Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

OOST WEST, ZUID BEST GLUREN BIJ DE BUREN – DECEMBER 2018

Gepubliceerd op: 27 december 2018

Gluren bij de Buren

Dat Amsterdam-Zuid een breed scala aan kunst, cultuur, winkels en horecagelegenheden te bieden heeft, is voor ons geen nieuws. Maar wat speelt zich eigenlijk af in al die prachtige panden die in Zuid te vinden zijn? In onze vaste rubriek Oost West, Zuid Best geven wij je een kijkje achter de deuren van de leukste Zuid-bewoners! Deze keer zijn we op visite bij de Mexicaanse interieurdesigner Lalo. Hij woont samen met zijn vriend Mark en hun Franse Bulldog Nacho in Zuid. 

 

Zo, wat een bijzonder mooi huis! Het ziet er erg gelikt uit. Hoe lang wonen jullie hier al?

Mark: “Inmiddels anderhalf jaar geleden zijn we vanuit het Centrum hierheen verhuisd. Maar sinds afgelopen herfst is het pas écht af hoor. We hebben nog veel aan het huis gewerkt.”  

 

Gluren bij de Buren december

Gluren bij de Buren december

Gluren bij de buren

Gluren bij de Buren december

Ja, hebben jullie veel moeten verbouwen?

Mark: “In deze buurt zijn veel huizen gerenoveerd en om meer woningen te creëren wordt daarbij ook de lucht in gegaan. Onze verdieping is er helemaal ‘nieuw’ bovenop gezet en bestond dus eerder nog niet. We kwamen hier en we hoefden eigenlijk niets te doen. Maar we hebben toch nog best veel gedaan om het naar ons zin te maken. Haha. Lalo was compleet in charge over dit project.”

 

Gluren bij de Buren december

 

 

Het resultaat mag er wezen! Wat hebben jullie allemaal aangepakt?

Lalo: “Ik ben interieurarchitect van beroep en heb mijn eigen bedrijf Design Mi Casa. Voor mij was licht in huis halen het belangrijkste. Ik kom uit Mexico-City en mis de zon hier erg. In ons vorige huis in het Centrum hadden wij ook een dakterras. Dat was iets wat ik hier ook graag wilde hebben. De ruimte is verder niet super groot, daarom wilde ik dus alles zo optimaal benutten. We hadden bijvoorbeeld eerder geen keukeneiland. Wat eigenlijk best vreemd was, die ruimte was er en hadden we ook nodig om fatsoenlijk te kunnen koken. De Mexicaanse gerechten moeten we natuurlijk ergens kunnen bereiden! Eten en met families zijn is in de Latijns-Amerikaanse cultuur erg belangrijk. Dus daarom wilde ik daarnaast een mooie eethoek inrichten. Sfeervol en praktisch, want we kunnen veel mensen kwijt aan tafel.”  

 

   Gluren bij de buren 

 

Naast licht in de ruimte, wat zijn verder aspecten die je belangrijk vindt bij het inrichten van een huis?
Lalo: “Ik wil voor mijn klanten en dus ook voor mijzelf graag een thuisgevoel creëren. Zo wilde ik bijvoorbeeld een robuuste steenmuur in huis hebben die een Zuid-Amerikaanse sfeer geeft. Hierbij wilde ik dat het zo echt mogelijk leek. Ik heb daarom steen voor steen uitgedacht en opgebouwd. Elke steen heb ik zorgvuldig geselecteerd. Dit is exact zoals ik wilde; niet te netjes en perfect, juist een wat speels en realistisch effect. In de muur heb ik ook een siersteen verwerkt waarop een Indianen-symbool uit Noord-Argentinië te zien is. Dit symbool staat voor familie en hiermee laat ik mijn latino roots naar voren komen.”

 

Gluren bij de Buren december

 

Mooi zo’n subtiel detail!

Lalo: “Daar hebben wij er meer van in huis. We houden erg van reizen, dus elke keer als ik dingen tegenkom tijdens een reis, neem ik het mee en die verwerk ik in het interieur. Het vloerkleed in de badkamer is bijvoorbeeld uit Zuid-Afrika en de bankkussen van de eethoek is gemaakt van een Argentijns kleed.”

 

Gluren bij de buren

 

 

Gluren bij de buren

  Gluren bij de buren

 

 

Hoe bevalt het wonen in Buitenveldert vergeleken met het Centrum?

Mark: “Ik vind het heerlijk. Lalo had daar wel wat meer moeite mee, vooral in het begin.”

Lalo: “Ja, dat klopt. Vooral de drukte van het Centrum is iets wat ik wel mis. De reuring van de binnenstad. Onze hond Nacho was bijna een celebrity in het Centrum. We konden hem haast niet uitlaten of iemand wilde met hem op de foto. Vooral toeristen! Nu hebben we aan het Amsterdamse Bos een heel grote achtertuin. Die natuur is ook wel weer fijn!”

Mark: “Ook voor het werk van Lalo is het veel praktischer hier. We zijn een stuk groter gaan wonen en in dit huis is ook ruimte voor zijn eigen kantoor. Dat is erg fijn. Wanneer we vrienden over hebben om te eten dan liggen niet alle tekeningen in de weg op tafel, maar kan dat mooi op zijn kantoor blijven. Ook geeft het ons de ruimte om familie uit Mexico te ontvangen. Zo hoeft niemand op de bank te slapen!”  

 

Gluren bij de Buren december

 

Het ziet er al helemaal af uit. Nu kan ik me voorstellen dat je als interieurarchitect constant blijft veranderen en spelen met interieur. Welke projecten staan er nog op de planning hier in huis?

Lalo: “In de keuken wil ik nog tegels tegen de wand plaatsen. Ik wil deze in een visgraat patroon plaatsen. Mooi voor het zicht en praktisch tegen het spetteren bij het koken!  Verder blijf ik vooral spelen met accessoires. Zoals nu met de kerstperiode!”

Mark: “Ja, en we willen ook nog wel iets doen met zonwering hier in de woonkamer. De grote ruiten zijn fantastisch, maar in de zomer was het wel erg warm zonder iets ervoor. Maar als dat af is, gaan we de komende tien jaar gewoon lekker genieten hoor!”

 

Gluren bij de Buren

En terecht! De komende tijd lekker binnenshuis genieten, maar ik zie jullie van de zomer ook al helemaal voor me met een wijntje op dat prachtige dakterras. Bedankt dat ik bij jullie binnen mocht komen gluren!

Lalo: “Uiteraard. Zoals we in Mexico zeggen: ‘Mi casa es su casa!’”

 

Pssst… Mogen we ook een keertje bij jou komen gluren? Stuur ons dan een berichtje via info@zuid.nl!

 

Tekst: Jeffrey Struijk
Beeld: Lalo Sandoval & Jeffrey Struijk

Gedeeld

verder lezen

DROOMHUIZEN IN ZUID: LOMANSTRAAT

DROOMHUIZEN IN ZUID: LOMANSTRAAT

Kijk jij ook stiekem op Funda om weg te dromen bij de mooie huizen die hier in Amsterdam-Zuid te koop of te huur staan? No worries, je bent niet de enige!

DROOMHUIZEN IN ZUID: LOMANSTRAAT

DROOMHUIZEN IN ZUID: LOMANSTRAAT

Kijk jij ook stiekem op Funda om weg te dromen bij de mooie huizen die hier in Amsterdam-Zuid te koop of te huur staan? No worries, je bent niet de enige!