In een indrukwekkend, kolossaal pand langs de A10 bevindt zich Van Poelgeest. De grootste en meest exclusieve BMW en MINI-dealer van Nederland. Het draait hier om pure beleving en passie voor de diverse automerken. Zo heeft MINI een geheel eigen afdeling waar je alle modellen vindt, van gebruikte MINI’s en John Cooper Works modellen tot de nieuwste MINI Electric. Wij spraken met Dirk Jan van Buren, Manager MINI, over dé perfecte stadsauto van dit moment.

 

MINI bij Van Poelgeest

 

Big love

Duurzaamheid is hot topic, vooral in de automotive. Bij MINI zit duurzaamheid in het DNA verweven – zelfs al voordat het beestje een naam kreeg. Big love for the planet, noemen ze het. En dat zijn geen loze beloftes, maar ambities voor een volledig elektrische toekomst. “Dit is het absolute doel, zonder in te leveren op de merkwaardes van MINI,” vertelt Dirk Jan.

 

Dirk Jan van Buren

 

De MINI Electric

De eerste 100% elektrische MINI is inmiddels een feit, maar dat zal je op het eerste oog niet zien. “Het leuke van de MINI Electric vind ik dat het een 3-deursmodel is en dus de looks heeft van een reguliere MINI. Het is een supermooie auto om te zien en die zijn op elektrisch niveau erg schaars. Waarom dit de perfecte auto voor Amsterdam is? De auto is klein en compact, wat ideaal is met parkeren. Daarnaast is op elke hoek van de straat een laadpaal te vinden. In de stad rijd je niet honderden kilometers, waardoor het geen issue is dat de actieradius wat kleiner is. Maar hoé die rijdt is natuurlijk wel van belang. Door een laag zwaartepunt en de accu’s op de juiste plek wordt de go-kart feeling versterkt, daardoor rijdt deze auto heel strak op de weg, echt een genot.”

 

Drie rode kruisjes MINI

 

Amsterdams tintje

Met uitzicht op de Arena hecht het team veel waarde aan een bijdrage aan de stad. “Het voelt hier heel stads en Amsterdams. We dragen de stad een warm hart toe. Zo hebben we de drie rode kruisjes op de kofferkleppen van alle MINI’s aangebracht om een Amsterdamse beleving te creëren. MINI heeft dat eigenwijze. Dat vertaalt zich ook terug op de werkvloer. De sfeer is heel ongedwongen en relaties vinden het echt leuk om bij ons te komen.”

 

De redactie test MINI Electric

 

De redactie test

Er wordt ons ingefluisterd dat klanten overstag gaan na een testritje en dat laten wij ons niet twee keer zeggen. We halen de elektrische auto op en rijden van Van Poelgeest naar de Van Eeghenstraat. “Je ziet van de buiten- en binnenkant niet dat het een elektrische MINI is, totdat je wegrijdt. Heel geruisloos en comfortabel. Het voelt ook een stuk duurzamer, doordat je de motor niet hoort. Het open dak is een optie, maar kan ik je absoluut aanraden. Met de zomerse dagen in het verschiet is dat heerlijk touren door Zuid!”

 

Ook in voor een testrit? Kom langs bij Van Poelgeest Amsterdam en ervaar het zelf!

 

Pieter Braaijweg 12
020 460 46 90

 

Tekst: Roos Bijen
Fotografie: Van Poelgeest