Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

MEET DE ZUIDASSERS – LELE NIJHUIS

Gepubliceerd op: 17 mei 2019

 

Wanneer je aan de Zuidas denkt dan denk je waarschijnlijk vooral aan hoge kantoorgebouwen en mensen in pak. Geen onterechte associatie, maar ondertussen heeft de Zuidas zoveel meer te bieden! Het is een echt leefgebied geworden dat volop in ontwikkeling is. In deze rubriek geeft Ruth Jansen ons dan ook een kijkje in het leven op de Zuidas. Iedere maand gaat ze op bezoek bij een andere Zuidas-bewoner om erachter te komen hoe het is om te wonen in dit bijzondere gebied. Deze keer brengt Ruth een bezoekje aan Lele Nijhuis. 

 

Wat leuk dat ik je mag interviewen! Hoe mag ik je aan de lezers voorstellen?

“Ik ben Lele. Ik ben 14 jaar en woon samen met mijn broer, moeder, stiefvader en onze hond op de Zuidas. Je kunt wel zeggen dat ik een stadsmeisje ben.”

 

Waar woon je nu?

“Ik woon aan de Gustav Mahlerlaan in een appartement in een gebouw dat New Amsterdam heet.”

 

Waar heb je vroeger gewoond?

“Aan de Sophialaan, in Oud-Zuid. Dat was ook heel erg fijn wonen, maar ik vind waar ik nu woon veel moderner. De huizen in Oud-Zuid zijn allemaal vrij oud. Hier op de Zuidas is alles nieuw en dat vind ik mooier. We hebben een zwembad, een sauna, een doorman en een gym. Soms vergeet ik weleens hoe speciaal dat is!”

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> vervolg artikel <<

 

Waarom hebben jouw ouders voor de Zuidas gekozen?

“Mijn moeder is altijd heel erg “up to date”, zij was eigenlijk de eerste van onze familie die heel erg geïnteresseerd  was in de Zuidas. Zoals ik net al zei: hier is alles veel moderner en de ramen in ons appartement zijn vanaf de vloer tot aan het plafond. Dat vind ik ook supermooi.  Ook vind ik het fantastisch hoe het appartement gebouw is. De combinatie van glas, steen en marmer: prachtig!”

 

Stel dat “the sky the limit was en je hoeft met niets of niemand rekening te houden, wat zou je dan willen veranderen of aanpassen?

“We hebben een superlieve hond en ik zou wel wat meer groen willen hebben waarin ik onze hond kan uitlaten. Een Central Park, maar dan op de Zuidas!”

 

 

Heb je een weekend ritueel?

“In het weekend ga ik meestal gezellig boodschappen doen voor de hele week met mijn moeder. Dat deden we tot voor kort bij het Gelderlandplein, maar tegenwoordig doen we dat bij de lokale buurtsuper: Albert Heijn op onze Zuidas. Die is tegenwoordig 7 dagen in de week geopend.”

 

Heb je een favoriete plek?

“Jazeker, dat is Loetje! Loetje is op loopafstand van waar ik woon, ik ga daar graag heen.”

 

Wat mis je op de Zuidas?

“Ik mis leuke, hippe winkeltjes, zoiets wat je in de Cornelis Schuytstraat hebt. Maar behalve dat en wat meer groen mis ik helemaal niets hier op de Zuidas, ik vind het hier heerlijk wonen. Zoals ik in het begin van het interview al zei: ik ben een stadsmeisje!”

 

Ruth Jansen

Ruth Jansen; ondernemer, vlogger, verbindingsmakelaar, organisator van events en kookworkshops op de Zuidas.

 

Gedeeld

verder lezen

COLUMN BOB: OP ZUIDVAKANTIE

COLUMN BOB: OP ZUIDVAKANTIE

Bob Oostelbos raadt een staycation in Amsterdam-Zuid zeker aan! Met zoveel moois in eigen stad hoeven we deze zomer toch eigenlijk ook niet het land uit?

COLUMN DICK: HUIDHONGER

COLUMN DICK: HUIDHONGER

Diederik – Dick voor intimi – is een jonge dertiger die woont in De Pijp. Iedere maand deelt hij zijn avontuurtjes met ons op ZUID.nl!

COLUMN BOB: OP ZUIDVAKANTIE

COLUMN BOB: OP ZUIDVAKANTIE

Bob Oostelbos raadt een staycation in Amsterdam-Zuid zeker aan! Met zoveel moois in eigen stad hoeven we deze zomer toch eigenlijk ook niet het land uit?

COLUMN DICK: HUIDHONGER

COLUMN DICK: HUIDHONGER

Diederik – Dick voor intimi – is een jonge dertiger die woont in De Pijp. Iedere maand deelt hij zijn avontuurtjes met ons op ZUID.nl!