Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

EEN WARE INDIASE SMAAKBELEVING VLAKBIJ HUIS

Gepubliceerd op: 10 september 2020

Mayur Indiaas Restaurant

Wie denkt dat je voor het proeven van de echte Indiase smaken een dure reis moet boeken, kent Mayur Indian Restaurant nog niet! Gelegen in het centrum, net voorbij het Rijksmuseum, flirt het restaurant als het ware met Amsterdam-Zuid. Restauranteigenaar Prashant Sharma zou dan ook graag de Zuidbewoner letterlijk over de brug willen trekken om kennis te komen met maken met de rijke smaken uit de authentieke Indiase keuken. 

 

PURE SMAKEN

Veelzijdige producten, bijzondere smaken en verleidelijke geuren; daarmee kan de Indiase keuken beschreven worden. “In ons restaurant willen we onze gasten laten kennismaken met de pure smaken uit India. Internationaal gezien is de Indiase keuken al zeer bekend, maar in Nederland is deze nog niet zo populair. Het is bovendien doodzonde dat de keuken vaak onterecht een slechte naam heeft vanwege slechte ervaringen elders. Vandaar dat ik er in mijn restaurant dagelijks op toezie dat de complete restaurantervaring klopt. Niet alleen hetgeen we serveren, ook de ambiance en service houden we al jaren op een hoog niveau.”

 

Mayur Indiaas restaurant 

 

AUTHENTIEKE KLEIOVEN

“Wij hebben in onze keuken een echte kleioven waarmee we koken zoals we dat ook in India doen. Onze vaste gasten komen onder andere terug voor de butter chicken en de lamskoteletjes. Maar ook zijn we een geschikte plek voor vegans, neem de Okra, de Bhurta – een aubergine curry – en onze Saag, een heerlijk spinaziegerecht. Nieuwe gasten schotel ik het liefste een proeverijmenu voor waarin de uiteenlopende gerechten middels het shared dining principe gedeeld kunnen worden. Zo proef je diverse curries – van mild tot spicy – en beleef je als het ware een culinaire reis door Noord-India,” licht Prashant toe.

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie << 

>> Vervolg artikel << 

 

BIJNA 40 JAAR

Mayur Indian Restaurant viert volgend jaar het 40-jarig jubileum en is altijd binnen dezelfde familie gebleven. “In 1981 heeft mijn vader de zaak opgezet, waarna ik twintig jaar geleden in de zaak ben komen te staan. Mijn vader is operationeel niet meer actief binnen het restaurant, maar eigenlijk is hij nog steeds onze head chef. Hij komt regelmatig de keuken binnenlopen om het sausje van de butter chicken te proeven of om te zien of de linzen juist bereid worden. Zijn taak is het waarborgen van onze kwaliteit en erop toezien dat de gerechten voldoen aan de authentieke Indiase receptuur!”, vertelt Prashant trots.

 

Mayur Indian restaurant 

 

COMPLETE AVOND UIT

“Bij Mayur wil ik een complete avond uit bieden. Dat mis ik over het algemeen in Amsterdam: een plek waar ja lekker kunt tafelen en ervoor – of erna –  nog even een drankje kunt doen aan de bar. Bij ons kies je daar van de drankenkaart met een Indian touch; zo verrassen wij onze gasten met bijvoorbeeld een vleugje masala in hun cocktail of mocktail. Het de gasten naar hun zin maken met kwalitief hoogwaardig eten en hen de volledige aandacht geven staan bij ons hoog in het vaandel. Het trouwe team zet zich daar al jaren voor in. Dat is waar onze passie ligt.”

 

  

 

Tekst: Jeffrey Struijk

Beeld: Mayur Indian Restaurant

Gedeeld

verder lezen