Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

ONDERNEMEN TIJDENS DE CORONACRISIS:

CHARLOTTE VAN KAPSALON VAENETI

Gepubliceerd op: 7 mei 2020

Het coronavirus zit ons allemaal – direct of indirect – erg dwars. Vele ondernemers krijgen het er flink van langs door de coronamaatregelen om het virus zo snel en goed mogelijk in te dammen. Toch brengt de crisis ook een hoop positieve geluiden met zich mee. In deze rubriek laten we ondernemers in Amsterdam-Zuid vanuit uiteenlopende branches aan het woord om te vertellen hoe zij een positieve en bovenal creatieve draai aan de crisis proberen te geven! Dit keer de ervaringen van Charlotte Charpentier, eigenaresse van haarsalon vaeneti in De Pijp.

 

Charlotte Charpentier vaeneti

Mijn naam is Charlotte Charpentier en ik heb bijna drie jaar geleden haarsalon vaeneti geopend aan de Ceintuurbaan. We werken met een team van vijf meiden in een moderne salon in De Pijp. De zaken gingen ontzettend goed: we hadden dagelijks een volgeplande agenda, ons grote bestand aan vaste en nieuwe klanten waren blij en iedere maand konden de rekeningen netjes op tijd betaald worden.

Toen we vanwege de coronacrisis eind maart abrupt voor – helaas nog – onbepaalde tijd moesten sluiten, sloeg dat nieuws dan ook in als een bom en kon niets anders dan in huilen uitbarsten. Waar we jaren keihard voor aan het werk waren, moesten we opeens vol op de rem trappen met als gevolg dat ik de volledige omzet zag verdampen, terwijl de rekeningen met dezelfde regelmaat als altijd op de deurmat blijven ploffen.

Na het huilen was het tijd voor een actieplan. Voor mij had de belangrijkste prioriteit het duidelijk informeren van onze klanten. Door hen op de hoogte te houden van de actualiteiten met betrekking tot de salon via nieuwsbrieven, social media en hen op te bellen, zijn we in warm contact gebleven. Daarnaast zorgen we dat we op vaste dagen in de week, donderdag, vrijdag en zaterdag, bereikbaar zijn voor onze klanten voor adviezen en het aanschaffen van hun haarproducten.

Hoewel deze periode natuurlijk ontzettend zwaar is, weet ik gelukkig uit iedere situatie wel iets positiefs te halen. De extra ‘vrije tijd’ heb ik dan ook aangegrepen om met een project aan de slag te gaan waar ik voorheen niet eerder de tijd voor maakte: een eigen vaeneti webshop. Zo ervaren als dat ik ben met het mooi maken van kapsels, hoe onervaren was ik op het gebied van webshops! Dit is dus extreem leerzaam voor mij geweest en het biedt mij bovendien de kans om mijn klanten eenvoudiger te voorzien van de producten waarmee wij in de salon werken. Een investering waarvan we ook na deze coronacrisis zeker nog van zullen profiteren!

Ander moois dat is ontstaan binnen de kappersbranche is dat er online veel gratis educatie wordt aangeboden. Ons team heeft dan ook veel online tutorials gevolgd om zo hun kennis en kunde te vergroten. Die opgedane kennis delen we wekelijks binnen het team tijdens een dag in de salon. Iedereen uit het team neemt eens de beurt op zich om de rest een training te geven en zo gaan we met z’n allen aan de slag op oefenpoppen om bij te leren.

Om onze kennis ook met de ‘kijkers in zelfquarantaine’ te delen, hebben we leuke content gemaakt voor onze eigen sociale media. In korte video’s op ons Instagramkanaal zie je hoe je een bepaalde look kunt creëren en welke producten je daarvoor nodig hebt. En die producten bestel je vervolgens eenvoudig via onze gloednieuwe webshop!

Ik moet zeggen dat ik supertrots ben dat we met het team zo gedreven en positief zijn gebleven. We kunnen alleen niet wachten om jullie weer in onze comfortabele kapstoelen te hebben zitten en jullie – en natuurlijk jullie haren – in de watten te leggen bij vaeneti. Hopelijk tot gauw!

 

Liefs,

Charlotte – oprichtster en eigenaresse van kapsalon vaeneti

Gedeeld

verder lezen