dat zijn wel de eyecatchers van het huis.

R: En de drankkar, die ik van Kiek voor mijn verjaardag heb gekregen is ook heel tof.

fotocredits: Lisa Kroesen

En in welke kamer zijn jullie het allerliefst?

R: Mijn lievelingsruimte is de keuken, denk ik. Daar zitten we het meest. Om lekker te borrelen of gezellig samen te eten, met elkaar of met vrienden. Ook kun je bij ons alle ruimtes afsluiten. Als je even afgezonderd wilt zitten om bijvoorbeeld te werken, is dat wel heel prettig. 

Gaat er hier de komende jaren nog veel in huis veranderen?

K: Ik ben momenteel heel blij met hoe het nu is!

R: Zolang wij hier wonen, hangt het er denk ik een beetje vanaf of we ooit gezinsuitbreiding zullen hebben. Maar met ons tweeën kunnen we hier erg fijn leven. Misschien dat we nog wel een keer de badkamer willen aanpakken…

K: Ja ik zou heel graag een bad willen! Maar verder hoeft er nu even niks te veranderen.

Tekst: Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen

HOTELCHIQUE WONEN OP DE ZUIDAS

HOTELCHIQUE WONEN OP DE ZUIDAS

Jasper en Charissa wonen al elf jaar op de Zuidas en hebben het daarmee zien opbloeien van een statig business district tot een dynamische woonwijk met internationaal karakter. Sinds drie jaar woont het jonge gezin in hun geliefde nieuwbouw appartement in The George....