Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

NIEUWTJES UIT DE RIVIERENBUURT

De Rivierenbuurt is een prachtige buurt en dat kunnen wij allemaal beamen. Net zoals eigenlijk heel Amsterdam-Zuid, is ook deze buurt constant in beweging: nieuwe zaakjes, toffe concepten en ideeën, mensen die met de buurt meegroeien en diverse ontwikkelingen door de mooie straten heen. Dit zijn de nieuwtjes uit de Rivierenbuurt, vers van de pers!

 

SEIZOENSFAVORIET: DE GEBAKKRAAM

Je voelt het kouder worden. Jassen gaan steviger dicht en de zoektocht naar de warme handschoenen is weer begonnen. Ondertussen hebben zich twee nostalgische gebakkramen gevestigd in de Rivierenbuurt. Eén op het Scheldeplein en de andere op het plein in de Maasstraat: oliebollen-tijd! Al zes jaar lang levert de gebakkraam in de Maasstraat lekkernijen voor de omwonenden tijdens de wintermaanden. Tot en met oudejaarsdag kan iedereen genieten van deze oer-Hollandse delicatesse. Bij welke gelegenheid eet jij die heerlijke oliebol? Wellicht eentje als toetje vanavond?

 

ZAND, ZAND EN NOG EENS ZAND

Tussen de Maasstraat en de Waalstraat zijn de werkzaamheden in volle gang: op dit moment wordt er aan de 96 jaar oude Roosveltlaan gewerkt. Dit heeft alles te maken met de aanleg van een nieuwe waterberging in de straat. Tijdens hevige regenval zal hierdoor minder wateroverlast ontstaan. Daarnaast legt de Gemeente Amsterdam ook en nieuwe riolering aan, de riolering is namelijk in de loop der jaren verzakt. Nu de werkzaamheden toch bezig zijn, worden er ook meteen maatregelen genomen voor een meer klimaatbestendige buurt. De werkzaamheden zullen tot april 2019 duren. Wij krijgen er in ieder geval een splinternieuwe laan voor terug!

 

Nu anderhalf jaar wonend in de Rivierenbuurt, op de Rooseveltlaan, is het tijd om het reilen en zeilen van de buurt naar buiten te brengen. Door middel van de rubriek ‘Nieuwtjes uit de Rivierenbuurt’ houd ik jullie hiervan op de hoogte! Mijn naam is Fleur Kraal en ik ben het aanspreekpunt voor de buurtbewoners. Ik ben benieuwd naar alle levendige verhalen uit de wijk. Tot snel op ZUID.nl!Tekst en Beeld: Fleur Kraal

 

 

Tekst en Beeld: Fleur Kraal

Gedeeld

verder lezen

COLUMN DICK: FUCKBOY SEASON

COLUMN DICK: FUCKBOY SEASON

Diederik – Dick voor intimi – is een jonge dertiger die woont in De Pijp. Iedere maand deelt hij zijn avontuurtjes met ons op ZUID.nl!