NIEUWJAARSDAG: WAT IS ER TE DOEN IN AMSTERDAM ZUID?

Inmiddels zitten de feestdagen er weer op, maar wij zijn nog lang niet klaar met aan de lopende band genieten! Gelukkig is er op 1 januari weer van alles te doen in Amsterdam-Zuid, voor zowel de brakke takken als voor de actievelingen. Hier moet je zijn!

 

NIEUWJAARSDAGWANDELING – THUIS AAN DE AMSTEL, 12.00-20.00

Beeld: Evenementen.amsterdam.nl

Trek je laarzen maar uit de kast want wat is er nou fijner dan het jaar letterlijk fris en fruitig beginnen met een natuurwandeling langs de Amstel? De wandeling gaat dwars door de weilanden heen en is niet geschikt voor kleine kinderen en honden. Na twee uurtjes heerlijk gewandeld te hebben is het tijd voor een heerlijk glaasje glühwein en erwtensoep met roggebrood en katenspek. Gelukkig hoef je niet al te vroeg je bed uit en kun je heerlijk uitslapen: de wandeling begint namelijk om 14.00 bij tHUIS AAN DE AMSTEL. Laat weten of je meeloopt via info@thuisaandeamstel.nl!

 

VANDERVEEN – BEETHOVENSTRAAT 27-A

Beeld: Vanderveen

Heb jij véél te diep in het glaasje gekeken op oudejaarsdag? Ach, kan gebeuren! Maar hup, sleur jezelf overeind want de allereerste dag van 2019 moet natuurlijk wel op een leuke en gemoedelijke manier besteed worden. Maar geen zorgen hoor: dit wordt de ultieme chilldag. Plof lekker met je katerkoppie op de lounge bij Vanderveen Bar & Kitchen en laat je verwennen met heerlijk antikater-voedsel terwijl je met een classic Bloody Mary proost op het nieuwe jaar… En op het leven!

 

SCHAATSEN BIJ ICE* AMSTERDAM – MUSEUMPLEIN

Beeld: ICE* Amsterdam

Wij weten precies wat jij nodig hebt op nieuwjaarsdag en dat is… Een frisse neus! Sleep je lievelingsmensen mee en duik de schaatsbaan van ICE* Amsterdam op. Al dat plezier, de frisse lucht en uiteraard de mega gezellige wintervibes maken van jouw nieuwjaarsdag een waar feestje. Wordt het jou iets te fris af, dan kun je heerlijk opwarmen in de bijbehorende horecagelegenheden met een warme kop chocolademelk en iets lekkers. De ijsbaan is geopend vanaf 12.00 uur!

 

TONI LOCO – ALBERT CUYPSTRAAT 59


Fastfood gecombineerd met bubbels, en dat op uitbrak-dag! Dat klinkt ons als muziek in de oren. Bij Toni Loco gelegen in De Pijp serveren ze heerlijke pizza’s met een goed glas champie. Klets lekker in alle rust bij terwijl je je met de minuut beter voelt. Een fijnere manier om weer rustig aan te herstellen na een wazige nieuwjaarsnacht is er niet!

 

 

Tekst: Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen

GEZOCHT: REMBRANDT!

Heet jij Rembrandt? Dan zijn we op zoek naar jou! Of nou ja, eigenlijk is het Rijksmuseum op zoek naar jou voor de opening van de tentoonstelling Alle Rembrandts.

JUMPING AMSTERDAM 2019 KOMT ERAAN!

Nog heel eventjes wachten en dan kunnen we weer volop genieten van Jumping Amsterdam! Deze editie van Jumping Amsterdam wordt nóg feestelijker dan we gewend zijn! Naast de terugkeer van de Longines FEI Jumping World CupTM in de RAI Amsterdam, viert Jumping Amsterdam namelijk haar 60-jarige jubileum! Deze mijlpaal wordt gevierd met een bijzondere Diamond Edition.

WEEKENDTIPS 11, 12, 13 JANUARI

Het is W-E-E-K-E-N-D! De vakantie mag dan wel net achter de rug zitten maar poeh, wij zijn er al wel weer aan toe hoor. Maar dat betekent niet dat we stilzitten en dat hoeft gelukkig ook helemaal niet want Amsterdam-Zuid heeft weer een hoop voor ons op de planning staan, voor ieder wat wils. Wat ga jij dit weekend allemaal doen?