OP DATE MET LIEKE VAN LEXMOND

Gepubliceerd op: 6 oktober 2021

LIeke van Lexmond

Al op zeer jonge leeftijd stond ze in de spotlights en daarmee leek de toon direct gezet voor haar verdere carrière. Ze acteert, presenteert en op een blauwe maandag zingt de blonde schone ook nog eens een aardige noot. Lieke van Lexmond is een veelzijdige televisiepersoonlijkheid.

Met de lancering van haar maankalender en de finale van The Voice Senior in het verschiet, belooft oktober een spannende maand te worden voor Lieke. Tijdens ons gesprek in de magische setting van restaurant Yamazato gaan we terug naar Lieke haar roots en blikken we vooruit op wat er komen gaat.


Jouw jeugd bracht je door in Benschop.
Uit wat voor een gezin kom je?

“Ik kom uit een heel creatief en liefdevol gezin. Mijn ouders hebben mijn broer, mijn zus en mij altijd laten zien dat geluksmomenten bestaan uit connecties en herinneringen maken met elkaar, en niet zozeer uit spullen. Ik ben heel erg vrij opgegroeid in de natuur, omringd met boerderijen. We dronken verse melk van de boer en hadden ons eigen kleine moestuintje, waar je dus echt de connectie met de aarde ervaarde en kon zien wat moeder aarde je bracht. Dat onbezorgde, dat liefdevolle, het leek toen zo vanzelfsprekend, maar ik voel nu dat dat absoluut niet zo was. Ik ervaar dat nu als een enorm rijkdom.”

 

Je was pas 5 jaar oud toen je te zien was in je eerste reclamespot.
Kun je je die periode nog voor de geest halen?

“Mijn eerste tv-commercial die ik deed was voor Royco. Ik weet nog heel goed dat ik een kom soep voor me kreeg en dat ik daar niet van mocht eten, omdat er een goedje in zat wat het deed laten roken. Als meisje van vijf vond ik dat natuurlijk heel vreemd. En ik herinner mij nog goed het gevoel wat het me gaf om naar een set toe te rijden met mijn moeder of mijn vader. Wij leefden altijd enorm als gezin en deden alles samen met zijn vijven. Op het moment dat ik naar een opname of fotoshoot ging, deed ik dat alleen met een van mijn ouders. Dan had je heel andere gesprekken. Op de set aankomen voelde heel natuurlijk. Ik vond het een enorme verwennerij. Ik kreeg hele mooie kleding aan en kreeg een zachte make-upkwast over mijn gezicht. Ik vond dat toen al zo lekker en bijzonder.”

 

LIeke van Lexmond

 

Wist je toen direct dat je later ook deze richting op wilde?

“Ik had nooit door dat het werk was. Ik vond het gewoon leuk om te doen en ik genoot van de ontmoetingen met bijzondere mensen. Het was eigenlijk zo normaal. Ook op school. Ik zat in een klasje met zeven kinderen en iedereen nam elkaar zoals diegene was. Dit hoorde nu eenmaal bij mij en dat maakte mij nou niet bijzonderder of zo. Toen ik op mijn elfde een prachtige hoofdrol in een film mocht spelen wist ik wel: dit was wat ik wilde doen!”

 

En je acteert nog steeds!
Je hebt een nieuwe film opgenomen…

“Begin volgend jaar verschijnt Zwanger & Co in de bioscopen. Voor deze film heb ik weer met Johan Nijenhuis mogen werken. We hadden een hele fijne cast en crew. Die film hebben we vorig jaar gedraaid en ik heb een hartstikke leuke rol waarin ik een verloskundige speel die zelf heel graag kinderen wil, maar geen man heeft. Uiteindelijk gaat ze naar een spermabank, maar natuurlijk gebeuren daaromheen allemaal dingen… Het is echt een leuke film geworden!”

 

>> Artikel gaat verder onder de advertentie << 

>>  Vervolg artikel << 

 

Ook presenteer je weer The Voice Senior.
Hoe bevalt dit seizoen?

“Het is ontzettend bijzonder dat ik dit weer mag doen. Het is een heerlijk programma om te maken. Tijdens de audities sprak ik er met mensen die niet in patronen blijven zitten en niet denken: oh, ik heb nu op een bepaalde leeftijd, dus laat het zingen maar zitten. Maar nee, voor hen is het is een waakvlam en die willen ze nog even flink opstoken. Er waren weer zoveel mensen vol verhalen. Mensen die hun hart achternagaan.”

 

LIeke van Lexmond

 

Welk verhaal heeft je aangegrepen?

“Nou, meerdere! Maar er was bijvoorbeeld iemand – dat is dan wel gelijk meteen een heel heftig verhaal – een mevrouw die terminaal is. En die zei: ‘ik heb nog maar heel kort te leven, maar ik dacht: ik ga er gewoon voor. Ik laat zien dat ondanks dat ik echt heel erg ziek ben, dat ik mijn dromen tóch waar kan maken. Dat doe ik niet alleen voor mijzelf, maar ook voor de mensen die ik straks nalaat om dan toch een voorbeeld te stellen.’ Dat raakte mij heel erg, dat vond ik heel erg dapper.”

 

Samen met jouw zus Jetteke heb je een eigen bedrijf MOONSISTERS.
Hoe is die fascinatie met de maan tot stand gekomen?

“Ik vond haar altijd al heel mooi, maar ik wist alleen nooit van haar kracht af. Ik had geen idee dat ze ook nog een invloed op ons had. Ongeveer acht jaar geleden maakte mijn zus een doorreis naar Zuid-Frankrijk. Ze maakte daar een tussenstop in een agrarisch dorpje waar onder andere Comtékaas werd gemaakt en druiven werden geplukt voor het produceren van wijn. Het bleek dat op een willekeurige doordeweekse dag in dat dorp opeens alles dicht was. Mijn zus werd toen verteld dat ze in het hele gebied daar naar de stand van de maan leefden. Ze zeiden dat als ze dat niet doen, dat ze gewoon echt minder opbrengst hadden. Dit sprak ons erg aan en toen zijn we er veel over gaan lezen en met mensen in gesprek gegaan die er veel van weten. De informatie die wij ontvangen, vinden wij te leuk om niet te delen.”

 

Deze maand verschijnt jullie maankalender. Vertel!

“De Moon Calendar is een project waar mijn zus en ik samen echt een half jaar lang heel hard aan hebben gewerkt. We gingen dat met z’n tweeën aan, maar inmiddels hebben we een fantastisch team en freelancers om ons heen verzameld. De Moon Calendar ligt vanaf 1 oktober in de winkels. Ze is prachtig geworden en we zijn er heel trots op! We wensen dat we nog veel meer mensen kunnen gaan bereiken en dat heel veel mensen ook snappen waar wij het voor doen: dat we gewoon eeuwenoude informatie, de manier van leven zoals we dat vroeger eigenlijk allemaal deden, weer een beetje terughalen naar het snelle leven waarin we inmiddels zitten. Terug naar de rust, de connectie voelen met de natuur en daarmee ook met jezelf, dat is toch wel de basis. Als je overhaast dingen doet of je rent jezelf de hele tijd voorbij, daar word je gewoon niet gelukkiger van als mens.”

 

LIeke van Lexmond

 

Je wilde graag afspreken in restaurant Yamazato in het Okura.
Wat maakt dit een speciale plek voor jou?

“Yamazato is een favoriet, want het heeft voor mij iets filmisch. Als je hier binnenkomt, dan maak je eigenlijk een reis in eigen stad. Je voelt hier de grenzeloosheid en de kwaliteit is er enorm hoog. Ze hebben de lekkerste sake en de lekkerste sushi. Ik heb hier heel vaak geluncht en gedineerd en ook weleens afgesproken met dates, maar ook met mijn grote liefde Bas. Ik heb hier veel mooie herinneringen. Ik heb het mijzelf ook vaak gegund in mijn eentje. Dan zat ik lekker aan het barretje. Je weet nooit wie er dan naast je komt zitten en je kunt altijd een gesprek aangaan. Veel mensen zijn alleen, bijvoorbeeld op zakenreis of wat dan ook en daar ontstaan soms mooie momenten uit. Als ik dat nu doe, geniet ik er nog tien keer zo veel van. In het drukke leven met de kinderen gaat dat namelijk niet meer zo makkelijk, maar ik kom hier nog steeds heel graag.”

 

LIeke van Lexmond

 

En waar in de buurt kom je verder graag?

“Nadat ik de kinderen naar school gebracht heb, dan begin ik mijn ochtend eigenlijk standaard bij Coffee District op de Willemsparkweg met een oat cappuccino. Dat vind ik echt de allerlekkerste koffie van de stad. En de mensen zijn daar zo lief! Voor mijn wenkbrauwen ga ik naar Nurian Brow Experts. Eigenaresse Nina is ook een ontzettend lieve vrouw én ze is supergoed! En als ik dan toch even tijd maak voor mezelf ga ik dan meteen even naar bloy om daar een lekkere behandeling te laten doen. NIXX Noten & Kaas vind ik ook een hele leuke zaak. Ze gaan nu ook vintage art verkopen en hebben hele leuke lifestyleproducten. Ik woon aan het Vondelpark en dat is dus in feite mijn tuin. Als ik door het Vondelpark fiets, dat blijft prachtig, dat went echt nooit. Hetzelfde heb ik als over de grachten fiets. Ik woon vanaf mijn 18e in Amsterdam en dat blijft gewoon heel bijzonder.”

 

Tekst: Jeffrey Struijk

Fotografie: Ashkan Mortezapour

 

 

Gedeeld

verder lezen

DIT IS ER TE DOEN IN DE MAAND MEI

DIT IS ER TE DOEN IN DE MAAND MEI

Weten wat er reilt en zeilt bij jou in de buurt? Wij hebben alle highlights van de maand mei voor je op een rijtje gezet: van Zuidas Business Boxing tot de leukste beeldententoonstelling van de buurt: ARTZUID. Ook deze maand is er weer van alles te doen en beleven in...

DIT ZIJN DE NIEUWSTE HOTSPOTS IN ZUID

DIT ZIJN DE NIEUWSTE HOTSPOTS IN ZUID

Iedere week openen er wel winkels, restaurants en cafés in ons mooie stadsdeel! Bezoek jij graag nieuwe hotspots? Elke maand updaten wij dit lijstje met de nieuwste plekken in Zuid, die stuk voor stuk een bezoekje waard zijn. Lees hieronder alles wat er deze maand is...

PASEN IN ZUID

PASEN IN ZUID

Het is bijna tijd om op zoek te gaan naar de verstopte eieren in de tuin en die chocolade paashaas aan te vallen die al een week naar je staart, maar vooral om tijd door te brengen met familie en vrienden. Maar wat gaan we dit jaar doen met Pasen? Wij hebben de...

EEN ELEGANT DECOLLETE BIJ AMSTERDAM PLASTIC SURGERY

EEN ELEGANT DECOLLETE BIJ AMSTERDAM PLASTIC SURGERY

Fraai gelegen aan de Jan van Goyenkade in Zuid huist Amsterdam Plastic Surgery: de kliniek van gerenommeerd plastisch chirurg dr. Ali Pirayesh. Dr. Pirayesh is gespecialiseerd in alle aspecten van zowel niet-operatieve esthetische behandelingen, zoalsBotox, veilige...

DE FAVORIETEN VAN… ANOUK MAAS

DE FAVORIETEN VAN… ANOUK MAAS

In ‘De favorieten van’ laten buurtbewoners, BN’ers, ondernemers en onze eigen redacteuren weten waar je die ene lekkere croissant haalt, in welke bar zij het liefst hangen of waar zij gegarandeerd een feestelijke outfit scoren. Deze week de beurt aan Anouk Maas! Zij...

DIT IS ER TE DOEN IN DE MAAND MEI

DIT IS ER TE DOEN IN DE MAAND MEI

Weten wat er reilt en zeilt bij jou in de buurt? Wij hebben alle highlights van de maand mei voor je op een rijtje gezet: van Zuidas Business Boxing tot de leukste beeldententoonstelling van de buurt: ARTZUID. Ook deze maand is er weer van alles te doen en beleven in...

DIT ZIJN DE NIEUWSTE HOTSPOTS IN ZUID

DIT ZIJN DE NIEUWSTE HOTSPOTS IN ZUID

Iedere week openen er wel winkels, restaurants en cafés in ons mooie stadsdeel! Bezoek jij graag nieuwe hotspots? Elke maand updaten wij dit lijstje met de nieuwste plekken in Zuid, die stuk voor stuk een bezoekje waard zijn. Lees hieronder alles wat er deze maand is...

PASEN IN ZUID

PASEN IN ZUID

Het is bijna tijd om op zoek te gaan naar de verstopte eieren in de tuin en die chocolade paashaas aan te vallen die al een week naar je staart, maar vooral om tijd door te brengen met familie en vrienden. Maar wat gaan we dit jaar doen met Pasen? Wij hebben de...

EEN ELEGANT DECOLLETE BIJ AMSTERDAM PLASTIC SURGERY

EEN ELEGANT DECOLLETE BIJ AMSTERDAM PLASTIC SURGERY

Fraai gelegen aan de Jan van Goyenkade in Zuid huist Amsterdam Plastic Surgery: de kliniek van gerenommeerd plastisch chirurg dr. Ali Pirayesh. Dr. Pirayesh is gespecialiseerd in alle aspecten van zowel niet-operatieve esthetische behandelingen, zoalsBotox, veilige...

DE FAVORIETEN VAN… ANOUK MAAS

DE FAVORIETEN VAN… ANOUK MAAS

In ‘De favorieten van’ laten buurtbewoners, BN’ers, ondernemers en onze eigen redacteuren weten waar je die ene lekkere croissant haalt, in welke bar zij het liefst hangen of waar zij gegarandeerd een feestelijke outfit scoren. Deze week de beurt aan Anouk Maas! Zij...