Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

MET JOSH VELDHUIZEN OPWARMEN AAN EEN GEMBERTHEETJE

Gepubliceerd op: 11 november 2019

Josh Veldhuizen Davien Fotografie

 

Josh Veldhuizen is een indrukwekkende verschijning. Niet alleen is de blondine tot in de puntjes gestyled, we hebben ook een echte powervrouw tegenover ons zitten. Josh is namelijk eigenaresse van het mega succesvolle modelabel JOSH V.

Het ondernemende modemeisje groeide op in Alphen aan den Rijn, maar al snel lonkte de grote stad. Het mocht grootser, het mocht levendiger. Op haar zeventiende verhuisde ze naar Amsterdam-Zuid. En nu is ze daar niet meer weg te slaan! Of toch wel?

 

In 2011 was je op televisie met het programma ‘Modemeisjes met een missie’. In hoeverre is die missie geslaagd?

“Mijn missie toen was het op de kaart zetten van mijn eigen modelabel JOSH V. En dat is wel gelukt met meer dan een half miljoen kijkers per week. Toch voelde het voor mij niet alsof mijn missie geslaagd was. Al van jongs af aan leg ik de lat gigantisch hoog. Mijn ouders hebben me dat van huis uit meegegeven: om heel hard te werken, je dromen na te jagen en niet zomaar ergens genoegen mee te nemen.”

 

Wat heb je verder van je ouders geleerd?

 “Ik kom uit een groot en heel hecht gezin met nog drie zussen, waar ik mijn ouders elke dag dankbaar voor ben. Zij leerden ons dat ondernemen echt niet altijd leuk is. Het is 24/7 heel hard werken. En dat je daarom alleen iets moet doen als het echt je passie is.”

 

En is dat zo?

“Toen ik eenmaal alles had opgezet, dacht ik wel: jeetje als ik dit allemaal van tevoren had geweten… De enorme hoeveelheid uren die je erin steekt en de dingen je ervoor moet laten. Had ik het dan ook allemaal gedaan? En eerlijk gezegd: dat is waarschijnlijk niet zo. Dus ik ben heel blij dat ik zo lekker naïef was en niet wist wat het allemaal inhield om zo’n groot bedrijf op te zetten.”

 

Josh Veldhuizen Davien Fotografie

 

Waar liep je tegenaan?

“Ik realiseerde me in het begin niet genoeg dat je echt een team van hele goede mensen om je heen nodig hebt. Dat het veel tijd kost om zo’n team op te bouwen en dat je er alles aan moet doen om de mensen uit je team blij te houden. Je denkt: ik begin een eigen modelabel, daar mag ik leuk voor ontwerpen, inspiratiereisjes doen en ik ben de hele dag met moodboards bezig. Maar 90% van de tijd ben ik bezig met mijn team en hoe ik ze tevreden kan houden. Daar gaat ongelooflijk veel tijd in zitten en dat heb ik wel onderschat. Ik ben megablij dat ik die stap heb gezet. En ik ben dankbaar voor de mensen die er nu zijn, want zonder hen hadden we nooit bereikt waar we nu staan. Het is echt een miljoenenimperium geworden met vier collecties per jaar die de winkels uitvliegen. Maar dat doe ik echt niet alleen.”

 

Is je missie inmiddels veranderd?

Sinds ik moeder ben geworden van Alexis is mijn missie veranderd. Ik dacht dat ik een moeder zou worden waarbij het bedrijf nog steeds op nummer één zou staan. Alexis bij de nanny en ik alleen maar aan het werk. Maar het moment dat Alexis er was, veranderde alles voor mij. Ik wilde niets liever dan alleen maar bij haar zijn. Ik wist natuurlijk dat dat niet zou kunnen en dat ik er uiteindelijk ook niet heel gelukkig zou worden van fulltime moederen, maar ik wilde wel een betere balans vinden tussen ondernemerschap en moederschap. En dat lukt aardig, maar het stopt nooit. Ik ben nog steeds op zoek naar die perfecte balans. Het begin is er in ieder geval.”

 

Josh Veldhuizen Davien Fotografie

 

Je woont inmiddels al een ruime tijd in Amsterdam-Zuid.

“Op mijn zeventiende ben ik in de Rivierenbuurt komen wonen. Maar na een tijdje wilde ik naar de Zuidas verhuizen. Dat was in de periode dat iedereen zei: hoezo zou je daar willen wonen? Er stonden alleen maar bankgebouwen en slechts twee woontorens. Maar ik vond de Zuidas altijd heel gaaf met die hoge gebouwen. Het deed voor mij heel erg New Yorks aan. Bovendien ben ik een heel lichte slaper en het leek mij echt awesomedat je daar ’s nachts geen trams hoort. En ik houd ervan om hoog te wonen en over de stad uit te kijken. Al die aspecten kwamen samen op de Zuidas.”

 

Uiteindelijk heb je er een mooi appartement weten te bemachtigen!

Op een gegeven moment begonnen meer mensen in te zien dat de buurt heel veel potentie heeft, dus kwamen er veel meer woningen. Dat was ook precies in de periode dat ik mijn vriend Nick ontmoette. Hij wilde voor de liefde wel naar Amsterdam verhuizen. Heel toevallig hadden we ons toen voor hetzelfde project ingeschreven. Hij werd ook ingeloot en toen besloten we om onze twee appartementen samen te trekken tot één groot appartement van 207 m2 en ons gezamenlijke droomhuis ervan te maken.  Niet wetende dat wij daar een paar jaar later – toen die ruimte eenmaal klaar was – meteen ons eerste kindje zouden krijgen.”

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie << 

>> Vervolg artikel << 

 

En toch ga je Zuid verlaten…

“We wonen nu tweeëneenhalf jaar samen in Amsterdam en het wonen hier valt Nick best wel zwaar. Hij is België gewend en komt uit een streek met heel veel groen en gigantische tuinen. Op een gegeven moment begon het gebrek aan ruimte hem tegen te staan. Toen ik in verwachting was, zei hij ook: straks met ons kindje, wil je dan niet liever een huis met een tuin? Toen dacht ik nog: no wayik wil niet weg uit Amsterdam. Een huis met tuin is in Amsterdam echt niet makkelijk te vinden. Dus ik heb Nick nog best een tijdje weten te overtuigen, maar toen kwam de zomer. We waren heel erg aan huis gebonden. Waar we vroeger gewoon op een terrasje zouden zitten, moesten we nu thuis zijn omdat ons kindje op bed lag. Toen heb ik moeten toegeven. Nu gaan we richting het Gooi. Ons huis staat te koop en Nick wil liever gisteren dan vandaag weg. Van mij mag het echter nog heel lang duren. Het wordt nu weer winter, dus dan hoef je niet zo gauw naar buiten zodra je klaar bent met werken.”

 

We zitten nu bij Le Pain Quotidien. Waarom kom je hier graag?

“Het is echt een favoriet plekje van mij! Naast de deur, dus ik wandel hier in het weekend vaak naartoe samen met Nick en Alexis. Het is echt een chille plek als je kids hebt. Ze houden er rekening mee en er is een speeltafel. Nick heeft ook twee kindjes, dus we zijn dan vaak met een heel gezin. Dan is het wel fijn om ergens te komen waar je je niet opgelaten voelt.”

 

Josh Veldhuizen Davien Fotografie

 

Welke andere dingen ga je hier missen?

“Het Amsterdamse Bos is zeker als je een kleintje hebt fantastisch. Daarnaast ga ik al die fijne terrasjes missen. Van Dam, De Joffers en George. En de lekkere restaurants natuurlijk. Ik houd heel erg van uiteten gaan. IZAKAYA vind ik bijvoorbeeld top en ik vind het Conservatorium Hotel fantastisch. Nick en ik hadden daar onze eerste date bij TAIKO. Oh, dat is zó lekker daar!”

 

Tekst: Jeffrey Struijk

 

Fotografie: Davien Hulsman

Gedeeld

verder lezen

7X KERSTBOOM SCOREN IN ZUID

7X KERSTBOOM SCOREN IN ZUID

7X KERSTBOOM SCOREN IN ZUID Gepubliceerd op: Pakjesavond zit er op, wat betekent dat we officieel in de kerststemming mogen komen! De kerstperiode is uiteraard niet compleet zonder een versierde groene rakker in huis. Of je nu...

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: LICHTJES IN DE DUISTERNIS

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: LICHTJES IN DE DUISTERNIS

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: LICHTJES IN DE DUISTERNIS Gepubliceerd op: Sebastiaan Capel – voormalig stadsdeelvoorzitter én trots bewoner van Amsterdam-Zuid – kent ons stadsdeel op zijn duimpje en neemt ons in zijn maandelijkse...

DE FEESTDAGEN VIEREN MET MAIK DE BOER

DE FEESTDAGEN VIEREN MET MAIK DE BOER

DE FEESTDAGEN VIEREN MET MAIK DE BOER Gepubliceerd op: Hij groet passanten, lacht zijn witte tanden bloot en strooit met complimenten. Maik de Boer is een flamboyante verschijning die zich – hoe kan het ook anders – perfect...

7X KERSTBOOM SCOREN IN ZUID

7X KERSTBOOM SCOREN IN ZUID

7X KERSTBOOM SCOREN IN ZUID Gepubliceerd op: Pakjesavond zit er op, wat betekent dat we officieel in de kerststemming mogen komen! De kerstperiode is uiteraard niet compleet zonder een versierde groene rakker in huis. Of je nu...

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: LICHTJES IN DE DUISTERNIS

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: LICHTJES IN DE DUISTERNIS

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: LICHTJES IN DE DUISTERNIS Gepubliceerd op: Sebastiaan Capel – voormalig stadsdeelvoorzitter én trots bewoner van Amsterdam-Zuid – kent ons stadsdeel op zijn duimpje en neemt ons in zijn maandelijkse...

DE FEESTDAGEN VIEREN MET MAIK DE BOER

DE FEESTDAGEN VIEREN MET MAIK DE BOER

DE FEESTDAGEN VIEREN MET MAIK DE BOER Gepubliceerd op: Hij groet passanten, lacht zijn witte tanden bloot en strooit met complimenten. Maik de Boer is een flamboyante verschijning die zich – hoe kan het ook anders – perfect...