Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

MEET THE ZUIDASSERS 

GWEN GOLDWASSER

Gepubliceerd op: 28 november 2018

 

Wanneer je aan de Zuidas denkt dan denk je waarschijnlijk vooral aan hoge kantoorgebouwen en mensen in pak. Geen onterechte associatie, maar ondertussen heeft de Zuidas zoveel meer te bieden! Het is een echt leefgebied geworden dat volop in ontwikkeling is.

In deze rubriek geeft Ruth Jansen ons dan ook een kijkje in het leven op de Zuidas. Iedere maand gaat ze op bezoek bij een andere Zuidas-bewoner om erachter te komen hoe het is om te wonen in dit bijzondere gebied. Deze keer brengt Ruth een bezoekje aan Gwen Goldwasser.

 

Gwen, wat leuk dat ik je mag interviewen! Hoe mag ik je voorstellen aan onze lezers?

“Ik ben Gwen Goldwasser, getrouwd en moeder van twee prachtige kinderen van 16 en 18 jaar. De liefde van mijn leven heb ik op de Zuidas ontmoet en 6 weken geleden ben ik met mijn grote liefde getrouwd. Ik ben geboren in New York en woonde op Long Island. Toen ik 9 jaar was, ben ik verhuisd naar Nederland. Mijn oudste zoon Jay Jay heeft afgelopen zomer een nieuw kledingmerk gelanceerd: ‘Believe That’. ‘Believe That’ is een luxury urban streetwear wat gedragen wordt door veel bekende artiesten waaronder Ali B, Boef, DJ Khaled en Drake. Ik ben zo ontzettend trots op mijn zoon en ik help hem waar nodig bij zijn onderneming.”

 

Gwen Goldwasser Gwen Goldwasser

 

Wat gaaf! Waar woon je op de Zuidas?

“Ik woon in New Amsterdam op de 13e verdieping, het eerste appartementencomplex dat hier op de Zuidas is gebouwd is.”

 

Waarom heb je voor de Zuidas gekozen?

“De Zuidas doet me een beetje denken aan New York, de plaats waar ik geboren ben. De hoge gebouwen en de internationale vibe die hier hangt., ik voel me hier fijn. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat ik en mijn gezin ons hier veilig voelen. And last but not least, mijn kinderen zitten op een internationale school die supergoed bereikbaar is.”

 

Waar heb je vroeger gewoond?

“Op de Omval, aan de Amstel, vlakbij het Amstelstation.”

 

Wat is jouw lievelingsplekje op de Zuidas?

“Ik vind het heerlijk om een drankje te doen bij Oliver’s. Het is lekker dichtbij, ik kan bij wijze van spreken rollend naar huis. Wat ik ook heerlijk vind zijn de sandwiches van Mech: die zijn to die for!!”

 

Believe that

 

Als the sky the limit was en je hoeft met niets of niemand rekening te houden; wat zou je dan op onze Zuidas willen veranderen?

“Ik heb een superlief klein hondje en sinds de start van Zuidasdok zijn de plekjes om je hond uit te laten beperkt, dus wat ik heel erg graag zou willen is een plek op onze Zuidas waar ik mijn hondje kan uitlaten.”

 

Wat mis je op de Zuidas?

“Ik heb wel behoefte aan een beetje nightlife op de Zuidas, een lekkere club waar je kunt loungen en clubben. En wat ik ook een beetje jammer vind is dat Albert Heijn op zondag gesloten is. Maar je hebt me net verteld dat er op termijn een luxe 4-sterren hotel komt van Melia hotels & resorts met een skybar. Dus het gaat helemaal goed komen met the nightlife van onze Zuidas!”

 

Tekst: Ruth Jansen

 

Ruth JansenRuth Jansen; ondernemer, vlogger, verbindingsmakelaar, organisator van events en kookworkshops op de Zuidas.

Gedeeld

verder lezen