Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

ONDERNEMEN TIJDENS DE CORONACRISIS:

MICHAËL VAN MAATWERKSPECIALIST MICHAEL & GISO

Gepubliceerd op: 6 mei 2020

Het coronavirus zit ons allemaal – direct of indirect – erg dwars. Vele ondernemers krijgen het er flink van langs door de coronamaatregelen om het virus zo snel en goed mogelijk in te dammen. Toch brengt de crisis ook een hoop positieve geluiden met zich mee. In deze rubriek laten we ondernemers in Amsterdam-Zuid vanuit uiteenlopende branches aan het woord om te vertellen hoe zij een positieve en bovenal creatieve draai aan de crisis proberen te geven! Dit keer deelt Michaël zijn ervaringen als eigenaar van herenmodemerk Michael & Giso.

 

Michael & Giso Tailors

“Een maatpak aanmeten in de anderhalvemetersamenleving. Het klinkt als geknipt worden op afstand. Wij zijn geen kapper, maar ons vak is onlosmakelijk verbonden met direct contact met de klant. Toen afgelopen maand bekend werd dat anderhalve meter de nieuwe status quo is, moesten ook wij als maatwerkspecialist nadenken over een verantwoorde werkwijze. Geen handen schudden is niet meer genoeg, nu volgde de challenge om op anderhalve meter een pak aan te meten.

Voor onze klanten die afgelopen maand hun maatpak kwamen afpassen bedachten wij al een creatieve oplossing, waarbij de partner assisteert bij het aantrekken en afstylen van het pak. In geval van een trouwpak is dit gelijk de generale repetitie voor de best man. Het is niet alleen leuk, het geeft ook een extra dimensie aan het eerste pasmoment. 

Een nieuwe dimensie, zo kun je ondernemen in deze corona tijd wel noemen. Persoonlijk denk ik dat juist nu iedereens ondernemersskills van pas komen. Als ondernemer met een hecht team, merk ik dat iedereen zijn steentje bijdraagt. Dat is heel mooi om te zien. Er worden goede alternatieven geopperd, zoals het opsturen van nieuwe stoffen om zelf thuis je outfit samen te kunnen stellen. Met daarbij een video call voor persoonlijk advies.

Dit is de tijd om het bedrijf te optimaliseren. Natuurlijk merken wij dat dit jaar veel bruiloften worden uitgesteld. Maar juist nu investeren we in de toekomst, om wanneer we weer met zijn allen naar buiten kunnen, onze klanten nog beter te kunnen helpen. Zo is het introduceren van een video call, zeker iets dat wij in de toekomst blijven doen.  

Voor de bruidegom in spé wordt deze video call ingezet voor een eerste kennismaking, zodat hij niet allerlei pakkenzaken hoeft af te struinen. Daarnaast biedt het wedding magazine de nodige inspiratie voor op de bank. 

In samenwerking met ons shirtatelier zijn wij gaan kijken hoe wij elkaar en de wereld kunnen helpen. Ook in Nederland moeten we vanaf 1 juni aan het mondkapje geloven. Met de kennis en kunde die wij in huis hebben, introduceren wij vanaf komende maand de corona fashion mask. Een ding is zeker in deze veranderlijke tijd; ook in de anderhalvemetersamenleving willen jij en ik er goed uit blijven zien.”

 

Michaël, Fashion Pioneer en eigenaar van Michael & Giso

Gedeeld

verder lezen

COLUMN DICK: FUCKBOY SEASON

COLUMN DICK: FUCKBOY SEASON

Diederik – Dick voor intimi – is een jonge dertiger die woont in De Pijp. Iedere maand deelt hij zijn avontuurtjes met ons op ZUID.nl!

COLUMN DICK: FUCKBOY SEASON

COLUMN DICK: FUCKBOY SEASON

Diederik – Dick voor intimi – is een jonge dertiger die woont in De Pijp. Iedere maand deelt hij zijn avontuurtjes met ons op ZUID.nl!