ONTDEK DE VAN OSTADESTRAAT

Gepubliceerd op: 25 februari 2021

Iedere week weer schenken wij aandacht aan één van de schitterende straten van Amsterdam-Zuid, zodat jij de stad nóg beter leert kennen! Deze week verkennen we de Van Ostadestraat, midden in bruisende De Pijp! Met hotspots als de Eerste van der Helstraat en het Sarphatipark kun je in deze buurt úrenlang rondstruinen! Laten we snel beginnen met deze toffe straat. 

 

SJEFIETSHÉ – VAN OSTADESTRAAT 1

Sjefietshe

Bron: Sjefietshe

Lockdown lekkers! Bestel nu jouw favoriete ceviche bij Sjefietshé. Op het menu staan een drietal ceviches, de “wereldberoemde” visburger en uiteraard het andere lekkers; pulpo oftewel de hotdoctopus! Ben jij een visliefhebber? Dan moet je deze gerechten geprobeerd hebben. Hopelijk kunnen we snel weer borrelen met de heerlijke bites aan de bar of het terras op bij deze hotspot!

 

FRAMEWORK STUDIO – VAN OSTADESTRAAT 195

Framework Studio

Bron: Framework Studio

Framework studio is een designstudio die gespecialiseerd is in interior architecture. Naast hun vestiging in De Pijp hebben zij ook een vestiging in Parijs en een Framework Studio op Ibiza! Zij creëren hier droominterieurs over heel de wereld, de projecten zijn werkelijk waar dreamy en de afwerkingen zijn in één woord: perfect!

 

MASSIMO GELATO – VAN OSTADESTRAAT 147H

Massimo Gelato

Bron: Massimo Gelato

In De Pijp komen wij graag voor een ijsje bij Massimo Gelato! De Italiaanse Massimo Bertonasco opende zijn eigen ijsmakerij vier jaar geleden en inmiddels is het vierde salon alweer geopend! De overheerlijke ijsjes hebben hun smaak te danken de verse ingrediënten, Massimo haalt zijn melk van een biologische zorgboerderij, de citroenen bij een bevriende boerin in Noord-Italië en de hazelnoten bij zijn nichtje. Al trek in een ijsje?

 

GOMULAN GALLERY & GALERIE FLEUR & WOUTER – VAN OSTADESTRAAT 43

GoMulan Gallery

Bron: GoMulan Gallery

De culturele sector staat even stil. Maar wil jij toch graag kunst bewonderen? Loop dan (op afspraak) deze galerie in! Momenteel is hier de exhibitie ‘Rituelen & Bezweringen’ te bewonderen. GoMulan Gallery is een expositieruimte in een voormalige gymzaal van een oud schoolgebouw, how cool?

 

NAZKA – VAN OSTADESTRAAT 354

NAZKA Amsterdam

Bron: NAZKA Amsterdam

Wil jij een avondje genieten van heerlijke moderne Peruaanse gastronomie? Dat kan nu met NAZKA@HOME private dining. De chef brengt de Peruaanse keuken bij jou thuis met de ter plekke bereide klassiekers van het restaurant zoals heerlijke ceviche, augbergines en 24h chicken. De gerechten worden geserveerd met bijpassende wijnen. Dat wordt gegarandeerd genieten!

 

CENTER WASH – VAN OSTADESTRAAT 53

Centre Wash

Bron: Centre Wash

Totale textielverzorging bij Center Wash, deze wasserij en stomerij heeft al 23(!) jaar ervaring op het gebied van textielverzorging. De diensten die zij aanbieden zijn uitlopend van was – en stomerij services tot onderhoud van woontextiel! Ze staan bekend om hun snelle service, betrouwbaarheid en kwaliteit voor hun vakmanschap. Reinigen zit bij hen in het hart!

 

JSX STUDIO DE PIJP – VAN OSTADESTRAAT 105

JSX Studio via Classpass

Bron: JSX Studio via Classpass

JSX studio, een community van geïnspireerde en gemotiveerde vrouwen die elkaar steunen om the life of their dreams te leven. En dat is fit, gelukkig en gezond! Dit maakt de studio mogelijk door workouts (waaronder veel barre classes), danslessen en coachings aan te bieden. Momenteel bieden zij online classes, lets get fit!

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie << 

>> Vervolg artikel <<

 

STUDIO PORCELIJN – VAN OSTADESTRAAT 482

Studio Porcelijn

Bron: Studio Porcelijn

Ben jij zelf een yogi en heb je slechts een ruimte nodig voor je lessen of workshops? Dan biedt Studio Porcelijn jou een prachtige ruimte met een spiegelwand en geluidsinstallatie als (yoga)studio! De ruimte kan ook afgehuurd worden voor danslessen, repetities en workshops. Neem snel contact op om te genieten van deze prachtige ruimte!

 

WHEELRUNNER – VAN OSTADESTRAAT 177HS

Wheelrunner

Bron: Wheelrunner

Ben jij een bike lover? To be honest… wie in Amsterdam niet? Wheelrunner is een bicycle webshop waar het mogelijk is om je fiets te droppen voor iedere reparatie! Je kunt hier ook onderdelen bestellen voor je fiets of normaal gesproken ‘lullen over spullen’. Ze helpen je hier graag verder over elke fiets-gerelateerde vraag!

 

EASYHOTEL AMSTERDAM CITY CENTRE SOUTH – VAN OSTADESTRAAT 97

Easy stay? EasyHotel Amsterdam biedt haar gasten een handige locatie om de stad te verkennen. Het budget hotel is ideaal of je nu op bezoek bent voor zaken of voor je vrije tijd, dit goedkope hotel in Amsterdam ligt op loopafstand van De brouwerij Heineken en het Van Gogh-museum in de levendige wijk De Pijp. Ideaal qua locatie dus!

 

VAN OSTADE GARAGE – VAN OSTADESTRAAT 182

De Ostade Garage is sinds 1927 gevestigd in De Pijp, deze kleinschalige garage biedt praktisch gezien elke reparatie voor jouw auto. Je kun hier terecht voor een APK, service beurten maar ook voor schade afhandelingen!

 

WOLVES AGENCY – VAN OSTADESTRAAT 206I

Wolves Agency

Bron: Wolves Agency

Wolves Agency maakt dromen waar! Wat velen hoofdpijn en stress bezorgd, is hun specialiteit! Hier nemen zij volledig de touwtjes in handen en nemen de zorgen over jouw event compleet uit handen. Naast eigen producties, hebben zij ook al jarenlang ervaring in het produceren van business-to-business events, brand-activaties en nog veel meer. Zij hebben eerder toffe events georganiseerd zoals festivals met hun bekende partners!

 

ROOTS & WINGS – VAN OSTADESTRAAT 197

Roots & Wings

Bron: Roots & Wings

Bij Roots & Wings onderga je een experience in de vorm van een retreat om op persoonlijke en professionele vlak te groeien! De retreats omvatten zowel life-coaching als body-oriented practices en zijn gebaseerd op eeuwenoude kennis. Bezoek hun website om een keuze te maken uit hun diensten of om een class yoga en meditatie te boeken!

 

DEPOT FIVE – VAN OSTADESTRAAT 215

Depot Five

Bron: Depot Five

Vintage is in! Depot Five is een vintage shop die gespecialiseerd is in stoelen. De stoelen die Depot Five verzamelt komen voornamelijk uit de jaren ’50-’70. Het depot vijf werd opgericht na jaren van leren, vinden en restaureren van originele stoelen van Charles en Ray Eames. De speciale aandacht voor de Eames stoelen maakt het mogelijk om alle soorten stoelen, kleuren, bases van alle leeftijden te vinden in deze shop. Alle stoelen zijn te zien op hun website!

 

DRUKKERIJ RADDRAAIER SSP – VAN OSTADESTRAAT 233-B

Drukkerij Raddraaier SSP

Bron: Drukkerij Raddraaier SSP

Deze drukkerij heeft al 40 jaar ervaring op het vakgebied! Raddraaier SSP Drukkerij heeft op de website een portfolio waarin je hun huisstijl kunt zien in boek/tijdschriften, affiches, brochures, postkaarten en noem maar op!

 

CRISTINA LIBANORI – THE WHEEL OF YOGA – VAN OSTADESTRAAT 279A

Cristina Libanori

Bron: Cristina Libanori

Cristina Libanori, een yogastudio gespecialiseerd in yoga en Ayurveda, AyurYoga! AyurYoga is een krachtige fusie van Yoga en Ayurveda gebaseerd op de integratie van technieken gericht op het herstellen van het evenwicht in ons lichaam, geest en ziel. Momenteel zijn hier geen fysieke workshops te volgen maar kun je wel online yoga classes nemen vanuit het comfort van je eigen huis!

 

MOKUM MOTORS – VAN OSTADESTRAAT 340-346

Mokum Motors

Bron: Mokum Motors

Bij Mokum Motors helpen ze je graag verder met het vinden van de motor van je dromen! Op de website tref je een ruim assortiment aan motors en daarnaast helpen ze je ook verder met de financiering van je motor. Zo heb je voor een vast maandbedrag je droommotor!

 

DE LIJFSCHOOL – YOGA – VAN OSTADESTRAAT 413

De Lijfschool worden de oefeningen heel precies uitgelegd, zodat je lichaamshouding en spierconditie in korte tijd sterk verbeteren! Ben jij een newbie in de yogawereld? Probeer dan een van de korte yogalessen die zij op de website geüpload hebben! Je kunt je ook op hun website inschrijven voor ‘yoga tijdens werk’ dan blijf je bewegen tijdens het werk, al is het maar vijf minuten!

 

Ga jij binnenkort deze straat bezoeken? Laat het ons weten!

 

Tekst: Melda Kanatlarli

Gedeeld

verder lezen

DIT IS ER TE DOEN IN DE MAAND MEI

DIT IS ER TE DOEN IN DE MAAND MEI

Weten wat er reilt en zeilt bij jou in de buurt? Wij hebben alle highlights van de maand mei voor je op een rijtje gezet: van Zuidas Business Boxing tot de leukste beeldententoonstelling van de buurt: ARTZUID. Ook deze maand is er weer van alles te doen en beleven in...

DIT ZIJN DE NIEUWSTE HOTSPOTS IN ZUID

DIT ZIJN DE NIEUWSTE HOTSPOTS IN ZUID

Iedere week openen er wel winkels, restaurants en cafés in ons mooie stadsdeel! Bezoek jij graag nieuwe hotspots? Elke maand updaten wij dit lijstje met de nieuwste plekken in Zuid, die stuk voor stuk een bezoekje waard zijn. Lees hieronder alles wat er deze maand is...

PASEN IN ZUID

PASEN IN ZUID

Het is bijna tijd om op zoek te gaan naar de verstopte eieren in de tuin en die chocolade paashaas aan te vallen die al een week naar je staart, maar vooral om tijd door te brengen met familie en vrienden. Maar wat gaan we dit jaar doen met Pasen? Wij hebben de...

DE FAVORIETEN VAN… ANOUK MAAS

DE FAVORIETEN VAN… ANOUK MAAS

In ‘De favorieten van’ laten buurtbewoners, BN’ers, ondernemers en onze eigen redacteuren weten waar je die ene lekkere croissant haalt, in welke bar zij het liefst hangen of waar zij gegarandeerd een feestelijke outfit scoren. Deze week de beurt aan Anouk Maas! Zij...

DIT IS ER TE DOEN IN DE MAAND MAART

DIT IS ER TE DOEN IN DE MAAND MAART

Weten wat er reilt en zeilt bij jou in de buurt? Wij hebben alle highlights van de maand mart voor je op een rijtje gezet: van de KleuterSinfonietta in Het Concertgebouw tot een digitale tentoonstelling in Moco Museum. Ook deze maand is er weer van alles te doen en...

DIT IS ER TE DOEN IN DE MAAND MEI

DIT IS ER TE DOEN IN DE MAAND MEI

Weten wat er reilt en zeilt bij jou in de buurt? Wij hebben alle highlights van de maand mei voor je op een rijtje gezet: van Zuidas Business Boxing tot de leukste beeldententoonstelling van de buurt: ARTZUID. Ook deze maand is er weer van alles te doen en beleven in...

DIT ZIJN DE NIEUWSTE HOTSPOTS IN ZUID

DIT ZIJN DE NIEUWSTE HOTSPOTS IN ZUID

Iedere week openen er wel winkels, restaurants en cafés in ons mooie stadsdeel! Bezoek jij graag nieuwe hotspots? Elke maand updaten wij dit lijstje met de nieuwste plekken in Zuid, die stuk voor stuk een bezoekje waard zijn. Lees hieronder alles wat er deze maand is...

PASEN IN ZUID

PASEN IN ZUID

Het is bijna tijd om op zoek te gaan naar de verstopte eieren in de tuin en die chocolade paashaas aan te vallen die al een week naar je staart, maar vooral om tijd door te brengen met familie en vrienden. Maar wat gaan we dit jaar doen met Pasen? Wij hebben de...

DE FAVORIETEN VAN… ANOUK MAAS

DE FAVORIETEN VAN… ANOUK MAAS

In ‘De favorieten van’ laten buurtbewoners, BN’ers, ondernemers en onze eigen redacteuren weten waar je die ene lekkere croissant haalt, in welke bar zij het liefst hangen of waar zij gegarandeerd een feestelijke outfit scoren. Deze week de beurt aan Anouk Maas! Zij...

DIT IS ER TE DOEN IN DE MAAND MAART

DIT IS ER TE DOEN IN DE MAAND MAART

Weten wat er reilt en zeilt bij jou in de buurt? Wij hebben alle highlights van de maand mart voor je op een rijtje gezet: van de KleuterSinfonietta in Het Concertgebouw tot een digitale tentoonstelling in Moco Museum. Ook deze maand is er weer van alles te doen en...