Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

Muze van Zuid viert deze week van woensdag tot en met zondag de vijfde editie met concerten en evenementen verspreid over vijf buurten in Amsterdam-Zuid. Het festival viert het muzikale erfgoed van ons muziekleven met tientallen topmusici.

Er zal tijdens Muze van Zuid 2022 muziek klinken in ruim 30 concerten door 55 musici en zangers op pleinen en straten, in huiskamers, parken, kerken en monumenten van Amsterdam Zuid. Vijftig hiervan zijn werken van Nederlandse componisten. Van muziekwandelingen tot muziekfilms en van klassiek tot jazz. Tijdens Muze van Zuid ontdek je muziek in jouw stadsdeel op een unieke manier. Je geniet er van topmusici in een intieme setting waarin de menselijke maat en persoonlijke aandacht de norm is.

 

Muze van Zuid 2022 Amsterdam-Zuid

 

Iedere editie stellen Zuidbewoners hun huizen beschikbaar voor huisconcerten en stimuleert Muze van Zuid een divers programma van livemuziek in buurtcentra (De Coenen, de Lydia), zorgcentra, horeca en in kersverse broedplaatsen als de van oorsprong theosofische Tempel aan de Tolstraat. Dit jaar wordt er gespeeld in de Concertgebouwbuurt, rond het Vondelpark, rond het Roelof Hartplein, in De Pijp, de Diamantbuurt en aan de Zuidas.

 

Muze van Zuid 2022 Amsterdam-Zuid

 

Vier samen met Muze van Zuid het muziekleven tijdens deze 5e editie met concerten – zowel binnen als buiten – verhalen en muziekwandelingen. Meer informatie over Muze van Zuid en het programma vind je op www.muzevanzuid.nl.