Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

OOST WEST, ZUID BEST

GLUREN BIJ DE BUREN

Gepubliceerd: 17 juli 2018 07:00

Dat Amsterdam-Zuid een breed scala aan kunst, cultuur, winkels en horecagelegenheden te bieden heeft, is voor ons geen nieuws. Maar wat speelt zich eigenlijk af in al die prachtige panden die in Zuid te vinden zijn? In onze vaste rubriek Oost West, Zuid Best geven wij je een kijkje achter de deuren van de leukste Zuid-bewoners! Deze keer zijn we op visite bij Leon. Hij woont ruim negen jaar in Oud-Zuid.

 

Wat een prachtige woning! Wanneer ben je hier komen wonen?

In 2010. Hiervoor woonde ik aan de Weesperzijde. Ik heb mijn woning daar verkocht en ben toen ruim een jaar op zoek geweest naar het perfecte huis. Er stond een hoop te koop dus ik heb veel bekeken. Toen ik hier binnenkwam dacht ik: dit is hem!”

 

Wat heerlijk! Wat maakte dat je dit gevoel kreeg toen je hier binnenliep?

“Dit pand staat best vrij en daardoor kun je aan twee kanten naar binnen. Door de mooie afwerking, hoge plafonds en grote ramen denk je meteen best wel ‘oh wow!’ als je binnenkomt. Aan de voorkant is het best druk met de tram die langskomt, allemaal restaurantjes en boetiekjes, maar aan de achterkant is het superstil en word je ‘smorgens wakker van de vogels. Heerlijk vind ik dat.”

 

Hoe is het inrichten van je huis gegaan?

“Het is niet een heel ingewikkeld huis. De helft van de spullen heb ik meegenomen uit mijn vorige huis en voor de rest is het een verzameling van de afgelopen jaren door elkaar. Ik heb veel spullen en sommige mensen kunnen dat een beetje druk vinden, maar ik ben er heel blij mee!”

 

 

Als gallery manager van Cobra Art Amsterdam hebben we natuurlijk één brandende vraag: is er cobra hier in huis?

“Haha, jazeker. De vlinder boven de bank is van Cobra en verder heb ik een aantal accessoires zoals de brandblusser en het hondje in de gang. Deze stukken passen heel goed bij wat ik heb. De vlinder is mijn nieuwste aanwinst en echt mijn pronkstuk op dit moment.

 

Dat kunnen we ons voorstellen. Het is prachtig! Is er iets dat je nog zou willen veranderen aan je woning?

“Nee eigenlijk niet. Vorig jaar heb ik mijn balkon helemaal aangepakt met een nieuwe vloer en nieuwe planten. Daar ben ik heel blij mee. Het enige lastige is dat ik bijna geen bergruimte heb, alleen een ‘luik’ in m’n badkamer. Maar dat hoor bij wonen in Amsterdam. Daarom staan door de hele woning denk ik ook best veel spullen. Afscheid nemen is altijd lastig.”

 

In welke ruimte bevind je je het liefst?

“Hier aan tafel in de keuken. Wanneer ik vanaf huis werk zit ik hier altijd fijn, maar ook wanneer er vrienden te eten zijn is het heel gezellig dat je zo bij elkaar zit. Met feestjes zet ik het hele aanrecht vol met eten en dan kan iedereen lekker z’n gang gaan. Ideaal dus.”

 

Wat is je mooiste herinnering aan dit huis?

“Mijn vijfendertigste verjaardag. Ik heb toen al mijn vrienden en familie uitgenodigd om mijn verjaardag te vieren maar ook om een soort van afscheid te nemen omdat ik voor twee jaar naar Spanje verhuisde. Het was een emotioneel moment maar tegelijkertijd heel mooi en fijn om iedereen bij elkaar te hebben.”

Fotografie: Davien Hulsman

 

Leon gaat vanaf nu iedere maand columns schrijven voor ZUID.nl. Ben je benieuwd naar het reilen en zeilen in de kunstwereld binnen Zuid? Houd de columns van Leon dan zeker in de gaten!

 

PS: Mogen we ook een keertje bij jou komen gluren? Stuur ons dan een berichtje via info@zuid.nl!

Tekst: La Toya Sensen – Ramsahai

Gedeeld

verder lezen

7X ZO HAAL JE DE HERFST IN HUIS

7X ZO HAAL JE DE HERFST IN HUIS

7X ZO HAAL JE DE HERFST IN HUIS Gepubliceerd op: Stiekem vinden wij de herfst zo erg nog niet. De natuur veranderd in een beeldschoon, kleurrijk canvas en regenachtige dagen vragen om een verplichte Netflix & chill avond....

BINNENKIJKEN BIJ DAVID & MICHELLE BOLS

BINNENKIJKEN BIJ DAVID & MICHELLE BOLS

BINNENKIJKEN BIJ DAVID & MICHELLE BOLS Gepubliceerd op: Ze woonden in een prachtige oude tabaksboerderij in Rhenen, maar toch lonkte Amsterdam-Zuid - de geboorteplaats van Michelle. “Ik heb het meisje uit de stad gehaald,...

DIT IS DE RED CARPET AANPAK VAN THE AGENCY

DIT IS DE RED CARPET AANPAK VAN THE AGENCY

  Wie een huis te verkopen heeft, hoeft bij wijze van spreken enkel de deur te openen om de biedingen te zien binnenstromen. Dat heeft er volgens Karina Nippérus voor gezorgd dat makelaars lui en laks zijn geworden. Met het...