Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

NADINE BRONWASSSER: 50 JAAR ONDERNEMEN OP GELDERLANDPLEIN

Gepubliceerd op: 15 maart 2019

Het is een zaterdag, 36 jaar geleden. Ik ben zes jaar en mag weer mee naar mijn vaders winkel, modehuis Bronwasser op Gelderlandplein in Buitenveldert. Het is een typische zaterdag, ingevuld met dezelfde activiteiten. Mijn zusje en ik verstoppen ons in de pashokjes en – met een bijna onuitputtelijke verkleedkist tot onze beschikking – passen we de een na de andere outfit en behangen we onszelf met kettingen en andere sieraden die we kunnen vinden. De winkel is ons paleis, Gelderlandplein ons koninkrijk. Geen luxe overdekt winkelcentrum zoals nu, maar een ietwat grauw en ongezellig plein met een aantal mooie winkels. En zoals kinderen zo graag doen, exploreren we ieder hoekje en gaatje. Want er moet gewacht worden tot onze vader klaar is. Na de verkleedpartij springen we van steen op steen op het plein. Heen en terug, heen en terug.

Nu, jaren later, is er veel veranderd. Gelderlandplein bestaat 50 jaar. En dat ongezellige plein van toen is ontwikkeld tot een winkelcentrum van internationale allure. Je vindt er nu internationale retailers, maar er is ook nog ruimte voor lokale ondernemers zoals ik. De voorheen regelmatige vraag van Amsterdammers waar Gelderlandplein zich ook alweer bevindt, is verleden tijd. Het plein is met de tijd meegegroeid. Sterker nog, het heeft bewezen dat het zijn tijd ver vooruit is. 

Trots ben ik op mijn zaak en de locatie waar die zich bevindt. Hier liggen mijn wortels, mijn historie, een deel van mijn identiteit. Nu is het mijn dochter die bij mij in de winkel komt. En die Gelderlandplein haar tweede thuis heeft gemaakt. En ik hoop dat zij, net zoals ik, zich over 36 jaar nog steeds verbonden voelt met deze plek.

 

Nadine Bronwasser

Mede-eigenaar Bronwasser Woman

Gedeeld

verder lezen

COLUMN JEFF: EEN NIEUWJAARSWENS

COLUMN JEFF: EEN NIEUWJAARSWENS

Het jaar 2020 staat nog volledig open om een positieve invulling te krijgen. Onze hoofdredacteur wenst jullie een fantastisch mooi schrikkeljaar!

COLUMN JEFF: EEN NIEUWJAARSWENS

COLUMN JEFF: EEN NIEUWJAARSWENS

Het jaar 2020 staat nog volledig open om een positieve invulling te krijgen. Onze hoofdredacteur wenst jullie een fantastisch mooi schrikkeljaar!