Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

KONINGSDAG VIEREN IN ZUID DOE JE HIER!

Gepubliceerd op: 24 april 2019

Beeld: Kingsland Festival

Nog een paar nachtjes slapen en dan kleurt Nederland weer helemaal oranje: Koningsdag 2019 komt eraan! In Amsterdam ben je natuurlijk helemaal aan het goede adres om de oranje bloemetjes buiten te zetten en ook in Zuid is volop te beleven. Wij delen alvast onze tips en to do’s!

 

DE SFEER PROEVEN

HET VONDELPARK

Vondelpark Openluchttheater

Beeld: Vondelpark Openluchttheater

Weer of geen weer, het Vondelpark is altijd drukbezocht tijdens Koningsdag. Strijk neer op een kleedje in het gras met een drankje in je hand en kijk je ogen uit: optredens, spelletjes en mooi geklede mensen, er is van alles te zien.

 

GENIETEN IN DE PIJP

Overal in de stad kun je de feestelijke sfeer van Koningsdag proeven, maar in de Pijp geniet je het meest van alle barretjes die de deuren opengooien voor oranjeliefhebbers. Ga bijvoorbeeld naar het Gerard Douplein of het Van der Helstplein en dompel je onder in de feestvreugde. Met overal bier en muziek om je heen, heb je al gauw een gezellige Koningsdag.

 

 

FESTIVALS

KINGSLAND FESTIVAL – AMSTERDAM RAI

Beeld: Kingsland Festival

Ben je meer van de grote feesten, zoals ze vroeger werden georganiseerd op het Museumplein? Denk dan aan een festival als Kingsland. Samen met vele andere oranje feestvierders kun je dit jaar losgaan op de muziek van onder anderen Alesso, Kris Kross Amsterdam en Sunnery James & Ryan Marciano. Ook zal de Nederlands hiphop weer goed vertegenwoordigd zijn, met rappers als Lil Kleine en Bizzey.  

 

ORANJEBLOESEM – OLYMPISCH STADION

Oranjebloesem

Beeld: Oranjebloesem

Van origine werd het Oranjebloesem festival altijd op het strand van Blijburg gehouden, maar de organisatie heeft dit jaar een switch gemaakt. Het festival is in een korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste feesten op Koningsdag. Iedereen die van een beetje alternatieve techno en house tunes houdt, is hier helemaal op zijn plek. De line-up dit jaar bevat techno dj’s als Charlotte de Witte en Stephan Bodzin, maar ook de funky trompet ensembles van Jungle By Night en Gallowstreet. Komt dat zien!!

 

KONINGSDAG BIJ THE CORNER – SCHELDEPLEIN 2

Zin om je Koningsdag feestend af te sluiten? Bij The Corner geven ze nog eens een heerlijk feestje van 19.00 tot 23.00 uur. Met flink wat lekkere drankjes en verschillende optredens van lokale Dj’s zit je hier tot het einde van de dag gebakken. Vier de verjaardag van onze koning gezellig mee en ga los op de muziek.

 

DE LEUKSTE VRIJMARKTEN

Beeld: Gemeente Amsterdam

De vrijmarkt is een uitgelezen kans voor iedereen om hun tweedehands spullen op straat verkopen en op koningsdag wordt Amsterdam omgetoverd tot een van de grootste vlooienmarkten ter wereld. In Zuid zijn er gelukkig een groot aantal plekken waar je kan jagen op de beste koopjes tijdens koningsdag.

 

SARPHATIPARK

Heerlijk dwarrelen door een park is altijd geweldig, maar met koningsdag wordt het ook nog eens heel gezellig in het Sarphatipark.  Het is binnen het park overal toegestaan op je kleedje uit te leggen en je oude spulletjes te verkopen. Kom vooral kijken en zie wat er allemaal te scoren valt in het hart van De Pijp.

 

APOLLOLAAN

Deze prachtige straat midden in Oud-Zuid wordt op Koningsdag volledig omgetoverd tot een oranjefeest. In deze lange straat ben je niet snel uitgekeken en er is genoeg ruimte voor iedereen om zijn of haar spullen te verkopen. De eerste plekken voor deze vrijmarkt staan al met stoepkrijt op straat gereserveerd, dus wees er snel bij!

 

VAN EEGHENSTRAAT

Wie op zoek is naar kleding kan het beste naar de zuidrand van Het Vondelpark komen. Aan de prachtige Van Eeghenstraat wordt vooral kleding verkocht op de vrijmarkt. Tweedehands of gloednieuw, hier scoor je gegarandeerd.

 

BEETHOVENSTRAAT

Dwars door Oud-Zuid loopt één van langste Zuid-straten; de Beethovenstraat. Wie hier met Koningsdag langs loopt kijkt zijn ogen uit. De straat is bezaaid met kleedjes met spullen, etenskraampjes en gitaar spelende kinderen die een extra zakcentje willen verdienen. Een heerlijk vrijmarkt dus, waar je je de hele dag kan vermaken.

 

MUSEUMPLEIN

Op één van de mooiste pleinen van Amsterdam worden ook dit jaar weer overal kramen en kleedjes uitgestald. Elke Koningsdag weer weten veel toeristen deze grote vrijmarkt te vinden, dus voor een gezellige internationale sfeer hoef je niet verder te zoeken. Als je een dag lekker wilt cashen met je limonadekraam, is dit zeker geen slechte locatie.

 

HET VONDELPARK

Dan zijn we weer terug waar we begonnen. In Het Vondelpark is vaak de grootste vrijmarkt van de stad en deze is speciaal bedoeld voor de kids. Kinderen tot 16 jaar kunnen overal in het park hun kleedje uitspreiden. Wel snel zijn ’s ochtends, want de beste plekken zijn soms heel vroeg al weg. Het park is vrijdagavond en nacht gesloten, dus vanaf zaterdagochtend kun je hier je spot bemachtigen.

 

Welke optie is jouw favoriet? Wij wensen jullie alvast een hele fijne Koningsdag! 

 

Tekst: Bas Beekman & La Toya Sensen – Ramsahai

 

Gedeeld

verder lezen