Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

MEET DE ZUIDASSERS

NADINE ADMIRAAL

Gepubliceerd op: 19 september 2018

900 Mahler

Beeld: Amo Urbem

Wanneer je aan de Zuidas denkt dan denk je waarschijnlijk vooral aan hoge kantoorgebouwen en mensen in pak. Geen onterechte associatie, maar ondertussen heeft de Zuidas zoveel meer te bieden! Het is een echt leefgebied geworden dat volop in ontwikkeling is.

In deze kersverse rubriek geeft Ruth Jansen ons dan ook een kijkje in het leven op de Zuidas. Iedere maand gaat ze op bezoek bij een andere Zuidas-bewoner om erachter te komen hoe het is om te wonen in dit bijzondere gebied. Ruth begint met een bezoekje aan Nadine.

 

Nadine Admiraal

 

Nadine, wat leuk dat ik je mag interviewen! Hoe mag ik je voorstellen aan onze lezers?

“Ik ben Nadine Admiraal, voorheen de Boer. Ik ben in april getrouwd met mijn grote liefde en begin volgend jaar verwachten wij ons eerste kindje. Ik heb rechten gestudeerd en werk op dit moment bij het advocatenkantoor van mijn man. Voorheen heb ik bij televisieproductie bedrijven gewerkt, onder andere bij Mas Media en Warner Bros.”

 

Wat leuk! Waar op de Zuidas woon je?

“Ik woon in Mahler 900, in de Zuidtoren, op de bovenste verdieping.”

 

Waarom heb je voor de Zuidas gekozen?

“Altijd als ik door de Zuidas reed kreeg ik het gevoel dat ik me in klein Manhattan- NewYork begaf. Het is moeilijk om het onder woorden te brengen, maar net zoals sommige geuren herinneringen naar boven kunnen roepen, kunnen bepaalde plekken je ook een bepaald gevoel bezorgen. New York is mijn lievelings stad,en de Zuidas geeft me dat Cosmopolitsche gevoel: lekker vibrerend en internationaal.”

“Mijn vrienden begrepen mijn keuze voor de Zuidas niet zo; ‘Nadine, zeiden ze, besef je wel dat het buiten de ring A10 is?!’
Hahaha! De Zuidas ligt zo centraal als ik weet niet wat! Je stapt op de trein op station Zuid en staat binnen 6 minuten uit op Schiphol. En wat dacht je van de nieuwe Noord-Zuidlijn? Met de komst van deze metrolijn sta je binnen no-time in het centrum van Amsterdam!”

 

Waar woonde je vroeger?

“In de Rivierenbuurt, iets totaal anders! Dat was echt een dorpje met de plaatselijke buurtsuper, slager en groenteboertje.”

 

Wat is jouw lievelingsplekje op de Zuidas?

“Dat is met stip op nummer 1 ons dakterras, je hebt een prachtig uitzicht en de hele dag zon!”

 

Zuidas

 

Als de sky the limit was en je hoeft met niets of niemand rekening te houden, wat zou je dan willen veranderen of aanpassen op de Zuidas?

“Ik stoor me mateloos aan die roze en gele balkonnetjes van de woontorens tegenover ons.
Met de bouw van die torens is niets mis mee: maar die knalroze en knalgele balkonnetjes? Weg ermee! En daarvoor in de plaats doorzichtige glazen platen.”

 

Wat mis je op de Zuidas?

“We krijgen binnenkort ons eerste kindje en een speelplaatsje/tuintje zou heel fijn zijn.
Of een lekkere visboer of delicatessen zaak.”

 

Heb je een vast weekend ritueel?

“Jazeker! Zaterdag of zondag ochtend ontbijten we vaak bij The Breakfast Club. Het is eten is daar heerlijk en er heerst een lekker relaxed sfeertje.
Daarna doen we onze wekelijkse boodschapjes bij AH XL op het Gelderlandplein. En s’avonds eten we wel eens een biefstukje bij Loetje Zuidas.”

“We kunnen er ook voor kiezen om lekker de stad in te gaan. De infrastructuur is to die for! We wonen hier zo ontzettend centraal. Je stapt op station Zuid in de trein en staat binnen 6 minuten op Schiphol en met de Noord-Zuid lijn wordt je in 16 minuten naar het centrum gelanceerd. En we pakken regelmatig ons scootertje richting Beethoven of het centrum.”

“Wonen op de Zuidas is de op twee na beste beslissingen die we genomen hebben, de beste beslissing die we genomen hebben is dat we voor elkaar gekozen hebben om hier, op deze mooie Zuidas ons leven te vieren!”

 

Tekst: Ruth Jansen

Ruth JansenRuth Jansen; ondernemer, vlogger, verbindingsmakelaar, organisator van events en kookworkshops op de Zuidas.

 

 

 

Gedeeld

verder lezen

7X KERSTBOOM SCOREN IN ZUID

7X KERSTBOOM SCOREN IN ZUID

7X KERSTBOOM SCOREN IN ZUID Gepubliceerd op: Pakjesavond zit er op, wat betekent dat we officieel in de kerststemming mogen komen! De kerstperiode is uiteraard niet compleet zonder een versierde groene rakker in huis. Of je nu...

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: LICHTJES IN DE DUISTERNIS

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: LICHTJES IN DE DUISTERNIS

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: LICHTJES IN DE DUISTERNIS Gepubliceerd op: Sebastiaan Capel – voormalig stadsdeelvoorzitter én trots bewoner van Amsterdam-Zuid – kent ons stadsdeel op zijn duimpje en neemt ons in zijn maandelijkse...

DE FEESTDAGEN VIEREN MET MAIK DE BOER

DE FEESTDAGEN VIEREN MET MAIK DE BOER

DE FEESTDAGEN VIEREN MET MAIK DE BOER Gepubliceerd op: Hij groet passanten, lacht zijn witte tanden bloot en strooit met complimenten. Maik de Boer is een flamboyante verschijning die zich – hoe kan het ook anders – perfect...