Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

ONZE 4 FAVORIETE BEAUTY-RECEPTJES

MAAK JE EIGEN HOMEMADE PRODUCTEN

Gepubliceerd: 20 juni 2018 07:00

Yes! De drukke werkperiode is bijna voorbij en de zomervakantie is nu zó dichtbij, dat we hem bijna kunnen aanraken. Heb jij je spaargeld al in een all-inclusive vakantie gestoken, waardoor je geen ruimte meer in je portemonnee hebt voor fijne beautyproducten? Deze 4 receptjes heb je in een mum van tijd klaar… met ingrediënten uit je keukenkast!

fotocredits: www.jepun.be

SCRUBBEN MAAR
Bij het scrubben worden je dode huidcellen verwijderd, waardoor je huid weer gaat stralen en daarnaast ook zacht aanvoelt. Wist je dat je alle bestanddelen voor de lekkerste scrubjes waarschijnlijk gewoon in huis hebt staan? Hier 2 snelle ingrediëntencombinaties, die de fijnste scrubs opleveren:

  1. Fris en fruitig

Meng 75 gram grof zeezout met 2 eetlepels olijfolie en het sap van 1 limoen. Deze frisse scrub is voor je hele lichaam te gebruiken. 

  1. Mooi met suiker

Zout kan de huid droog maken, dus als je een gevoelige huid hebt kun je beter suiker als basis voor je scrub gebruiken. Meng 200 gram suiker en 6 eetlepels olijfolie met een scheutje heerlijk geurende olie (denk bijvoorbeeld aan badolie van Kneipp of Therme) en klaar is Kees! 

GEEN SCHIJN (VAN KANS)
Kom jij ook zo tot rust met een fijn gezichtsmasker? Door een maskertje te gebruiken, kom je van je dode huidcellen af. Zet een lekker muziekje op, trek onderstaande ingrediënten uit de kast en geniet! 

  1. Help, verbrand!

Hoe blij we ook zijn met het zonnetje: verbrandingsgevaar ligt altijd op de loer. Gelukkig bestaat er een fijn, verkoelend en makkelijk te maken gezichtsmaskertje voor een verbrande huid. Het enige wat je nodig hebt, is een stuk komkommer van 4 centimeter, een eetlepel yoghurt en een volle theelepel havermout. Gooi alles in de blender en smeren maar! Laat het mengsel 10 tot 15 minuten op je gezicht zitten en spoel dan af met lauw water.

  1. Gaan met die (hydraterende) banaan 

Meng een halve banaan met 1 theelepel olijfolie, smeer het mengsel op je gezicht en laat dit 10 tot 15 minuten intrekken. De banaan voedt je huid en stabiliseert de talgproductie. 

Tekst: Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen