Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

LEKKER BUITEN SPORTEN BIJ DEZE TENNIS EN PADELBANEN!

Gepubliceerd op: 23 april 2019

Nog zo’n heerlijke bijzaak van de lente: buiten sporten is extra fijn! Wist je dat er in Zuid volop mogelijkheden zijn om even lekker een balletje te slaan? Of je voorkeur nu uitgaat naar tennis of het uit Spanje overgewaaide padel, wij zetten een aantal topspots voor je op een rijtje!  

 

PADEL AMSTELPARK – KOENENKADE 8

Padel

Beeld: Padel Amstelpark

Padel is een soort mix van squah en tennis. Met kleinere rackets en een kleinere bal is dit een geweldige interval training, waarbij je door het rennen van kleine stukjes goed aan je conditie werken. Niet alleen is het heel goed voor je, het is ook nog gezellig en leuk. Huur met een vriend of een groepje een baan bij het Amstelpark en train jezelf helemaal ‘summer ready’. 

 

AMSTELPARK – KOENENKADE 8

Amstelpark Tennis

Beeld: Amstelpark Tennis

We blijven nog even op het Amstelpark bij Zuiver Amsterdam. Deze tennisclub staat bij velen bekend om de toernooien die hier gespeeld worden. Je kunt hier echter ook losse banen huren! Voor nu zijn de zomerbanen perfect, maar voor het najaar zijn er ook winterbanen beschikbaar. Heb je nog niet zoveel plannen deze zomervakantie? Er worden hier ook tenniskampen voor kids georganiseerd!  

 

PLAY PADEL CLUB OLYMPIAPLEIN – OLYMPIAPLEIN 31

Padel

Beeld: Play Padel Club NL

Wist je dat Padel de snelst groeiende sport binnen Nederland is? Ook hiervoor zijn volop mogelijkheden in Zuid! Via Play Padel Club Amsterdam kun je op het Olympiaplein een baan huren met het ‘Pay & Play’ principe. Wil je liever eerst even oefenen voordat je je vrienden alle hoeken van de baan laat zien? Dan kun je ook eerst een lesje boeken. Extra leuk: op zondag worden hier vaak barbecues georganiseerd!

 

 

T.C. KATTENLAAN – VONDELPARK

T.C. Kattenlaan

Beeld: T.C. Kattenlaan

Tennissen met het ultieme Zuid-gevoel doe je in het Vondelpark. De perfecte club hiervoor is T.C. Kattenlaan, letterlijk gevestigd in het Vondelpark. Om hier te tennissen heb je een lidmaatschap nodig, dus kijk vooral even op de website voor alle mogelijkheden en wie weet ben jij van de partij tijdens de clubkampioenschappen!

 

S.V. TRIAZ – VAN HEENVLIETLAAN 6

S.V. Triaz

Beeld: S.V. Triaz

Het ABN-AMRO Tennistoernooi in februari was weer een schoon voorbeeld van hoe populair tennis nog is in Nederland. Gelukkig zijn er in Amsterdam Zuid nog genoeg plekken waar je deze prachtige sport kunt beoefenen. Zo is S.V. Triaz een gezellige tennisvereniging waar topsport en recreatief tennissen dicht bij elkaar staan. Er spelen veel studenten en jongeren, maar ook ouderen uit Buitenveldert staan geregeld op de baan. Kom een keer langs voor een proeflesje en zie zelf hoe gezellig het kan zijn op de tennisbaan.

 

PLAY PADEL CLUB ZUIDAS – CLAUD DEBUSSYLAAN

Play Padel Club

Beeld: Play Padel Club NL

Ook op de Zuidas vind je padelbanen van ‘Play Padel Club’. Ideaal als je meteen vanuit kantoor wilt gaan! Hiervoor heb je geen lidmaatschap nodig en er is geen wachtlijst. Met ‘Pay & Play’ kun je spontaan meteen aan de “slag”. Met welke 3 vrienden of collega’s ga jij de uitdaging aan?

 

Tekst: La Toya Sensen – Ramsahai, 

Gedeeld

verder lezen