Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

MAAK KENNIS MET ONZE WIJKAMBASSADEURS

Gepubliceerd op: 28 februari 2019

Amsterdam Zuid

Amsterdam Zuid is een prachtig divers stadsdeel. Dat hoeven we je niet te vertellen! Iedere wijk heeft een ander karakter en ander soort bewoners. Om de beste verhalen uit Zuid te halen en de beste plekjes van de buurt te kunnen vinden, hebben wij een aantal wijkambassadeurs aan ons gebonden. Zij bevinden zich midden in de samenleving en weten van het reilen en zeilen binnen hun buurtje. Maar wie zijn deze mensen? En waarom zijn zij zo verknocht aan hun wijk? Wij laten het ze je graag zelf vertellen! 

 

FLEUR KRAAL – RIVIERENBUURT 

Fleur Kraal

“Mijn naam is Fleurantine Kraal (26) en ik ben wijkambassadrice van de Rivierenbuurt. Middels foto’s en tips uit de buurt houd ik jullie op de hoogte van de sfeer in de Rivierenbuurt. Iedereen heeft zijn eigen favoriete plekken. Denk bijvoorbeeld aan de restaurants waar je een hapje eet, het café waar je graag een koffie drinkt en de krant leest, je mooiste hardlooprondje en waar je met vrienden een drankje drinkt. Hierdoor voel je je thuis in de buurt. Met dit gevoel neem ik je mee in mijn artikelen en laat ik de Rivierenbuurt van verschillende kanten zien.”

 

CHRISJE SIMON – STADIONBUURT

Chrisje Simon

“Ik ben Chrisje Simon en woon al 20 jaar in Amsterdam-Zuid samen met manlief, mijn twee zoons en hond Billie. Ik werk als Executive Assitant bij VBAT in de Rivierenbuurt. In het weekend kun je me vaak tegenkomen op de Zuidmarkt, op een tennisbaan of in het Vondelpark voor een work-out met trainer Niels.”

 

ROBBERT DEN DOOP – BUITENVELDERT

Robert Den Doop

“Hallo, ik ben Robbert den Doop (56). Ik woon inmiddels ruim 10 jaar met veel plezier in Buitenveldert en heb er sinds 3 jaar mijn eigen sportmassagepraktijk. Daarnaast vlieg ik deeltijd als steward bij de KLM. Deze combi van ‘eigen baas’ en in loondienst, bevalt me prima. Het is afwisselend en dynamisch. Een nieuwe uitdaging als wijkambassadeur Buitenveldert is dan ook een mooie aanvulling. Buitenveldert staat weliswaar niet bekend als de meest ‘bruisende’ wijk, er gebeurt hier zeker wel wat! Het lijkt me daarom leuk om de lezers van ZUID.nl en te informeren over de ‘verborgen pareltjes’, en van tips en foto’s te voorzien. Verder zal ik periodiek een (on)bekende bewoner uit Buitenveldert interviewen om zo Amsterdam Zuid een nog persoonlijker gezicht te geven. Dus houd Buitenveldert in de gaten.”

 

NADINE WITTEMAN – STADIONBUURT

Nadine Witteman Stadionbuurt

“Mijn naam is Nadine Witteman en ik ben wijkambassadeur van de Stadionbuurt. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Coach/Therapeut en Trainer. Daarnaast, run ik een online platform voor persoonlijke ontwikkeling. Tussendoor, heb ik een boek geschreven voor jong en oud. In en buiten mijn praktijk werk ik met cliënten uit alle hoeken van de wereld. Zelf heb ik met plezier meerdere jaren als expat in het buitenland gewoond. Voor ZUID.nl zal ik dan ook maandelijks de rubriek ‘Aan Tafel Bij’ verzorgen waarin expats hun ervaringen delen over het leven in Amsterdam-Zuid!”

 

BERDIEN SIERE – STADIONBUURT

Berdien Siere

“Ik ben Berdien Siere (60) en ik run een cateringbedrijf. Ik houd heel erg van koken en run dan ook een eigen cateringbedrijf Siere Cateraars. Voor de rest houd ik van zingen, dansen, rommel maken en het natuurlijk ook zelf weer opruimen. Op ZUID.nl over de beelden in de Stadionbuurt. Er zijn enorm veel beelden waar we de verhalen niet of niet meer van weten. Tijd om daarover te schrijven dus! Daarnaast run ik Siere Cateraars in erfgoedlocaties in Amsterdam.”

 

EMILE RIETVELD – ZUIDAS

Emile Rietveld

“Mijn naam is Emile Rietveld (34) en ben wijkambassadeur van de Zuidas. Ik ben veiligheidsdeskundige en incidentonderzoeker in de luchtvaart- en telecombranche. Middels mijn ambassadeurschap wil ik laten zien hoe snel de Zuidas veranderd van een zakendistrict naar een prachtig en mooi woon- en leefgebied.”

 

MARIJNTJE VAN RIJSBERGEN – OUD ZUID

Marijntje Amsterdam Oud Zuid

“Mijn naam is Marijntje van Rijsbergen (43) de wijkambassadrice van Oud-Zuid. Ik ben moeder van drie dochters en werk als stewardess. Ik reis dan ook graag de hele wereld rond, maar no better place than home.”

 

PATRICIA O’CONNER – BUITENVELDERT

“Mijn naam is Patricia O’Connor (56) en ik ben wijkambassadeur voor Buitenveldert. Dit stadsdeel wil ik positiever op de kaart zetten, omdat het een beetje een ondergeschoven gebied is vergeleken met de andere delen van Amsterdam -Zuid. Buitenveldert was al populair om te wonen, vanwege het rustige leefklimaat en groene omgeving. Het Gelderlandplein de parel van Buitenveldert op ‘t gebied van shopping & dining alleen al is uniek. Echter steeds meer nieuwe ondernemingen en organisaties op dit gebied vinden verspreid over Buitenveldert hun weg. Dat maakt dit stadsdeel voor een ieder nog interessanter en leuker. Hierbij wil ik ZUID.nl graag voorzien van foto’s en info.”

Gedeeld

verder lezen

COLUMN MARLEEN: EEN KLEIN WONDERTJE

COLUMN MARLEEN: EEN KLEIN WONDERTJE

Na een zwangerschapsverlof waarin Marleen heeft kunnen genieten van haar pasgeboren dochtertje, vindt ze het toch ook wel weer leuk om terug te keren op de redactie van ZUID.nl!

COLUMN JEFF: EEN NIEUWJAARSWENS

COLUMN JEFF: EEN NIEUWJAARSWENS

Het jaar 2020 staat nog volledig open om een positieve invulling te krijgen. Onze hoofdredacteur wenst jullie een fantastisch mooi schrikkeljaar!

COLUMN MARLEEN: EEN KLEIN WONDERTJE

COLUMN MARLEEN: EEN KLEIN WONDERTJE

Na een zwangerschapsverlof waarin Marleen heeft kunnen genieten van haar pasgeboren dochtertje, vindt ze het toch ook wel weer leuk om terug te keren op de redactie van ZUID.nl!

COLUMN JEFF: EEN NIEUWJAARSWENS

COLUMN JEFF: EEN NIEUWJAARSWENS

Het jaar 2020 staat nog volledig open om een positieve invulling te krijgen. Onze hoofdredacteur wenst jullie een fantastisch mooi schrikkeljaar!