DE WIJNKAART HEET TEGENWOORDIG LILLIE WINE REBEL

door | mei 2, 2023

Terras van Lillie Wine Rebel

Fotografie: Anna Luisa Ballauf

Verstopt in de rustige Van Breestraat vind je de fijne wijnbar van Sandra en Kai. Met hun uitgestrekte zonnige terras, uitmuntende service en overheerlijke wijnen uit de vergeten wijnlanden, toveren zij bij vele buurtbewoners een lach op het gezicht. Niets meer aan doen, zou je zeggen. Toch vonden de eigenaren het tijd voor een nieuwe look and feel. Zo hebben ze niet alleen hun interieur een upgrade gegeven, maar hangt er vanaf heden ook een nieuwe naam aan de gevel. Geen reden voor paniek: Lillie Wine Rebel blijft dezelfde vertrouwde wijnbar in Oud-Zuid, alleen in een nieuw jasje.

 

ONBEKENDE WIJNGEBIEDEN

Sandra en Kai zagen hun kans schoon toen in 2019 het statige hoekpand aan de Van Breestraat vrijkwam. Ze waren unaniem over het concept. “Er zijn veel goede wijnbarren in Amsterdam, maar geen enkele serveert wijnen uit de minder bekende wijnlanden.” Daar moest verandering in komen! Met hun wijnbar zetten ze niet alleen de wijnen uit Roemenië, Moldavië en Israël op de kaart, maar geven ze ook een andere dimensie aan gastvrijheid. “Iedereen krijgt persoonlijke aandacht en we vertellen het verhaal achter de wijnen zodat gasten meer te weten komen over deze gebieden. Zo is het voor velen onbekend dat Georgië het oudste wijnland ter wereld is, en niet Frankrijk,” vertelt de van oorsprong Roemeense Sandra.

 

Terras van Lillie Wine Rebel

Fotografie: Anna Luisa Ballauf

Advertentie
Lillie Wine Rebel - Terras

REBELS TINTJE

Inmiddels heeft de wijnbar vele harten weten te veroveren in de buurt. Toch waren ze wel weer toe aan een upgrade. “Gasten staan bij ons op één en we luisteren altijd goed naar hun wensen. Daarom hebben we de dinerkaart aangepast naar shared dining en onze openingstijden verlengd, zodat je tot in de late uurtjes kan blijven borrelen. De wijntinten op de muren passen beter bij ons concept en ook de naam moest eraan geloven. Lillie Wine Rebel is vernoemd naar mijn moeder Lillie, die een belangrijke rol speelt binnen het team. Ze is vaak onze reddende engel en brengt een fijne sfeer mee. Lillie Wine Rebel staat voor een lieve, charmante vrouw met een rebels tintje. We leggen onze gasten graag in de watten, maar zijn rebels als het aankomt op de onbekende wijnen.”

 

ZONNIG HOEKJE 

Terwijl de wijnbar een nieuwe look and feel heeft gekregen, blijft het gezellige terras van deze hidden gem als vanouds! In de namiddag en avond kun je hier, zowel beschut als in de zon, vertoeven met een goed glas wijn, een verfrissende cocktail of koud biertje. “Wij zijn die stille hoek in het middelpunt van Amsterdam. Je merkt niet dat je in zo’n grote stad bent, omdat het zo lokaal voelt. Gasten kunnen dat enorm waarderen!” Natuurlijk ben je in de late uurtjes ook gewoon welkom. Lillie zet dan een leuk plaatje op om het extra gezellig te maken!