Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

OOST WEST, ZUID BEST GLUREN BIJ DE BUREN – JULI 2019

Gepubliceerd op: 21 juni 2019

Gluren bij de buren

Dat Amsterdam-Zuid een breed scala aan kunst, cultuur, winkels en horecagelegenheden te bieden heeft, is voor ons geen nieuws. Maar wat speelt zich eigenlijk af in al die prachtige panden die in Zuid te vinden zijn? In onze vaste rubriek Oost West, Zuid Best geven wij je een kijkje achter de deuren bij de leukste Zuid-bewoners! Deze keer zijn we te gast bij Sascha in de Stadionbuurt! 

 

 Gluren bij de buren 

Gluren bij de buren

Gluren bij de buren

 

Wat een mooi huis heb je! Blij om in deze buurt te wonen?

“Het is heerlijk hier. Ik vind het zo gaaf dat het allemaal oude woningen zijn, die van binnen vaak echte pareltjes blijken. Het is hier ook heel rustig wonen. Er ligt dan wel een speeltuintje voor de deur, maar overdag werk ik toch. Als ik ’s avonds thuis ben, liggen die kids gewoon op bed.”

 

Heb je veel aan het huis moeten doen toen je hier introk?

“Nee, het was een modelwoning. Alle muren waren strak, alles was weggewerkt en de vloer lag er al in. Ik moest eigenlijk alleen verhuizen. Dat was heel chill! Ik heb daarna nog wel een keer geschilderd om alles lekker fris te maken. Eigenlijk zou ik inmiddels weer een nieuwe vloer willen… Maar ja, dat is wel een grote kostenpost en een hoop gedoe.”

 

Gluren bij de buren

 

Er hangt een portret aan je muur. Is dat een speciaal werk? 

“Ik houd van kunst. Dit is dan ook kunstuitleen. Ideaal om lekker te wisselen, maar ik ben wel echt verliefd op dit werk. Eigenlijk wil ik hem kopen! In mijn kleedkamer heb ik ook een werk hangen. Dat doek heb ik ooit uit Indonesië meegenomen en hier in Nederland laten opspannen. Eerlijk gezegd weet ik nu niet meer zo goed wat ik ermee aan moet…”

 

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> vervolg artikel << 

 

Gluren bij de buren Sascha

 

Ik zie dat je ook huisdieren hebt: twee gouden katjes in het kozijn!

“Haha! Ik heb ze gekregen. Het zijn gelukskatten. Ik vind ze heel leuk, lekker kitsch, lekker fout. Dus daarom heb ik ze prominent in mijn huis gezet. Maar ik merk wel: als de batterij op is, moet ik ze direct vervangen. Er gebeurt namelijk altijd wel iets als ze stoppen. Iedere keer vindt er iets geks plaats, of ik ben dan opeens mega chagrijnig. Echt waar!”

 

 

Gluren bij de buren

Gluren bij de buren

Gluren bij de buren

 

Je hebt zelfs een aparte kleedkamer?

“Die is echt fantastisch. Een heerlijke plek. Toen ik hier kwam wonen dacht ik: wat is de grootste kamer? Daar ga ik zeker níét in slapen, haha!” 

 

Gluren bij de buren

 

Heb je hulp gehad bij de inrichting?

“Ik heb de inrichting helemaal zelf gedaan. Ik heb alles nieuw gekocht toen ik hier kwam wonen. Ik had al veel dingen, maar ik wilde toch wel graag alles nieuw. Eigenlijk was het met alles zo dat ik het had gezien en er meteen verliefd op werd, dus ik moest het dan ook hebben. Die bank komt bij Edha vandaan en het kleed is van MARCJANSSEN, daar heb ik dan wel even voor moeten sparen!” 

 

Gluren bij de buren

Gluren bij de buren

 

En je hebt ook nog eens een prachtig tuintje! 

“De tuin heb ik laatst laten doen. De inrichting heb ik niet helemaal zelf bedacht; daar heeft iemand een ontwerp voor gemaakt. Het is een vrij kleine ruimte, dus daar heb ik wel wat hulp bij gekregen. Het is nu een heel fijne plek geworden. Ideaal voor een barbecue deze zomer! Komen jullie dan langs?”

 

Bedankt dat we bij je binnen mochten gluren!

 

Tekst & beeld: Jeffrey Struijk

Gedeeld

verder lezen

DROOMHUIZEN IN ZUID: SOETENDAAL

DROOMHUIZEN IN ZUID: SOETENDAAL

Kijk jij ook stiekem op Funda om weg te dromen bij de mooie huizen die hier in Amsterdam-Zuid te koop of te huur staan? No worries, je bent niet de enige!

DROOMHUIZEN IN ZUID: MINERVALAAN

DROOMHUIZEN IN ZUID: MINERVALAAN

Kijk jij ook stiekem op Funda om weg te dromen bij de mooie huizen die hier in Amsterdam-Zuid te koop of te huur staan? No worries, je bent niet de enige!

DROOMHUIZEN IN ZUID: SOETENDAAL

DROOMHUIZEN IN ZUID: SOETENDAAL

Kijk jij ook stiekem op Funda om weg te dromen bij de mooie huizen die hier in Amsterdam-Zuid te koop of te huur staan? No worries, je bent niet de enige!

DROOMHUIZEN IN ZUID: MINERVALAAN

DROOMHUIZEN IN ZUID: MINERVALAAN

Kijk jij ook stiekem op Funda om weg te dromen bij de mooie huizen die hier in Amsterdam-Zuid te koop of te huur staan? No worries, je bent niet de enige!