Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

DE REDACTIE TEST:
NIEUWE VESTIGING DE PIZZABAKKERS

Gepubliceerd: 27 juni 2018 15:00

Opening nieuwe vestiging de Pizzabakkers Willemsparkweg

In rubriek ‘De Redactie Test’ bezoeken wij de leukste, meest spraakmakende, bekendste of juist minst bekende restaurantjes/caféetjes en zaakjes van Amsterdam Zuid, om vervolgens te benoemen waarom juist die bedrijven ook jouw bezoekje waard zijn. Vandaag nemen wij een kijkje bij de gloednieuwe vestiging van De Pizzabakkers aan de Willemsparkweg.

WARME BINNENKOMST
Bij binnenkomst worden we meteen al netjes ontvangen door mede-eigenaar Arnoud Scholten. We krijgen een rondleiding door het pand en worden voorgesteld aan de chef die vanavond ons eten gaat bereiden. Het pand ziet er goed uit, bezoekers hebben de keuze om in de sfeervolle binnenruimte te zitten of fijn in de buitenlucht. Nadat we op onze plek belanden en een heerlijk glaasje prosecco voor onze neus krijgen, is het tijd om eventjes te spieken op de menukaart om te zien wat De Pizzabakkers voor ons in petto heeft! Ons oog valt gelijk op de Antipasti Mist per Due: een bord vol met Italiaanse lekkernijen voor twee.

UITGEBREIDE KAART
Terwijl we een groot bord met hapjes voorgeschoteld krijgen, wordt ons verteld wat we allemaal te eten krijgen. Zo ligt er onder andere gegrilde courgette met tomaat en truffelsaus, een pittige soort salami en taleggio met uitjes op het bord. Een goede variatie, voor ieder wat wils. Na de heerlijke antipasti te hebben gegeten, is het tijd voor het hoofdgerecht: een grote pizza met mozzarella en Toscaanse venkelsalami en een salade met gegrilde groenten. Yum! De kaart biedt flink wat vegetarische opties, wat dit pizzarestaurant erg toegankelijk maakt. De Pizzabakkers doet de naam eer aan: deze mensen wéten hoe ze een heerlijke pizza maken. Met een heerlijke, licht-knapperige bodem, verse tomatensaus en de lekkerste toppings om het af te maken. Het is dan ook een groot plezier om een avondje door te brengen bij De Pizzabakkers!

GEZELLIGE SFEER
Het eten van De Pizzabakkers valt bij ons hoe dan ook goed in de smaak. En we blijken niet de enigen te zijn: steeds meer mensen druppelen binnen en het wordt langzaam aan gezellig druk. Voor de liefhebbers is er aan de bar plek voor een lekker drankje en een fijn gesprek, anderen kunnen plaatsnemen aan een van de sfeervolle tafeltjes.

Ben jij ook benieuwd naar de nieuwe vestiging van De Pizzabakkers? Neem dan snel een kijkje aan de Willemsparkweg 178. Smullen maar!

Tekst: Lisa Kroesen
Fotografie: De Pizzabakkers

Gedeeld

verder lezen