Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

MEET DE ZUIDASSERS: ASHANTI MELFOR

Gepubliceerd op: 16 april 2019

ASHANTI MELFOR

 

Wanneer je aan de Zuidas denkt dan denk je waarschijnlijk vooral aan hoge kantoorgebouwen en mensen in pak. Geen onterechte associatie, maar ondertussen heeft de Zuidas zoveel meer te bieden! Het is een echt leefgebied geworden dat volop in ontwikkeling is. In deze rubriek geeft Ruth Jansen ons dan ook een kijkje in het leven op de Zuidas. Iedere maand gaat ze op bezoek bij een andere Zuidas-bewoner om erachter te komen hoe het is om te wonen in dit bijzondere gebied. Deze keer brengt Ruth een bezoekje aan Ashanti Melfor. 

 

Ashanti, wat leuk dat ik je mag interviewen. Hoe mag ik je jou voorstellen aan de lezers?

“Ik ben Ashanti Melfor. Ik ben 33 jaar oud en ben leidinggevende bij een kinderopvang. Op later leeftijd heb Ik besloten om te gaan studeren doordat ik er steeds achterkwam dat ik tegen een plafond aanliep wat betreft werk. Vandaar dus de keuze om weer in de studiebanken te gaan zitten. Ik studeer culturele maatschappelijke vorming. Dat klinkt misschien heel vaag  ,maar dit houdt in dat je gespecialiseerd wordt in het ondersteunen van mensen die op cultureel of maatschappelijk gebied iets willen bereiken. Verder ben ik een trotse tante van een superlief neefje van twee jaar oud.”

 

Ashanti 2

 

Waar woon je op de Zuidas?

“Ik woon in een gebouw van Student Experience, genaamd Ravel. Ravel is een campus uitsluitend voor studenten die in Amsterdam studeren.”

 

Waar heb je vroeger gewoond?

“Hiervoor woonde ik met veel plezier aan de Weesperzijde, maar toen ik de kans kreeg om in Ravel te gaan wonen heb ik die met beide handen aangepakt! Het is hier fantastisch, alles is hier goed verzorgd; er is hier 24/7 iemand aanwezig. Dat is fijn als er een calamiteit is, maar ook als je gewoon een triviale vraag hebt over de wasmachines. Ik voel me hier superveilig!”

 

 

Waarom heb je voor de Zuidas gekozen?

“Ik heb bewust voor de Zuidas gekozen vanwege de fantastische locatie. Het is supercentraal gelegen. Met de Noord-Zuidlijn ben ik binnen 20 minuten in Noord of in het Centrum. Of ik stap op de trein en sta in 6 minuten op Schiphol.  Maar last but not least: ik ben omringd door 3 parken! Ik ben gek op de natuur en hoe geweldig is het dat ik me op loopafstand tussen 3 parken bevind? Het Beatrixpark, het Amstelpark en het Amsterdamse Bos.”

 

Stel dat “ the sky the limit” was en je hoeft met niets of niemand rekening te houden, wat zou je dan willen veranderen of aanpassen?

“Eigenlijk hoeft er voor mij niets veranderd of aangepast te worden, ik vind het hier prima zoals het nu is. Het enige wat ik misschien wel meer zou willen zijn multiculturele events, zoals een Kwaku festival bijvoorbeeld wat je in Zuidoost hebt.”

 

Ashanti 3

 

Heb je een weekendritueel?

“Jazeker! Ik vind het heerlijk om met mijn zus en neefje op pad te gaan. Heerlijk wandelen in een park en daar lekker picknicken met mooi weer of met slecht weer gezellig brunchen in Ravel. Weet je wat ook een onderdeel is van mijn weekendritueel? Ik heb een app waarop je kunt zien bij welke hotels of restaurant je eten kunt kopen tegen super gereduceerde prijzen, omdat de producten tegen een uiterste verkoopdatum aanzitten. We hadden laatst een heerlijke brunch opgehaald bij The Holiday Inn voor welgeteld 4,95 euro! Hoe geweldig is dat?!”

 

Wat mis je op de Zuidas?

“Ik zou het fijn vinden al er wat meer multiculturele eettentjes zouden zijn op de Zuidas. Een Libanees of een Indonesisch restaurant bijvoorbeeld. Maar mij hoor je niet klagen hoor: ik ben een tevreden Zuidas studente. Ik kom hier genoeg aan mijn trekken wat betreft culinaire uitstapjes.”

 

 

Ruth Jansen

Ruth Jansen; ondernemer, vlogger, verbindingsmakelaar, organisator van events en kookworkshops op de Zuidas.

 

Gedeeld

verder lezen

COLUMN DICK: FUCKBOY SEASON

COLUMN DICK: FUCKBOY SEASON

Diederik – Dick voor intimi – is een jonge dertiger die woont in De Pijp. Iedere maand deelt hij zijn avontuurtjes met ons op ZUID.nl!

COLUMN BOB: OP ZUIDVAKANTIE

COLUMN BOB: OP ZUIDVAKANTIE

Bob Oostelbos raadt een staycation in Amsterdam-Zuid zeker aan! Met zoveel moois in eigen stad hoeven we deze zomer toch eigenlijk ook niet het land uit?

COLUMN DICK: FUCKBOY SEASON

COLUMN DICK: FUCKBOY SEASON

Diederik – Dick voor intimi – is een jonge dertiger die woont in De Pijp. Iedere maand deelt hij zijn avontuurtjes met ons op ZUID.nl!

COLUMN BOB: OP ZUIDVAKANTIE

COLUMN BOB: OP ZUIDVAKANTIE

Bob Oostelbos raadt een staycation in Amsterdam-Zuid zeker aan! Met zoveel moois in eigen stad hoeven we deze zomer toch eigenlijk ook niet het land uit?